Cadou un pachet full size de șervețele umede Gentle Cleansing Cloths Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum să păstrezi mai mult timp culoarea părului vopsit

/

Ai cheltuit o grămadă de bani într-un salon sau o grămadă de timp în propria baie ca să obţii o culoare nouă de păr şi acum te întrebi ce poţi să faci ca să dureze cât mai mult.

Oare chiar există ceva care să funcţioneze şi să facă culoarea să reziste mai mult? Când vine vorba de menţinerea culorii părului vopsit sunt câteva lucruri care ajută, dar nu cele care ţi s-au spus sau le-ai citit în reviste. Citeşte mai departe că să afli ce poţi face.

Ai nevoie de produse speciale pentru părul vopsit?

Şocul 1: şampoanele şi balsamurile etichetate drept „formulate pentru părul vopsit” nu sunt nimic mai mult decât un şiretlic de marketing – niciunul nu te va ajuta să păstrezi mai mult culoarea. O analiză a ingredientelor arată clar că nu conţin nimic care să poată face aşa ceva.

Şocul 2: nu mai căuta produse de styling „speciale pentru părul vopsit”. În ceea ce priveşte ingredientele nu sunt diferite faţă de produsele normale. De fapt, majoritatea produselor pentru par conţin ingrediente blânde care nu vor scoate culoare de pe păr. Nici măcar alcoolul din produsele de styling nu va afecta culoarea pentru că se va epora înainte să afecteze părul.

Şocul 3: vinovaţii principali de pierderea culorii sunt apa, aparatele de styling cu temperatură ridicată (placă şi uscătorul de păr), spălarea prea frecventă a părului şi expunerea neprotejată la soare. Frecvența cu care îți uzi părul, folosirea şamponului, coafarea la căldură şi timpul petrecut în soare au cel mai mare impact asupra culorii părului tău, mai mare decât cel al oricui produs de îngrijire a părului pe care îl foloseşti, indiferent de ce pretinde sau cât costă.

Folosirea şamponului uscat pentru o culoare de durată

Să-ţi păstrezi părul uscat cât mai mult timp – adică, să nu-l uzi şi să-l șamponezi frecvent – e o metodă sigură de a salva culoarea şi de a preveni decolorarea. O tunsoare şi un stil bun, precum şi un şampon uscat sunt o soluţie foarte bună! Şampoanele uscate ţin părul relativ curat în zilele când nu te speli pentru că absorb excesul de sebum de pe scalp. Dacă ai încercat în trecut şampoanele uscate şi nu v-aţi înţeles, trebuie să ştii că au evoluat mult de la formulele albicioase din trecut. Iată câteva recomandări:
– Batiste Dry Shampoo
– Dove Refresh+ Care Invigorating Dry Shampoo
– Oscar Blandi Pronto Invisible Dry Shampoo
– Aveeno Pure Renewal Dry Shampoo
– Suave Professionals Keratin Infusion Dry Shampoo
– TRESemme Fresh Start Dry Shampoo Color Care

Şamponul şi balsamul potrivit pentru părul vopsit

În general, nu există diferenţe între şampoanele şi balsamurile normale şi cele etichetate „pentru păr vopsit” , „protejează culoarea” şi altele similare. Şi asta pentru că atunci când un şampon sau balsam este bine formulat (şi cele mai multe sunt), sunt potrivite pentru părul vopsit şi au aceleaşi ingrediente ca şi produsele care nu se laudă că protejează părul vopsit. Diferenţele ţin de strategiile de marketing, nu de formulă.

Când cumperi şampon, uită-te după unul formulat pentru tipul tău de păr: uscat, deteriorat, creţ etc. Nu-ţi face griji privind formulele de şampon fără sulfaţi pentru că agenţii de curăţare din şampoanele fără sulfaţi au acelaşi impact asupra părului ca cei din şampoanele cu sulfaţi.

Pe piaţa de astăzi este destul de greu să găseşti un şampon sau balsam prost pentru că sunt doar câteva ingrediente care fac treaba într-un produs de îngrijire a părului – multe mărci ieftine şi scumpe au produse similare.

Ceea ce face uneori dificilă găsirea unui şampon sau balsam potrivit este atenţia acordată promisiunilor de pe etichetă. Produsele pentru îngrijirea părului nu pot opri decolorarea părului şi nici nu pot schimba în mod permanent grosimea părului şi nici nu-l pot repara pentru că părul este mort. După ce încetezi să speri în promisiunile de pe ambalaje îţi va fi mult mai uşor să găseşti formulele potrivite pentru părul tău.

