15% reducere la cel mai scump full size din coș, 20% reducere la noutăți 2024, seturi ediții limitate și cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum să ai o piele fără erupții (din cap până în picioare)

/

Pentru unii, pustulele nu sunt doar o problemă tipică tenului. Porii blocaţi pot fi să apară și pe piept, dar şi pe spate. Dacă nu ştii ce să mai faci pentru a avea o piele fără erupții şi sănătoasă (de la gât în sus, dar şi de la gât în jos) aceste sfaturi te pot ajuta în lupta cu pustulele.

Sfaturi pentru o piele fără erupții (de la gât în sus)

Curăţă-ţi faţa dimineaţa şi seara. Poate că ești tentată să îţi speli faţa doar dimineaţa, însă nu este suficient pentru a avea un ten curat. Pierdem milioane de celule ale pielii pe parcursul unei nopţi (peste 30.000 pe minut) şi acele celule moarte care se îmbină cu sebum, bacterii şi tratamentele tale de noapte – nu pot fi curăţate doar folosind apă. Când pielea este curată permite celorlalte produse pe care le foloseşti să acţioneze mai bine şi împiedică riscul de a apărea alte pustule.

Foloseşte un produs de curăţare blând – cei cu ten gras sau mixt ar trebui să încerce o formulă uşoară, iar cei cu ten normal sau uscat o formulă mai emolientă.

Foloseşte în fiecare zi BHA-ul potrivit. Ca să ţii în frâu erupţiile, încearcă BHA 2% într-o formă lichidă (exfolianții Clear Regular sau Extra Strength). Aceste formule uşoare funcţionează pentru orice tip de ten – cei cu ten gras sau mixt vor aprecia textura fluidă, în timp ce persoanele cu ten normal sau uscat vor vedea că se aplică bine sub produsul hidratant preferat sau sub uleiul facial.

Nu mai folosi produse de machiaj cremoase sub formă de baton sau compacte. Fondurile de ten, corectoarele, fardurile de obraz sau bronzerele care sunt sub formă de baton (sau produse cremoase compacte) de obicei au o cantitate mare de ceară pentru a-şi păstra forma solidă. Formulele pe bază de ceară pot bloca porii, mai ales în cazul unei ten cu tendinţe acneice. Optează în schimb pentru produse pudră, lichide, geluri sau produse cremoase cu textură lejeră.

Alcoolul nu este prietenul tău. Formulele uşoare, aproape ca apa ale produselor de îngrijire sau de machiaj pe bază de alcool pot părea ideale pentru tenul cu tendinţe acneice, dar de fapt nu fac decât să agraveze problemele şi să îţi menţină tenul plin de sebum, erupţii şi pori dilataţi. Este adevărat – alcoolul ajută ingredientele precum retinolul sau vitamina C să pătrundă mai uşor în piele, însă face asta distrugând bariera de protecţie a pielii, cea care menţine de altfel pielea sănătoasă. Cu cât este mai expusă pielea la produse pe bază de alcool, cu atât devine mai sensibilă, iar inflamaţia cauzată de alcool produce mai mult sebum şi duce la mai multe erupţii. Pentru binele tău nu mai folosi aceste produse.

Produsele lichide cu protecţie solară îţi sunt prietene. Radiaţiile solare – de exemplu, bronzarea – duc la inflamarea pielii şi inflamația înseamnă mai multe erupţii. Vestea bună este că sunt produse noi, inovative cu protecţie solară care te vor ajuta să-ţi protejezi pielea şi nu îţi vor produce pustule. Eşti la început cu produsele cu protecţie solară? Încearcă o formulă foarte fluidă, precum Clear Ultra-Light Daily Fluid SPF 30+ nu numai că te va ajuta ca în timp pielea să arate mai tânără, dar va estompa şi petele post acnee şi va potenţa eficacitatea produselor de îngrijire pe care le foloseşti.

Ai nevoie de o rutină rapidă (care nu-ţi va provoca erupţii)?

Chiar dacă e primul lucru dimineaţa sau ultimul seara, e bine să parcurgi toţi paşii din rutină ta de îngrijire, însă uneori n-ai timp decât pentru o parte din rutina ta de îngrijire (de exemplu după un antrenament sau o oră de înot în mijlocul zilei). Dacă se întâmplă asta, curată-ţi faţa cu produsul tău obişnuit de curăţare, apoi aplică rapid tonerul şi crema hidratantă cu protecţie solară (bine formulate), apoi aplică produsele de machiaj (dacă folosești).

