15% reducere la cel mai scump full size din coș, 20% reducere la noutăți 2024, seturi ediții limitate și cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

25 Stea

Cadou de Crăciun

Îți mulțumim că alegi produsele Paula’s Choice pentru îngrijirea pielii și îți dorim Crăciun fericit cu multe bucurii.

Folosește codul ADVENT la finalizarea comenzii și vei primi 4 mostre cadou: The Unscrub, Resist Advanced Replenishing Toner, Peptide Booster, Resist Advanced Smoothing Treatment 10% AHA.

Oferta se cumulează cu alte oferte de pe site, este valabilă până la 31.12.2019 și se aplică primelor 150 de comenzi cu valoare mai mare de 200 lei, după aplicarea reducerilor.

24 Stea

Este posibil să exfoliez prea mult pielea daca folosesc acid salicilic sau glicolic în fiecare zi?

Nu – dar poți avea o reacție negativă dacă aplici exfoliantul prea frecvent sau dacă alegi o formulă prea puternică. Numărul de celule moarte nu este finit, ele sunt prezente în stratul cornos în mod natural și de cele mai multe ori se acumulează în exces și formează aglomerate.

Acesta este motivul pentru care este necesară folosirea unui exfoliant AHA sau BHA – promovează regenerarea celulară și exfolierea celulelor moarte acumulate în exces.

Dacă observi semne de deshidratare, zone uscate de piele sau chiar iritație (cum ar fi roșeață, usturime, sensibilitate la atingere), atunci ar trebui să aplici exfoliantul mai rar și/sau să alegi o concentrație mai mică.

Te încurajăm să experimentezi cu exfolianții, pentru a afla concentrația și frecvența de aplicare potrivite pentru tine, deoarece pielea fiecăruia este diferită și reacționează diferit la exfolianți.

Observi reacții negative după folosirea exfoliantului?

  • Redu frecvența de aplicare sau ia o pauză de la exfoliant timp de câteva zile.
  • Tratează zonele uscate sau iritate cu o cremă hidratantă calmantă.
  • Nu uita să aplici protecție solară în strat generos în fiecare dimineață, indiferent de anotimp.
  • Poți relua folosirea exfoliantului atunci când pielea revine la normal, folosind mai puțin.
  • Începe cu 1-2 aplicări în primele 2-3 săptămâni. Poți crește frecvența de aplicare în funcție de nevoile și toleranța pielii tale.
23 Stea

Soluții pentru tenul deshidratat

Tenul uscat are prea puține glande sebacee, nu produce suficient sebum și din acest motiv pielea se simte uscată, iar uneori este aspră. Pentru a hidrata tenul uscat ai nevoie de în primul rând de lipide: uleiurile și unturile vegetale, acizii grași Omega, squalene, linoleic acid, etc.

Orice tip de ten poate fi deshidratat atunci când echilibrul de molecule de apă, nutrienți și lipide este afectat. De cele mai multe ori pielea pierde moleculele de apă atunci când bariera naturală este afectată de factori din mediul extern, de tratamente cu ingrediente active și de iritanți.

Pentru a restabili nivelul optim de hidratare trebuie să începi cu repararea și întărirea barierei naturale folosind ingrediente cum sunt ceramidele, peptidele, aminoacizii. Pentru a atrage și reține moleculele de apă în piele alege produse care conțin umectanți (acidul hialuronic, sodium PCA) și electroliți minerali.

22 Stea

De ce apar pete pe ten o dată cu înaintarea în vârstă?

Îmbătrânirea cronologică este sinonimă cu apariția petelor și a ridurilor. Aceste pete sunt rezultatul anilor de expunere la lumina soarelui fără protecție solară.

Agresată zilnic de radiațiile UV, poluanții din mediul extern, temperaturi extreme și afectată de îmbătrânirea naturală a celulelor, pielea își pierde elasticitatea, fermitatea și apar tot mai multe pete.

În plus, orice ingredient cu potențial fotosensibilizant cum sunt uleiurile esențiale de citrice, pot cauza apariția petelor, iar în timpul sarcinii pielea este extrem de sensibilă la radiațiile UV și de cele mai multe ori apar pete care persistă după naștere.

Pentru a menține pielea luminoasă și a preveni apariția petelor trebuie să aplici și să reaplici protecție solară în fiecare zi din an.

Nu uita de zona ochilor, aplică protecție solară minerală SPF 30 sau mai mare cu mișcări de tapotare în jurul ochilor și pe pleoape, cu atenție ca produsul să nu migreze în ochi. Pleoapele sunt cele mai afectate de radiațiile solare pentru că pielea este mai subțire și fragilă.

