10% reducere la cel mai scump full size din coș + cadouri Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Soluții de styling pentru părul problemă

/

Părul rebel sau problematic poate fi tratat și aranjat printr-o îngrijire continuă și adecvată fiecărui tip de păr în parte. Dezbatem în acest articol care sunt problemele întâlnite de către majoritatea femeilor în îngrijirea părului, oferind soluții practice și la îndemână, precum și sugestii de styling.

Păstrarea părului lung

Dacă părul tău ajunge până la mijlocul spatelui sau mai mult, ia în considerare tăierea lui până la lungimea umerilor. Vârfurile despicate despre care crezi că vor arăta mai sănătoase dacă tai câte un centimetru din când în când, nu se vor vindeca. Nu doar vârfurile sunt o problemă. Părul se deteriorează cu timpul. Tăierea câtorva centimetri va da volum și va face părul să arate incredibil de sănătos. Va arăta ca nou.

Lupta cu părul slab şi subţire

Lupta cu părul subţire şi moale nu este ușoară. Se pare că cel mai bine pentru părul de acest tip este să nu intervii. Orice conține ingrediente de tip balsam sau ingrediente de styling, îl îngreunează şi îi înrăutăţeşte aspectul. Ia în considerare o tunsoare mai scurtă și apoi vopsește-l. Vopseaua de păr adaugă grosime părului subțire, deoarece înveleşte firul de păr, creând un volum artificial, dar cu aspect natural. Apoi, tot ce trebuie să faci este să folosești un şampon blând, punct! Rigiditatea pe care o resimţi pe firul de păr pentru că nu folosești un balsam, îți poate oferi, de asemenea, consistenţa de care firul de păr are nevoie. Dacă dorești să netezești părul sau să-l faci să stea la locul lui, ia un cearşaf anti-electrizare de pe uscător şi freacă-l de păr. Poți pulveriza, de asemenea, un pic de fixativ pe vârful degetelor și să îl aplici pe vârfuri. Acest lucru ar putea fi exact ceea ce părul tău aşteaptă.

Părul gros, aspru sau deteriorat

Dacă părul tău este gros şi aspru sau tratat chimic și deteriorat (care este, de fapt același lucru, părul tratat chimic este întotdeauna deteriorat) este posibil să vrei să adăugi ingrediente hidratante balsamului tău. Ia balsamul tău obişnuit şi amestecă-l cu o picătură de Citre Shine Miracle Laminator (sau orice ser siliconat) și o picătură de ulei de floarea soarelui. Aplică amestecul pe vârfuri şi nu pe rădăcini – dacă nu ai un scalp uscat sau un păr foarte bogat de controlat – și lasă amestecul să acţioneze pentru o vreme. În funcție de tipul părului, poți îndepărta amestecul prin spălare sau doar prin clătire.

Fixare rapidă

Nu ai timp pentru aranjat? Încearcă un aspect ciufulit. Folosește-ți degetele pentru a separa părul în timp ce-l usuci. Aplică căldura la rădăcini, dacă vrei mai mult volum. (Eu nu vreau – părul meu este destul de voluminos – așa că îl trag în jos pentru a-l întinde puţin.) Adăugă un pic de spumă atunci când ai terminat, pentru a păstra coafura. Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu acest aspect; dar acum este coafura mea preferată când vreau să ies din casă repede.

O prietenă coafeză mi-a dat o idee minunată pentru atunci când observ fire rebele. În loc să aplic fixativ sau mai multă spumă, care pot face părul lipicios, a sugerat să iau o cantitate mică de cremă hidratantă (pe care o am întotdeauna în geantă), să o întind pe mâini, iar apoi să folosesc surplusul care nu s-a absorbit, pe vârfuri. Avea dreptate: Iată, nu mai am părul electrizat.

Trucuri de styling

Tensiunea și căldura sunt secretul pentru îndreptarea părului. Cu cât tragi părul mai tare şi cu cât aplici mai multă căldură direct, cu atât mai drept va fi. Motivul pentru care stiliştii reuşesc să întindă părul atât de bine este pentru că ei sunt în poziția perfectă pentru a crea tensiunea necesară pentru a face părul să se aşeze. Un alt truc folosit de stilişti este de a mişca uscătorul de păr în loc să-l lase într-un singur loc. Aplicând căldură la rădăcini și asigurându-te că rădăcinile merg în direcția dorită – în sus pentru mai mult volum, în jos pentru îndreptare – este cel mai bun mod de a obține controlul. Asigură-te că mişti uscătorul în jos de-a lungul firului de păr, în loc de înainte și înapoi. Tot ceea ce se poate face pentru ca firul de păr să stea întins, va face părul să arate neted şi mai strălucitor.

Pentru păr aspru, cel mai bun ajutor de styling îl poți obține de la serul pentru păr. Acele produse ce conţin silicon pur, care adaugă o strălucire incredibilă şi o senzaţie mătăsoasă pentru fiecare fir. Pentru părul subţire sau fin, cu cât utilizezi mai puţine produse de styling, cu atât mai bine.