Transport gratuit, 10% reducere hidratare + cadou mini cremă de zi Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum se folosesc produsele cu retinol

/

Sunt o mulţime de cercetări care arată că retinolul fără prescripţie (mai bine cunoscut drept vitamina A) este unul dintre cele mai bune ingrediente de rejuvenare şi transformare a pielii.

În ciuda popularităţii lui, există confunzii despre cum ar trebui introdusă o cremă cu retinol în rutina de îngrijire. Lasă-ne să te ajutăm să ajungi la cea mai bună versiune a pielii tale.

Ce este retinolul?

Retinolul, doar o altă denumire pentru vitamina A, este considerat un ingredient cosmetic şi se găseşte în multe produse de îngrijire anti-aging, precum cremele faciale cu retinol, seruri sau creme pentru ochi.

Retinolul poate, de asemenea, să se regăsescă sub diverse forme de vitamina A, precum retinyl palmitate, retinaldehyde, retinyl retinoate şi retinyl proprionate, care sunt şi ele prezente în produsele de îngrijire. În general, experţii în îngrijirea pielii consideră că retinolul pur este mult mai eficient decât aceste derivate de retinol. Asta nu înseamnă că aceste ingrediente nu sunt eficiente; doar că nu sunt la fel de puternice precum retinolul care se poate cumpăra fără prescripţie medicală.

De ce este retinolul bun pentru pielea mea?

Indiferent că e vorba de o cremă cu retinol sau de un alt produs hidratant cu retinol, retinolul acţionează ca un ingredient skin-restoring. Are rezultate excepţionale şi directe atunci când este inclus în produse bine formulate, cu ambalaj special (mai multe despre ambalaj imediat).

Indiferent de brand şi textură, când este parte dintr-o rutină excepţională de îngrijire, efectele de revitalizare ale retinolului includ minimizarea aspectului ridurilor, îmbunătăţirea tenului neuniform şi micşorarea porilor, ca să nu mai vorbim de senzaţia de piele mai fermă şi mai luminoasă. Un produs hidratant (sau un ser) cu retinol poate fi cel mai bun prieten al pielii care îmbătrâneşte!

Cum aleg un produs cu retinol?

Alegerea celei mai bune creme cu retinol pentru riduri e mult mai simplă decât crezi! Iată câteva lucruri de care să ţii cont:

  • ambalajul contează! Retinolul este sensibil la aer şi expunerea la lumină, ceea ce înseamnă că ambalajele transparente şi borcanele sunt un mare nu. Caută produse cu retinol cu ambalaje opace, care nu permit contactul cu aerul.
  • alege textura produsului cu retinol în funcţie de tipul tău de ten: creme cu retinol pentru tenul uscat, loţiuni pentru ten normal şi mixt şi seruri sau geluri cu retinol pentru tenul gras sau congestionat
  • este în regulă să alegi textura produsului cu retinol în funcţie de preferinţele personale şi de cum se combină cu celelalte produse din rutina ta. Va trebui să experimentezi să vezi ce ţi se potriveşte, dar în mod sigur există un produs cu retinol fără prescripţie medicală care ţi se potriveşte.

Dar cum rămâne cu concentraţia de retinol? Paula’s Choice Skincare oferă o varietate de produse cu retinol în diverse concentraţii pentru a acoperi nevoile diferitelor tipuri de ten şi probleme cu care se confruntă.

Sfatul nostru? Dacă eşti la început cu produsele cu retinol care nu necesită prescripţie medicală, începe cu un produs cu concentraţie mică, precum un ser sau un produs hidratant. Dacă ai folosit retinol în trecut şi ai avut rezultate bune, ia în calcul produsul nostru cu concentraţie medie. Pentru probleme mai serioase, precum ridurile pronunţate şi un aspect neuniform al pielii, uită-te la produsele noastre cu concentraţie mare de retinol. De asemenea poţi alterna produsele cu concentraţie mică şi cele cu concentraţie mare de retinol în funcţie de problemele tenului şi modul în care reacţionează pielea. E important să nu uiţi că nu există un cel mai bun produs cu retinol fără prescripţie medicală; există mai multe variante, indiferent că e vorba de o cremă cu retinol sau de o altă textură.

Pot să folosesc un exfoliant AHA sau BHA dacă folosesc un produs cu retinol?

Una din informaţiile greşite despre retinol este că exfoliază pielea. Retinolul, indiferent de forma în care vine, nu face ceea ce fac exfolianţii AHA sau BHA.

Ingredientele din exfolianţii AHA şi BHA exfoliază straturile moarte ale pielii, îmbunătăţind semnele lăsate de factorii de mediu şi hidratând pentru ca pielea să-şi recapete supleţea. Retinolul nu acţionează aşa.

Confuzia porneşte de la faptul că unii oameni se confruntă cu zone uscate când folosesc retinol. Când văd pielea care se usucă presupun că retinolul exfoliază pielea. Pielea care se cojeste nu este neapărat un semn al exfolierii. Exfolianţii AHA şi BHA ajută pielea să facă ceea ce ar trebui să facă natural şi atunci când pielea se exfoliază natural nu vezi coji; în schimb, vezi o piele netedă, o suprafaţă reînnoită şi o luminozitate sănătoasă. Exfolianţii AHA şi BHA ajută pielea să se exfolieze aşa cum o făcea când erai mai tânără.

Pentru a avea cele mai bune rezultate, este cel mai indicat să foloseşti atât un exfoliant, cât şi o cremă cu retinol ca parte a rutinei tale regulate de îngrijire a tenului.

Cum să foloseşti produsul cu retinol

Iată cum să foloseşti un produs cu retinol în rutina ta de seară

  1. Curăţă, aplică tonerul şi exfoliază-ţi pielea cu produsul AHA sau BHA pe care îl foloseşti de obicei. Nu este nevoie să aştepţi ca exfoliantul să fie absorbit de piele.
  2. Aplică crema sau serul cu retinol pe faţă, gât şi zona decolteului.
  3. Dacă foloseşti un produs pentru albire, aplică-l acum.
  4. Dacă foloseşti un concentrat anti-aging, aplică-l acum.
  5. Continuă cu produsul hidratant, crema pentru ochi şi/ sau serul.

Pot să folosesc un produs cu retinol pe timpul zilei? E în regulă, dacă foloseşti după un produs cu protecţie solară 30 sau mai mare. De obicei recomandăm folosirea cremelor cu retinol seara pentru că cei mai mulţi oameni nu sunt deranjaţi de aplicarea încă unui produs (esenţial) seara.

Pentru cele mai bune rezultate un produs cu retinol ar trebui folosit împreună cu alte produse anti-aging care să conţină ingrediente de rejuvare, precum antioxidanţi, ingrediente skin-replenishing şi diferite ingrediente precum niacinamide. Chiar dacă retinolul este un ingredient nemaipomenit, pentru a îmbunătăţi aspectul pielii care îmbătrâneşte e nevoie de mai mult decât un ingredient de top, fie el şi retinol!

Dacă un produs cu retinol nu pare să dea rezultate după ce l-ai folosit câteva săptămâni, încearcă alt produs cu retinol. Cea mai bună cremă cu retinol pentru riduri este aceea bine formulată, plină de ingrediente benefice, aceea pe care de-abia aştepţi s-o foloseşti pentru că iubeşti rezultatele!