Transport gratuit, 10% reducere hidratare + cadou mini cremă de zi Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum să îți îngrijești mâinile iarna

/

Iarna poate fi un inamic periculos pentru pielea corpului tău, în special dacă nu este hidratată corect. Citește articolul nostru pentru a afla mai multe despre cum să îți îngrijești mâinile iarna!

Se apropie iarna și, chiar dacă magia sărbătorilor înseamnă zile alături de familie sau ciocolată fierbinte în fața șemineului, cel mai rece anotimp poate provoca daune pielii tale. Vulnerabilă este în special pielea mâinilor care devine aspră și descuamată, până în punctul în care crapă și sângerează.

Ce poți face pentru a-ți menține pielea catifelată pe timpul iernii? Iată câteva sfaturi simple:

Protejează-ți bine mâinile

Trecerile bruște de la vremea rece de afară la cea caldă din interior poate duce la deshidratarea pielii mâinilor tale. Însă mai sunt și alți factori care contribuie la crăparea și uscarea pielii mâinilor.

Încearcă să reduci expunerea mâinilor la detergenți de vase sau de haine și la produse care conțin ingrediente potențial iritante. Când speli vase sau rufe, încearcă să folosești mănuși pentru a-ți proteja mâinile de expunerea prelungită la apă și la ingredientele din detergenți. Poți utiliza fie mănuși din latex, fie mănuși din nitril. De asemenea, schimbă săpunul de mâini și ia în considerare un gel de dus cremos în locul săpunului lichid clasic.

Hidratează-ți pielea

Cel mai bun lucru pe care poți să îl faci pentru mâinile tale este să le hidratezi ori de câte ori ai ocazia. Este important să faci asta mai ales după ce te speli. Multe persoane evită hidratarea mâinilor din cauza texturii cremelor, care le împiedică să își reia imediat activitățile regulate. Soluția e simplă: orice cremă hidratantă corect formulată este potrivită!

Asta înseamnă că orice cremă hidratantă (precum Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 50 sau Clinical Ultra Rich Moisturizer pentru noapte) este potrivită – în special una cu o textură lejeră, care se absoarbe mult mai repede.

Un bonus ar fi dacă produsul folosit include și protecție solară, întrucât mâinile sunt la fel de vulnerabile la daunele solare ca orice altă parte a corpului. Poți folosi chiar și o mască intens hidratantă pentru mâini, precum Paula’™s Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask. Nu lăsa numele produsului să te inducă în eroare.

Pentru o hidratare intensă, poți aplica un strat gros de cremă hidratantă înainte de culcare, apoi să folosești o pereche de mănuși de bumbac, pe care să le porți toată noaptea. Acest pas asigură mâinilor câteva ore de hidratare suplimentară și sigur vei fi surprinsă de cât de catifelate îți vor fi mâinile când te trezești a doua zi.

Fii tot timpul pregătită!

Pentru a asigura o hidratare optimă a mâinilor, nu ar fi o idee rea să ai o cremă hidratantă la îndemână. Mici tuburi de cremă hidratantă în sertare, în baie sau în diverse cutii înseamnă că vei avea mereu lângă tine un produs de hidratare.

De asemenea, este o idee bună să ai la îndemână și o cremă cu hidrocortizon (obținută în urma recomandării unui dermatolog) pentru a vindeca pielea crăpată și fisurile ce apar pe mâini. Însă, antenție, nu o folosi zilnic, ci doar la nevoie!