Transport gratuit, 10% reducere hidratare + cadou mini cremă de zi Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Criolipoliza pentru scăderea grăsimii corporale

/

Majoritatea dintre noi avem cel puțin o zonă unde grăsimea persistă, indiferent de ce mâncăm sau câte exerciții fizice facem. În loc să te dai bătută sau să iei în considerare efectuarea unei intervenții invazive precum liposucția, poate îți surâde criolipoliza. Este o procedură non invazivă care îngheață grăsimea din zonele cu probleme.

Ce este criolipoliza?

Pe scurt, criolipoliza este o procedură non-invazivă care îngheață celulele adipoase în exces, pentru a fi apoi gradual eliminate de organism. Se pare că temperaturile negative extreme afectează celulele adipoase într-o manieră care a dus la perfecționarea metodelor de remodelare a corpului.

Conceptul de temperatură negativă care afectează celulele adipoase a fost observat în anii 1970, când un grup de copii din Rusia a slăbit în zona obrajilor, de la obiceiul de a suge înghețată des. Doctorii erau nedumeriți cum este posibil ca niște copii sănătoși să piardă grăsime din zona feței, până când au conectat indiciile și au realizat că obiceiul de a mânca înghețată pe băț era de vină.

Cu trecerea anilor, această descoperire a fost studiată și în final a atras atenția cercetătorilor care studiau procesul de criolipoliza, care se referă la înghețarea grăsimii. Anii de teste și cercetări au dus în final la dezvoltarea aparatului de criolipoliza ca o metodă sigură de a reduce acumulări minore de grăsime în exces. Știm, pare ciudat.

Cum funcționează criolipoliza?

Criolipoliza presupune folosirea a două dispozitive de mici sau mari dimensiuni (sau ambele, în funcție de zona tratată). Pe zona ce urmează a fi tratată se aplică un gel, cu rol de protecție a pielii, iar apoi sunt aplicate dispozitivele și este pornit aparatul. Odată pornit aparatul, pliul de grăsime ce urmează a fi tratat este extras în interiorul dispozitivelor, unde rămâne până la sfârșitul tratamentului.

După câteva miunte, vei simți o senzație de frig intens. Nu fii surprinsă dacă această senzație este însoțită de mici înțepături sau crampe. Este normal și se vor diminua (dacă nu dispărea complet) când zona devine amorțită. Asistenta te va ajuta să te așezi confortabil și apoi te va lăsa să te relaxezi în timp ce are loc procedura.

Când timpul a expirat, se îndepărtează dispozitivele și zona respectivă va fi masată pentru câteva minute, pentru a activa circulația sângelui. Zona va fi ușor dureroasă la atingere și posibil roșie sau albă temporar. Cu toate acestea, te poți întoarce imediat la activitățile obișnuite.

Ce se întâmplă cu grăsimea?

Posibil să te întrebi, ca și noi, ce se întâmplă cu celulele adipoase înghețate. Este o întrebare bună de altfel. Maniera în care funcționează aparatele de criolipoliza țintește celulele adipoase via temperaturi calibrate. La contactul cu temperaturile reci, celulele grase se cristalizează. În două luni, aceste celule adipoase mor, ceea ce stimulează sistemul imunitar să trimită enzime care să dezmembreze aceste celule astfel încât să poată fi eliminate în siguranță de către organism.

Ceea ce este interesant este că odată distruse, celulele adipoase nu mai revin. Dacă crești în greutate din nou, excesul de grăsime nu va fi depozitat în aceeași zonă tratată, vor apărea în altă parte, pe față, coapse, sau spate.

Ce așteptări să ai în timpul procedurii

În primul rând, asigură-te că ai alocat suficient timp procedurii. Deși nu există timp de recuperare necesar, fiecare zonă necesită o oră de tratament. Dacă tratezi mai mult de o zonă, adaugă o oră în plus pentru fiecare. Alte sfaturi:

  • poartă haine comfortabile și largi, precum și șosete (o să ți se facă frig)
  • adu cu tine o revistă, carte sau muzică. Procedura implică să stai într-o singură poziție (confortabilă)
  • în timpul procedurii vei fi cel mai probabil singură, însă asistenta ar trebui să îți arate o modalitate de a lua legătură cu ea dacă ai nevoie de ceva.

La ce rezultate te poți aștepta?

Rezultatele nu apar imediat, trebuie să ai răbdare. Cum am spus și mai sus, efectele au nevoie de timp să aibă loc. La câteva săptămâni după tratament, vei observa îmbunătățiri semnificative, întrucât se va reduce stratul de grăsime și vei avea un aspect mai subțire.

Rezultatele finale ar trebui să fie vizibile după două luni, moment în care poți decide dacă este cazul pentru o a doua ședință. Pentru majoritatea persoanelor, o singură ședință este suficientă pentru a avea rezultate, cu mențiunea că e bine să ai așteptări realiste. În medie, majoritatea pacienților văd o reducere a grăsimii de 20-30%. Poate că ți se pare puțin, însă vizual poate fi diferența între un abdomen plat și un abdomen cu grăsime.

Care sunt riscurile?

Deși aparatele de criolipoliza au primit avizul de la FDA, există riscuri de care trebuie să ții cont, la fel ca în cazul oricărei alte proceduri.

Cel mai comune efecte secundare sunt înroșirea, umflarea și învinețirea zonei (efecte care dispar în 1-3 săptămâni). Este posibil să experimentezi și sensibilitate în zona respectivă, dar este temporară. Conform studiilor prezentate FDA-ului, criolipoliza nu produce daune mușchilor, ci mai degrabă, temperatura scăzută localizând doar celulele adipoase.

Unele persoane au întrebat dacă celulele adipoase care mor nu măresc nivelul colesterolului și trigliceridelor din sânge, însă analizele de sânge efectuate după efectuarea procedurii nu au indicat astfel de semne (nivelul de lipide ale pacienților au rămas la fel ca înainte de procedură)

Înlocuiește liposucția?

Dat fiind disconfortul temporar asociat criolipolizei, e posibil să te întrebi dacă este o alternativă pentru liposucție. Răspunsul depinde de câtă grăsime vrei să pierzi și unde este localizată.

Criolipoliza este o opțiune atunci când ai acumulări minore de grăsime în exces în zona abdominală. Nu este potrivită pentru depozite mai mari de grăsime, precum cele asociate cu obezitatea sau greutatea din timpul sarcinii.

De asemenea, criolipoliza nu este o opțiune pentru îndepărtarea grăsimii din zone feței. Pentru aceste zone, liposucția rămâne în continuare singura soluție.