10% reducere la protecție solară + cadouri și seturi speciale Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

6 sfaturi pentru a alege crema hidratantă potrivită

/

Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi o cremă hidratantă potrivită tenului tău astfel încât să obți cele mai bune rezultate? Citește ce sfaturi ți-am pregătit!

O cremă hidratantă sub diferite denumiri

Majoritatea femeilor din întreaga lume vor să găsească crema hidratantă perfectă. Indiferent de brandul inscripționat pe etichetă, fie că poartă denumirea de cremă cu efect de lifting, soluție pentru fermitate, gel hidratant, ser, tratament sau altfel, scopul este de a găsi produsul cel mai potrivit pentru a combate semnele inevitabile ale îmbătrânirii pielii.

Fără îndoială, o cremă hidratantă bine formulată poate ajuta pielea considerabil în a o face să se comporte și să arate mai tânără, a produce celule vitale pielii și a crește producția de colagen. Dar cum îți poți da seama care este cel mai potrivit produs pentru tenul tău? Optiunile sunt copleșitoare. Există sute de versiuni disponibile și noi formule sunt lansate constant pe piață. Citind afirmațiile de pe eticheta produsului, am crede că toate își fac efectul și așadar nimeni dintre noi n-ar trebui să aibă riduri, culoare neuniformă a pielii sau piele lipsită de fermitate. Evident, nu este cazul.
Cea mai buna modalitate de a lua o decizie inteligentă cu privire la ceea ce este potrivit pentru tine este prin evaluarea faptelor concrete. Beautypedia are mii de review-uri pentru produse bazate pe cercetări științifice și analizează ceea ce un produs poate și nu poate face pentru piele. Pentru a te lansa în căutarea ta spre produsele cele mai potrivite, echipa de cercetare Paula’s Choice a alcătuit sfaturi de top despre ce ar trebui evitat atunci când te decizi să cumperi o cremă hidratantă. Verifică-le, deoarece s-ar putea să faci niște greșeli costisitoare și e posibil să îți privezi tenul de ingredientele benefice necesare sau chiar mai rău, să îți cauzezi probleme dermatologice.

De evitat atunci când achiziționezi o cremă hidratantă:

1. Recipiente de tip borcan: Recipientele de tip borcan sunt întotdeauna o problemă pentru orice cremă hidratantă formulată corect (singurul criteriu pe care ar trebui să îl iei în considerare), deoarece expunerea ingredientelor sensibile – antioxidanți, extracte de plante, vitamine și majoritatea peptidelor – la lumină și aer le degradează și astfel devin ineficiente. De asemenea, acest tip de recipient nu este igienic luând în considerare faptul că se folosesc degetele la fiecare utilizare a produsului. Transferul de bacterii care are loc (chiar și când mâinile sunt curate, bacterile sunt prezente) degradează și mai mult ingredientele cheie și solicită sistemul de conservare.

2. Ingrediente iritante: Iritația provenită de la ingrediente dăunătoare provoacă probleme tuturor tipurilor de ten. Ingrediente precum – uleiuri esențiale, parfum realizat din ingrediente sintetice, menthol, extract de citrice și alcool (care apare în surprinzător de multe creme hidratante) – afectează procesul de vindecare a pielii și capacitatea lui de a produce colagen. Aplicarea zilnică a unei creme hidratante conținând ingrediente iritante este un pas înapoi în tentativa de a avea o înfățișare mai tânără. Și ce-i mai rău este că probabil nici nu vei vedea sau vei simți iritația, dar iritanții vor acționa în mod discret și vor împiedica pielea de a fi sănătoasă.

