Transport gratuit, 10% reducere hidratare + cadou mini cremă de zi Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum prevenim îmbătrânirea pielii de la gât în jos

/

Reducerea ridurilor fine și a decolorațiilor pielii (să nu mai menționăm și de recăpătarea luminozității pielii) sunt obiective pe care mulți dintre noi le au. Cele mai vizibile semne de îmbătrânire a pielii – pete maronii, decolorațiuni, uscăciune, lipsa tonusului pielii – care apar pe brațe, decolteu, picioare și oriunde altundeva sunt similare cu cele care apar pe față. Toate aceste probleme pot fi prevenite cu câteva produse țintă, care să încetinească procesul de îmbătrânire.

Cea mai bună apărare este prevenirea

Aplicarea protecției solare este cel mai important pas pe care îl poți face pentru încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii – fie că ai 16 ani sau 66. O zonă pe care deseori o ignorăm când aplicăm protecția solară sunt mâinile, iar acestea sunt expuse la fel de mult razelor UV ca fața. Petele maronii și pielea cu aspect ridat sunt consecințele expunerii repetate la razele ultraviolete, fără protecție solară. Ia în considerare folosirea unei creme de mâini cu protecție solară, precum RESIST Ultimate Hand Cream SPF 30, o cremă emolientă ce furnizează pielii antioxidanți, hidratare și filtre solare rezistente la apă.

Soluții pentru petele pigmentare de la gât în jos

Menține pielea catifelată în timp ce tratezi zonele decolorate cu un exfoliant zilnic – nu este vorba de o lufă sau scrub. Exfolierea mecanică nu va duce la o piele mai tânără sau fermă, pentru că lezează pielea, distrugând structura colagenului. În schimb, folosește un exfoliant AHA (acid glicolic) sau BHA (acid salicilic) pentru a îndepărta celulele moarte, pentru a estompa petele, pentru a stimula producția de colagen și pentru a transforma zonele uscate în piele catifelată. O opțiune excelentă pentru zonele cu daune solare este Skin Revealing Body Lotion cu 10% AHA. Dacă ai și pustule, alege Weightless Body Treatment cu 2% BHA.

Retinol: nu numai pentru pielea tenului

Ingredientele cell-comunicating și antioxidanții sunt printre vedetele care mențin pielea tânără și sănătoasă. Ele fac acest lucru prin blocarea efectelor radicalilor liberi, iar retinolul este un membru foarte valoros al echipei. Tratează pielea corpului, în special mâinile și zona decolteului, cu un produs cu retinol, precum RESIST Retinol Skin Smooting Body Treatment. Retinolul are efecte foarte bune când este folosit împreună cu alte ingrediente benefice – de aceea RESIST Retinol Body Treatment conține ingrediente benefice precum glicerină, unt de karite, ulei de primula nopții și antioxidanți precum vitamina C.

Renunță la obiceiurile dăunătoare

Când ai ca obiectiv o piele frumoasă de la gât în jos, lucrurile pe care trebuie să le eviți sunt la fel de importante ca produsele pe care le folosești! Menține strălucirea naturală a pielii prin evitarea următoarelor obiceiuri:

  • Apa fierbinte. Un duș sau o baie fierbinte poate să te facă să te simțiți bine pe termen scurt, dar dacă îl faci mai mult de 2 ori pe zi sau stai prea mult în apă, acesta va dăuna pielii, uscând-o excesiv. Temperaturile înalte afectează bariera protectoare a pielii, distrugând substanțele care mențin straturile exterioare ale pielii sănătoase și catifelate. Menține temperatura apei caldă, dar nu fierbinte, și nu sta în apă prea mult!
  • Produsele de îngrijire ale pielii care conțin parfum. Multe persoane își aleg produsele de îngrijire pe bază olfactivă, însă parfumul nu are nimic în comun cu îngrijirea pielii. Evită parfumul dacă vrei să îți menții pielea într-o formă bună, indiferent dacă e vorba de pielea de la gât în jos sau de cea de la gât în sus. Produsele de îngrijire care nu conțin parfum sunt întotdeauna cea mai bună soluție.
  • O dietă nesănătoasă. Alimentația echilbrată joacă un rol important în viața noastră. Excesul de zahăr, mâncăruri procesate, grăsimi trans-fat sau carne roșie creează un bufet de radicali liberi, care contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii. Informează-te despre alimentația sănătoasă pentru o piele curată și cu aspect tânăr.

Concluzie

Anti-aging nu se referă doar la pielea tenului – iar menținerea pielii corpului catifelată, netedă și cu un aspect uniform depinde de alegerea produselor și tratamentelor potrivite. Alege produse care aduc mai multe beneficii pielii, precum cele cu antioxidanti și ingrediente inovative. Și nu uita de protecția solară! Protecția solară este cel mai important lucru de reținut pentru a avea o piele sănătoasă, catifelată și colorată uniform.