10% reducere la cel mai scump full size din coș + cadouri Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Măştile faciale sunt opționale

/

Folosirea măștilor faciale este adesea prezentată ca parte integrantă necesară unui ritual de îngrijire complet și corect. Totuși, folosirea unei măști faciale este un pas opțional în îngrijirea tenului, chiar dacă multe femei consideră că le aduce un beneficiu major. Haide să aflăm mai multe detalii!

Orice proprietăţi miraculoase au fost atribuite măştilor, nu există niciun studiu care să spijine aceste afirmaţii, adesea îndoielnice, cu privire la beneficiile unor nămoluri speciale, minerale, vitamine sau plante pe care aceste produse le conţin în mod normal. Aceste componente exotice variază de la ierburi marine, la lavă vulcanică, nămoluri neobişnuite, enzime, vitamine şi aproape orice altceva la care vă puteţi gândi, toate asociate cu o sumedenie de caracteristici fantastice care sunt menite să pară că schimbă complet aspectul pielii tale. Celulita este învinsă, ridurile sunt eliminate şi acneea este vindecată – toate prin aplicarea de măşti faciale!

Multe măşti pretind că oferă beneficiul unui aport de proprietăţi detoxifiante. Cu toate astea, nu există studii concludente care să demonstreze că acest lucru se întâmplă, însă lumea cosmeticii şi a tratamentelor spa se guvernează după presupuneri bizare, şi nu după dovezi clare. Pentru început, care anume sunt acele toxine care trebuiesc eliminate din organismul nostru şi care sunt presupusa cauză a numeroase probleme ale pielii? Unde se specifică informaţia sau datele exacte care indică ce tip de toxine trebuie eliminate din organismul nostru şi cum se realizează acest lucru? Dacă este posibil să „detoxifiem” prin aplicarea unei măşti faciale, ce fel de proces biologic sau fiziologic are loc ca să permită acest lucru? Sunt toxinele filtrate prin piele? Extrase din corp într-un anumit mod? Toate aceste întrebări nu au răspunsuri și nimic din „detoxifierea” pielii propusă de industria cosmetică nu are vreo legătură cu realitatea!

În ciuda falselor caracteristici atribuite măştilor faciale, sunt de părere că pot avea, totuşi, şi beneficii pentru anumite tipuri de piele. O persoană cu tenul uscat poate găsi o mască facială emolientă foarte hidratantă şi calmantă. O altă persoană cu tenul gras poate considera benefică o mască facială cu proprietăţi de absorbţie a sebumului şi de calmare a eventualelor iritații. Există măşti delicate, corect concepute, care pot fi folosite ori de câte ori este necesar, fiind o opţiune demnă de luat în considerare, în special ca adjuvant în rutina de îngrijire a unui ten sensibil. Atâta vreme cât aşteptările tale vor fi realiste, măştile, oricât de opţionale ar fi, îşi au un loc şi un scop în lumea produselor de îngrijire a pielii.