3. Prețuri mari: În industria cosmetică, mai scump nu înseamnă inevitabil mai bun. Nu spunem că nu există creme hidratante scumpe formulate excelent, ci mai degrabă te informăm că nu ești nevoită să plătești ceea ce mulți producători pretind pentru a achiziționa o cremă hidratantă splendid formulată – indiferent de aspectul anti-îmbătrânire care te preocupă! Cât de mult este prea mult? Ținând cont de numărul de creme hidratante care se vând pe mai puțin de 150 Ron, a plăti mai mult de 250 Ron pentru una nu are nici o noimă. De la mai mult de 250 Ron nu vei plăti pentru o formulă mai bună – vei plăti pentru tehnici de comercializare, precum mențiunile celebrităților, ambalaje mai frumoase și reclame amăgitoare.

4. Textura nepotrivită pentru tipul tău de ten: Majoritatea femeilor folosesc cremă hidratantă, fie că are o textură de toner, gel, loțiune sau cremă. Toate tipurile de ten necesită aceleași categorii de ingrediente benefice – antioxidanți, ingrediente cell-communicating (comunică anumite informații celulelor pielii) și ingrediente skin identical ce repară pielea – pentru a determina pielea să se comporte și să arate mai tânără. Dar textura cremei hidratante ar trebui să fie aleasă în funcție de tipul tău de ten; asta înseamnă că nu toată lumea ar trebui să folosească aceeași textură! De exemplu, o persoană cu ten mixt sau gras poate beneficia de ingredientele necesare de la un toner bine formulat sau gel hidratant, în timp ce o persoană cu tenul normal sau ușor uscat ar trebui să aleagă o loțiune, iar cei cu tenul uscat ar trebui să folosească o textură de cremă sau loțiune mai emolientă.

5. Formule mediocre, de generație veche: Există produse cosmetice formulate mediocru, fie că le cumperi de la farmacie, spa sau un magazin specializat, având prețuri de la cele mai mici, până la cele mai mari. Prin formule mediocre ne referim la cele care nu includ gama de ingrediente benefice despre care cercetările științifice au dovedit că pot face o mare diferență în înfățișarea, sănătatea pe termen lung și luminozitatea tenului. Găsim deosebit de dureros faptul că există femei care își irosesc banii pe produse scumpe fără efecte notabile asupra tenului.

6. Lipsa protecției solare: Cu toate că o cremă hidratantă fără protecție solară este indicată a fi folosită seara, în timpul zilei este întodeauna de dorit să se aplice o cremă hidratantă cu protecție solară SPF 20 sau mai mare. Echipa de cercetare Paula’s Choice a analizat multe din aceste așa numite „creme de zi” care nu includ protecție solară, ceea ce înseamnă că sunt inadecvate pentru folosire pe timpul zilei. Este adevărat că poți aplica aceste creme înainte de un fond de ten cu protecție solară, dar majoritatea femeilor nu aplică suficient fond de ten pentru a obține nivelul de protecție optim. Dacă ești dispusă să aplici fond de ten în cantitate generoasă pe toată suprafața tenului, atunci nu e nici o problemă; altfel, asigură-ți hidratarea tenului cu o cremă ce conține protecție solară. Pentru beneficii extra anti-aging, asigură-te că unul sau mai multe dintre ingredientele următoare sunt listate ca ingrediente active: titanium dioxide, zinc oxide, avobenzone, Mexoryl SX (ecamsule) sau Tinosorb.

Urmând aceste șase sfaturi vei găsi cu siguranță o cremă hidratantă care nu numai că este formulată corect, dar de asemenea îți este potrivită, fără să pună în pericol preferințele sau bugetul tău. Ia aminte – recipientul de tip borcan este o mare greșeală, ingredientele iritante sunt dăunătoare, mai scump nu înseamnă mai bun, textura contează, formulele mediocre nu merită timpul și atenția ta, iar o cremă hidratantă pentru zi trebuie să conțină protecție solară! Îți urăm succes în a face cumpărături în mod inteligent și a găsi cea mai bună cremă hidratantă pentru tenul tău!

Am nevoie de creme hidratante diferite, în funcție de momentul zilei? Citește în continuare»