Cadou un pachet full size de șervețele umede Gentle Cleansing Cloths Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Sfaturi pentru evitarea problemelor părului

/

Această secțiune este o sinteză a mai multor puncte examinate, revizuite, și explicate în detaliu în cartea Paulei Begoun, Don’t Go Shopping For Hair-Care Products Without Me, ediția a 3-a. Această listă nu reprezintă întreaga poveste, însă este un rezumat pentru a ajuta părul să se comporte și să „supravieţuiască” ultimelor tendințe din modă.

 • Când vă spălaţi părul, spălaţi-vă mai mult timp scalpul decât vârfurile firelor de păr. Vârfurile nu se murdăresc atât de mult (dacă nu ați aplicat doze mari de produse de styling pe ele), dar scalpul poate avea celule moarte și exces de sebum care trebuie îndepărtate. În plus, scalpul poate beneficia aproape întotdeauna de un masaj, care va îmbunătăţi circulația sănătoasă şi va ajuta firul de păr care este în curs de dezvoltare în foliculi.
 • Balsamurile care pretind că acționează în profunzime, vor acţiona numai dacă există suficient timp și căldură pentru a fi absorbite în firul de păr. Cele mai multe femei care aplică un balsam la duș, nu-l lasă să acţioneze mai mult de 1 sau 2 minute. Asta e bine, dar nu vă așteptați ca firul de păr să-l absoarbă. Dacă aveți părul deteriorat, este foarte important să lăsaţi balsamul pe păr cât mai mult timp posibil.
 • Prea mult balsam sau balsamul care nu este clătit temeinic cu apă, poate face părul prea moale. Folosind un şampon care conține ingrediente de întreţinere plus un balsam, poate duce la încărcarea părului, ceea ce îl face greu și lipsit de viață. În general, un şampon cu puţin sau chiar fără balsam este cel mai bun, iar apoi folosiți balsamul dumneavoastră numai în cazul în care aveți nevoie de el, nu neapărat pe tot părul și nici aproape de rădăcini și scalp.
 • Aveți grijă să clătiți bine șamponul de pe păr. Lăsând urme ale agenților de curățare, părul poate deveni lipicios și, mai mult, poate fi o sursă de iritare a scalpului.
 • Cu cât lăsați mai mult un şampon antimătreaţă pe păr, cu atât mai eficient va fi.
 • Aplicaţi şampon şi balsam mai întâi pe mâini, spumați ușor și apoi aplicați pe pe păr. Aplicând o cantitate mare de produs pe păr, duce la risipirea produsului și solicită părul mai mult decât este necesar pentru spumarea produsului.
 • Dacă aveți dubii în alegerea produsului potrivit, folosiți produse destinate tipului dumneavoastră de păr. Dacă nu aveţi părul normal, produsele care nu se adresează unui anumit tip de păr nu sunt pentru toată lumea. Nu există produse de îngrijire a părului perfecte pentru orice tip de păr. O persoană cu părul aspru şi uscat are nevoi foarte diferite faţă de o persoană cu părul subţire, sănătos.
 • Din când în când, luaţi-vă peria şi pieptenele la duș și spălaţi-le. Produsele de styling, balsamurile, și sebumul secretat pe scalp rămân pe perii și piepteni, transferând o parte din murdărie înapoi pe părul curat. Eliminaţi părul din perii si piepteni şi spălaţi-le. Pentru o curățare mai amănunțită, sau dacă aveți mătreață, scufundaţi-le într-o soluție de înălbitor diluat; aproximativ trei linguri dizolvate în puţină apă ar trebui să fie suficient pentru a distruge tot ce se afla între dinții periilor.
 • Când utilizați un uscător de păr, părul este mai uşor de stilizat și controlat atunci când acesta este umed, dar nu ud. Când vine vorba de folosirea uscătorului de păr, părul poate deveni rebel. Este nevoie de ceva experienţă pentru a afla cât de umed trebuie să fie părul dumneavoastră pentru a obține cea mai bună netezire. De asemenea, este mai puțin dăunător pentru păr să-l uscaţi cu o perie când este aproape uscat decât atunci când este ud; părul ud este mult mai vulnerabil decât părul uscat.
 • Întotdeauna uscați mai întâi părul de la rădăcină. Acest lucru vă va oferi volumul dorit și va controla forma de bază a stilului pe care încercaţi să-l obţineţi.
 • Nu utilizați niciodată un ondulator pe părul ud sau umed. Căldura de la un ondulator poate depăși cu ușurință punctul de fierbere a apei. Conținutul de apă din interiorul firului de păr poate ‘fierbe’, dacă se aplică un ondulator fierbinte pe păr, și poate produce pagube serioase în acel loc.
 • Când vă uscaţi părul, începeţi cu rădăcinile. Uscând rădăcinile în sus și în jos în direcția dorită, va da volum părului și va crea baza pentru restul coafurii. Odată ce aţi terminat cu rădăcinile, aveți posibilitatea să neteziţi sau ondulaţi restul părului. Dacă lăsați rădăcinile la urmă, acestea pot fi deja uscate într- o direcție nedorită, ceea ce le va face mai greu de aranjat. Lungimea părului este mai ușor de manipulat, chiar dacă părul este aproape uscat.
 • Părul ud sau umed este mult mai vulnerabil la pierderea formei. Cel mai bine este să vă uscaţi părul și să nu lăsaţi nici o urmă de umezeală, nici măcar un pic. Cu excepția cazului în care vă doriţi un aspect natural, uscaţi-vă complet pe tot părul, pentru a păstra coafura cât mult timp posibil.
 • Dacă aveți timp, alternaţi aerul cald cu aerul rece în timp ce vă uscaţi. Căldura formează bucle sau netezeşte, iar aerul rece ajută la păstrarea coafurii.
 • Pentru a preveni fixativul să formeze pete albe, acesta se aplică de la cel puțin 15 centimetri depărtare de păr. O aplicare prea concentrată poate încărca părul, cauzând un un aspect mat, care poate duce la distrugerea părului.
 • Nu vă tapaţi părul niciodată. Este dăunător, pur și simplu. Îndepărtează chiar şi luciul natural al părului, mai ales dacă părul dumneavoastră este vopsit.
 • Nu utilizați elastice din cauciuc pentru a vă prinde părul. Folosiți numai materiale moi pentru prinderea părului. Elasticele din cauciuc agață firul de păr, iar atunci când le îndepărtaţi, mult păr este smuls.