Expediem comenzile zilnic. 10% reducere la boostere și seruri + cadou mini cremă hidratantă. Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum să reziste fondul de ten și concealerul întreaga zi

Te-ai săturat de fonduri de ten și concealere care dispar de pe ten la jumătatea zilei sau care au un aspect neuniform, cu pete? Iată un plan ca fondul de ten și concealerul să reziste întreaga zi!

Cum să-ți pregătești tenul pentru aplicarea produselor de machiaj

Cum îți pregătești și ai grijă de pielea ta este primul pas pentru a ajuta fondul de ten și concealerul să arate impecabil pe parcursul zilei. Iată ce poți face pentru a-ți îngriji tenul și a menține rezultatele.

Începe cu un cleanser blând pentru a îndepărta excesul de sebum și impuritățile care pot interacționa cu fondul de ten și concealerul. Ai grijă să nu-ți usuce cleanserul tenul, ceea ce poate duce la o textură neuniformă. Gândește-te la asta ca și cum ai pregăti o suprafață curată și netedă.

Netezește suprafața pielii cu un exfoliant AHA sau BHA. Eliminând blând și natural (adică fără scruburi și perii dure de curățare) celulele moarte, produsele de machiaj se vor aplica mai ușor și vor avea un aspect impecabil. Truc: Nu trebuie să folosești un exfoliant AHA sau BHA dimineața, îl poți adăuga rutinei tale de seară și vei avea rezultate minunate dimineața.

Aplică un strat subțire de cremă de ochi pentru a netezi aspectul liniilor fine și a păstra zona de sub ochi hidratată, netedă și luminoasă.

Folosește un primer cu SPF cu rol de bază de machiaj, hidratare și protecție solară. Un primer care combină aceste trei beneficii (comparativ cu două produse pe care ar trebui să le folosești separat pentru același rezultat) reduce posibilitatea ca machiajul să alunece pe parcursul zilei și să se fixeze în liniile fine. De asemenea oferă fondului de ten și concealerului o suprafață pe care să adere mai ușor.

În plus poți aduce beneficii suplimentare pielii dacă dacă baza ta de machiaj conține și ingrediente anti-aging. Smoothing Primer Serum SPF 30 face toate astea!

Aplică fondul de ten şi concealerul astfel încât să reziste

Modul în care aplici fondul de ten şi concealerul afectează durata machiajului pe ten. Foloseşte tehnica de mai jos pentru a te asigura că obţii cele mai bune rezultate de la fondul de ten şi concealerul folosite.

Începe cu un strat subţire de fond de ten, apoi aplică alt strat dacă ai nevoie de acoperire suplimentară. Un strat gros de fond de ten este mult mai probabil să nu reziste bine pe ten pentru că nu poate adera bine pe piele.

Dacă ai ten gras încearcă un produs care absoarbe excesul de sebum înainte de a aplica protecţia solară şi fondul de ten. Ajută mult pentru a ţine excesul de sebum în frâu, astfel încât machiajul să reziste şi să arate mai bine timp îndelungat. De asemenea alege un fond de ten mat pentru un rezultat mai bun.

Când vine vorba de concealer începe cu o cantitate mică şi construieşte uşor acoperirea pe care o doreşti. Tapotează concealerul cu degetele, pensula sau buretele. Nu folosi mişcări dreapta-stânga şi nu freca pentru că asta practic mută concealerul din loc din momentul în care îl aplici, iar ceea ce vei obţine va fi o un aspect final neuniform. Poţi aplica concealerul înainte sau după fondul de ten, este o alegere personală – experimentează şi vezi ce funcţionează cel mai bine pentru tine.

La final şi cel mai important – fixează cu pudră. Indiferent ce tip de concealer foloseşti machiajul va rezista mai mult dacă fixezi cu pudră. Nu un strat gros (pentru că va evidenţia liniile fine şi zonele uscate de pe ten), ci doar un strat subţire aplicat peste zonele unde ai folosit fond de ten şi concealer. Pe zonele grase poţi aplica puțin mai mult produs.

Sfaturi suplimentare pentru un machiaj rezistent

Evită să-ţi atingi faţa pe parcursul zilei şi să lipeşti telefonul de piele. Fără să realizăm ne atingem faţa de sute de ori pe zi şi acest contact face machiajul să dispară. Încearcă să controlezi asta şi evită lucrurile care pot afecta rezistenţa machiajului.

Păstrează în geantă şerveţele absorbante pentru a controla excesul de sebum care este răspunzător de alunecarea şi dispariţia machiajului de pe ten. Reaplicarea pudrei pe timpul zilei poate fi de ajutor, doar după folosirea șervețelelor. De asemenea, dacă fardul de obraz şi-a pierdut din intensitate, reaplică-l.

Ce e cu spray-urile de fixare a machiajului?

Multe spray-uri de fixare a machiajului sunt similare cu sprayurile pentru păr, adică conţin apă şi/ sau alcool combinate cu alte ingrediente care „sigilează” suprafaţa pielii. Pot ajuta ca machiajul să reziste mai mult, însă celelalte ingrediente pot fi problematice pentru piele. Unele spray-uri chiar dăunează pentru că produc erupţii în loc să ajute tenul.

Cel mai bun fond de ten şi concealer pentru tipul tău de ten

La final, dar nu fără importanţă, alegerea corectă a consistenţei fondului de ten şi a concealerului potrivite tipului tău de ten sunt baza pentru a obţine rezultate minunate şi de durată.