Cadou un pachet full size de șervețele umede Gentle Cleansing Cloths Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Pielea uscată: Adevărul despre creme hidratante şi pielea uscată

/

Tenul uscat este și cauza ridurilor?

Răspunsul este nu. Cercetările arată că ridurile şi pielea uscată nu au nicio legătură una cu alta, în termeni de cauză și efect. Gândiţi-vă în acest fel: copiii pot avea pielea uscată și uneori eczeme, dar copiii nu au riduri.

OK, deci ce cauzează ridurile?

Ridurile sunt, în principal, cauzate de arsurile solare precum și de mișcarea mușchilor feței, pierderea estrogenului și a grăsimii pe care pielea le conține în mod normal. Niciunde (în afară de anunțuri și reclame) nu este pielea uscată menționată ca fiind o cauză pentru apariţia ridurilor. Cum este cu „liniile fine, uscate”, pe care cele mai multe creme hidratante pretind a le elimina? Acesta este pur și simplu un alt mod de a descrie felul în care pielea poate arăta atunci când este uscată. Dar acele „linii fine, uscate” nu sunt acelaşi lucru cu ridurile, care nu dispar pur și simplu prin aplicarea unei creme hidratante.

Reversul îmbătrânirii

Cum puteţi ști sigur că efectele nocive ale expunerii la soare sunt, de departe, cauza cea mai importantă a pielii ridate? Ușor! Puteți demonstra acest lucru prin a face, ceea ce noi numim, testul „Reversul îmbătrânirii”. Iată cum funcționează: dacă aveţi peste 35 de ani, comparaţi pur și simplu părţile corpului care rar, dacă vreodată, văd soarele, cu părțile corpului expuse la soare zi de zi. Priviţi-vă spatele, pielea de pe interiorul brațelor și abdomenul. Ați putea fi surprinsă să descoperiţi că aceste zone au semne minime sau deloc de îmbătrânire. De fapt, aceste zone arată mai tinere, cu mai multă fermitate, elasticitate și culoare uniformă decât zonele expuse la soare! Iată dovada clară a cât de puternică este legătura dintre expunerea la soare și apariţia ridurilor.

Legătura dintre riduri şi pielea uscată

Este timpul pentru a risipi unele confuzii cu privire la faptul că atât de mulți oameni sunt convinși că pielea uscată are legatură cu ridurile. Dezinformările lansate de industria cosmetică ne fac confuze; confuzie la care contribuie și faptul că pielea uscată arată mai ridată decât pielea care nu este uscată. Deci, nu este surprinzător că pielea ridată arata mai bine după ce se aplică o cremă hidratantă. Femeile cu tenul gras pot fi percepute ca având mai puține riduri, dar asta pentru că au propria lor sursă de hidratare (sebumul), care creează o textură mai netedă a pielii. Atunci când pielea este uscată sau deshidratată, orice rid sau defect se vede mai tare. Aplicarea unei creme hidratante va face ridurile să pară mai puțin evidente și poate ajuta pielea să arate mai tânără, dar nu este același lucru ca și atunci când oferim pielii ceea ce are nevoie pentru a se repara singură.

Ce puteți face pentru a combate pielea uscată şi ridurile?

În timp ce folosirea unei creme hidratante obișnuite nu are niciun efect semnificativ asupra ridurilor, folosirea unui produs care conține ingrediente de ultima generaţie va avea efect garantat, indiferent dacă acestea sunt formulate ca o loţiune tonică (lichidă), ser, loţiune, cremă, sau sub formă de gel, indiferent de numele producătorului. Nu toate produsele sunt create la fel, de aceea noi suntem aici pentru a vă ajuta să le găsiți pe cele mai potrivite nevoilor pielii dumneavoastră.

Care sunt ingredientele de ultimă generaţie pe care ar trebui să le căutaţi?

Antioxidanţii, ingredientele cell-communicating și ingredientele pentru refacerea pielii. Mai jos, veți descoperi cum funcționează fiecare dintre aceste ingrediente:

Antioxidanţii reduc efectele dăunătoare ale radicalilor liberi şi reduc inflamaţia, ambele distrug colagenul și au un impact negativ asupra structurii ADN-ului celulelor pielii. Când sunt regăsiți într-o cremă eficientă pentru protecție solară, antioxidanţii ajută pielea să se apere împotriva cauzei nr. 1 a îmbătrânirii: soarele.

Ingredientele cell-communicating ajută celulele pielii să se nască și să se comporte într-un mod sănătos, „mai tânăr”. De asemenea, acţionează pentru a „spune” celulelor deteriorate să acționeze ca nişte celule normale, tinere şi sănătoase.

Ingredientele pentru refacerea pielii sunt substanțe pe care pielea le-a pierdut din cauza expunerii la soare şi a factorilor iritanţi externi. Pentru a se reface, pielea are nevoie de aceste ingrediente reparatoare. Pentru a lupta împotriva daunelor provocate de mediu care duc la pierderea hidratării și la aspectul tern al pielii, care arată mai bătrână decât este în realitate, pielea are nevoie de ingrediente de acest tip. La fel de important cum sunt aceste ingrediente pentru îmbunătățirea structurii pielii, este vital să utilizați o protecție solară eficientă cu SPF 20 sau mai mare, în fiecare zi. Știm că subiectul privind protecția solară este cam plictisitor și cu siguranță nu la fel de interesant ca cel mai recent ‘miracol’ anti – rid, dar fără protecție solară, nu aveţi nicio șansă în a ajuta pielea să reziste ridurilor și numeroaselor alte semne de îmbătrânire. Este într-adevărat atât de importantă!