Nu este nevoie să foloseşti tratamentul anti acnee pe parcursul zilei – îl poţi folosi în rutina de dimineaţă sau seară. Această abordare îi va asigura pielii un mix de antioxidanţi, hidratare şi protecţie solară pe timpul zilei. Asta nu va schimbă cu nimic rutina ta de dimineaţă sau seară, este doar un proces în plus bazat pe ora antrenamentului tău – aşa că urmează rutina de dimineaţă şi seară ca şi până acum. Dacă apelezi la şerveţelele demachiante şi schimbarea rapidă a hainelor, respectă cele de mai sus, dar evită să aplici produse de machiaj şi fă duş cât mai repede posibil.

Lupta cu acneea de pe piept şi spate

Pentru îngrijirea corpului se aplică aceleaşi principii, dar s-ar putea să fie nevoie să alegi formule mai puternice pentru că epiderma de pe piept şi spate este mai groasă decât cea de pe faţă. Începe cu baza – un exfoliant BHA. Pe lângă tratamentul de bază, sunt câteva aspecte care pot înrăutăţi erupţiile de pe corp:

Balsamul de păr produce erupţii pe zona de sub ceafă? Formula emolientă a balsamului de păr, dacă este lăsată pe piele, poate duce la blocarea porilor. Clăteşte bine şamponul şi balsamul din păr şi apoi curăţă-ţi bine faţa şi corpul, ca ultim pas în rutina de la duş.

Spune adio săpunurilor solide. Ingredientele care menţin formă solidă a săpunului pot bloca porii şi agrava erupţiile de pe corp. Alege să folosești pentru corp un gel de duș, fără parfum, solubil în apă, precum All Over Hair & Body Shampoo.

A face sport = erupţii? Dacă antrenamentele îți provoacă erupții, încearcă imediat ce ai terminat antrenamentul să faci duş, să foloseşti un produs de curăţare fără parfum pentru corp şi cleanserul tău obişnuit pentru ten. Transpiraţia combinată cu alte substanţe (bacterii, produse de îngrijire etc.) pe suprafaţa pielii creează un mediu ideal pentru erupţii, aşa că eliminarea ei imediat după antrenament este un pas major pentru a evita apariţia pustulelor apărute după antrenament. Dacă duşul nu este o opţiune, adu, cel puţin, un schimb de haine curate şi spală-ţi faţă cu apă sau cu un prosop curat. Schimbarea hainelor va reduce cantitatea de transpiraţie şi bacterii (şi astfel şi posibilitatea apariţiei eruptiilor pe corp), iar clătirea feţei va face acelaşi lucru. Imediat ce ajungi acasă, ai grijă să-ţi cureţi faţa şi să faci duş.

Benzoyl peroxide nu este doar pentru tenul tău. Poţi să iei în calcul folosirea unui tratament antibacterial, precum benzoyl peroxide, o dată sau de două ori pe zi pentru a mări efectele exfoliantului BHA. Benzoyl peroxide ajută la reducerea bacteriei (Propionibacterium acnes) care este pionul de bază în apariţia şi menţinerea erupţiilor. Când foloseşti benzoyl peroxide pe piept sau pe spate, aşteaptă 30 sau 60 minute înainte de a te bagă în pat, poate decolora aşternuturile şi hainele sau dormi într-un tricou de bumbac pe care nu te deranjează să-l pătezi. La fel de bine funcționează și cialeza ludica cu rol de antibacterian, chiar are marele avantaj de a nu afecta țesăturile și de a estompa și petele rămase în urma pustulelor. Încearcă Clear Daily Skin Clearing Treatment Acid Azelaic.

Piele curată, sănătoasă – în sfârşit

Poate te întrebi cum să estompezi petele post acnee. Din fericire, sunt o grămadă de lucruri pe care le poţi face ca să accelerezi vindecarea semnelor lăsate de pustule. Citeşte articolul nostru despre cum să tratezi semnele roşii şi cicatricile post acnee.  Urmând sfaturile de mai sus şi evitând obiceiurile care agravează erupţiile, eşti pe drumul cel bun către o piele mai curată, mai sănătoasă şi mai netedă (de la gât în sus şi de la gât în jos).