Deşi nu e mereu un proces uşor, caută etichetele care indică produsele potrivite pentru tipul tău de păr (gras, subţire, gros sau uscat), după care uită-te la lista de ingrediente ca să vezi agenţii de curăţare şi cantitatea de ingrediente de hrănire a părului (precum dimethicone sau cetyl alcool). Cei cu păr gras, subţire ar trebui să evite formulele bogate în acizi graşi şi uleiuri şi produsele extrem de cremoase; cei cu păr uscat, deteriorat sau aspru ar trebui să aleagă opusul.

Vă ajută balsamul la păstrarea culorii părului?

Mulţi ne-aţi întrebat de balsamurile de curăţare de la companii precum Wen sau L’Oreal, mai ales de acelea care promit că sunt alternative mai bune şamponului tradiţional atunci când vine vorba de menţinerea culorii părului.

Întrucât principala cauză a decolorării părului este expunerea la apă, balsamurile de curăţare nu sunt o opţiune mai bună decât şampoanele blânde. De fapt când foloseşti un balsam de curăţare, practic sari peste șamponare şi clăteşti balsamul fără a curăţa practic părul (şi mai important scalpul).

Dacă părul tău este extrem de uscat şi deteriorat în urma colorării sau a folosirii aparatelor de styling, vei observa că folosirea ocazională numai a unui produs de tip balsam va ajuta la a-ţi simţi părul mai sănătos.

În orice caz, dacă părul nu este extrem de uscat şi deteriorat, există un risc mare ca părul să rămână gras şi fără volum, aşa că ai grijă. Aminteşte-mi că metoda „doar balsam” nu este mai benefică pentru păstrarea culorii părului decât folosirea unui şampon blând.

Balsamurile nuanţatoare

Deşi nu fac minuni, balsamurile de acest gen pot intensifica culoarea părului şi să-l facă puţin mai vibrant. Experimentează şi vezi cât de des ar trebui să foloseşti un asfel de produs – pentru unii e nevoie de câteva zile, pentru alţii mai puţin. În timp ce şampoanele nuanţatoare pot adaugă puţin pigment părului, poţi obţine rezultate mai bune cu balsamurile. Pentru cele mai bune rezultate lasă să acţioneze cel puţin trei minute balsamul nuanţator şi apoi limpezeşte.

Notă: şampoanele şi balsamurile nuanţatoare îţi pot încărca părul şi să-l lase fără volum. În plus, astfel de produse pot păta, aşa că e bine să îţi cumperi câteva prosoape ieftine pe care să le foloseşti când aplici astfel de produse.

Protecţie solară (pentru părul tău)

Indiferent de sezon, fie vară, fie iarnă, dacă vei petrece mult timp în soare, este esenţial să-ţi protejezi părul de razele UV dacă vrei să dureze culoarea părului tău. Razele UV deteriorează părul, făcând moleculele de vopsea să oxideze şi să se decoloreze, iar în cazul părului blond să capete o nuanţă gri.

O pălărie este o soluţie excelentă, dar nu foarte practică pentru unii, mai ales dacă ai păr lung şi des. Dacă o pălărie nu este stilul tău, încearcă să aplici un produs cu factor de protecţie pentru păr. Trebuie să ştii, însă, că nu se ştie de câte protecţia va beneficia totuşi părul tău pentru că nu există foarte multe studii în această privinţă. Oricum, e logic să te gândeşti că părul va fi totuşi protejat şi merită încercat.

Factorul de protecţie menţionat pe produse pentru păr nu este extrem de relevant pentru că nu pot menţiona exact nivelul de protecţie, aşa că mai bine rămâi la un produs clasic cu protecţie solară. Iar ca să eviţi aspectul de păr gras, alege o formulă spray pe bază de alcool pentru un ultim pas final rapid. Găseşti o grămadă de sprayuri de protecţie solară pe bază de alcool la preţuri rezonabil.

Alcoolul din aceste produse nu-ţi va afecta părul, aşa cum poate afecta pielea (aminteşte-ţi că părul e mort) şi pentru că aceste formule se usucă imediat, poţi să le foloseşti exact ca pe un fixativ pentru păr (mai puţin partea de fixare) ca ultim pas în rutina ta de îngrijire a părului. Gândeşte-te la el ca la pasul final de protecţie a stilului tău!

Dacă vei petrece mai multe ore afară, în soare, poţi să reaplici produsul cu factor de protecţie de câteva ori. De asemenea, dacă ai obiceiul să-ţi treci mâna des prin par sau dacă îl uzi, e bine să reaplici pentru că nu se ştie cât produs rămâne pe par când e deranjat.

Ţine cont de aceste sfaturi şi vei fi plăcut surprinsă să vezi cât va dura culoarea părului tău!