21 Stea

Care este cel mai potrivit exfoliant pentru tenul meu?

Exfolianții îndepărtează celulele moarte acumulate în exces, stimulează regenerarea celulară și formarea colagenului, redau luminozitatea pielii și reduc imperfecțiunile minore.

Acidul salicilic (BHA) pătrunde adânc în pori și este eficient pentru a decongestiona porii blocați, a reduce apariția pustulelor și roșeața și pentru a reduce excesul de sebum.

Alege 2% BHA cu textură lichidă dacă ai ten gras sau 2% BHA cu textură de gel sau loțiune dacă ai ten mixt. Pentru tenul sensibil, cu exces de sebum și roșeață, alege 1% BHA cu textură de loțiune sau gel.

Acidul glicolic și lactic (AHA) sunt eficienți pentru a îmbunătăți textura, fermitatea și nivelul de hidratare al pielii, dar și pentru a reduce liniile fine și petele. Acizii AHA sunt de ajutor pentru toate tipurile de ten, în special pe zonele de piele uscată.

Dacă ai ten normal sau uscat alege un exfoliant AHA cu textură de gel sau loțiune. Exfolianții cu 4-8% AHA pot fi aplicați zilnic, iar tratamentele cu 10% AHA se folosesc o dată sau cel mult de două ori în fiecare săptămână.

20 Stea

Știm că trebuie să reaplicăm protecția solară dacă petrecem mai mult de câteva ore expuși la radiațiile solare, dar cum reaplicăm protecția solară peste machiaj?

De cele mai multe ori este imposibil să reaplici protecție solară peste machiaj – aplicarea protecției solare presupune aplicarea unui strat generos și uniform de produs cu SPF 30 sau mai mare.

În fiecare dimineață aplică protecție solară SPF 50 în strat generos, așteaptă 10-15 minute și apoi aplică produsele de machiaj. Pentru a te proteja cât mai bine de soare ar trebui ca toate produsele pentru machiaj să aibă SPF. Baza de machiaj, fondul de ten, pudra, gloss-ul de buze ar trebui să aibă SPF cât mai mare.

Dacă toate produsele pentru machiaj au protecție solară 30 sau mai mare vei obține o protecție de durată, în special dacă produsele folosite sunt rezistente la apă. În timpul zilei poți reîmprospăta protecția solară cu ajutorul unei pudre cu SPF. Pudra nu oferă protecție solară echivalentă cu o cremă cu SPF.

Dacă folosești doar o cremă colorată cu SPF pentru machiaj, poți și este bine să reaplici crema colorată. Uneori este posibil să aplici crema colorată cu SPF chiar dacă ai folosit și pudră cu SPF pe ten.

19 Stea

Soluții pentru pete

Petele se agravează în timp și sunt tot mai greu de corectat. Primul pas în estomparea petelor este aplicarea și reaplicarea protecției solare SPF 30 sau mai mare, în fiecare zi din an, în strat generos și uniform, pe toate zonele de piele expuse la lumina solară.

Pentru estomparea petelor există mai multe ingrediente active eficiente, poți alege unul sau mai multe în funcție de preferințe și alte probleme ale pielii. Concentrațiile mai mari și aplicările mai frecvente oferă rezultate mai rapide.

  •  Vitamina C este eficientă în estomparea petelor, reducerea liniilor fine și restabilirea luminozității pielii
  • Niacinamida (vitamina B3) este eficientă în estomparea petelor, stimularea producerii de ceramide în piele, reducerea porilor dilatați și restabilirea luminozității
  • Arbutinul este unul din cele mai potente ingrediente anti-pete, care poate estompa chiar și petele cauzate de erupții
  • Acidul azelaic este eficient în estomparea petelor cauzate de soare și erupții în timp ce ameliorează roșeața pielii
  • Retinolul este un ingredient complex care are efecte de estompare a petelor, ameliorarea imperfecțiunilor și reducerea episoadelor acneice
  • Acidul salicilic îndepărtează celulele moarte acumulate în exces, reduce petele, porii dilatați, punctele negre, excesul de sebum și erupțiile
  • Acidul glicolic estompează petele, restabilește luminozitatea pielii, îmbunătățeste nivelul de hidratare al pielii și reduce liniile fine
18 Stea

Cum putem proteja pielea de lumina albastră emisă de soare și dispozitivele electronice cu ecran luminos?

Spectrul solar include radiații UV, lumina vizibilă (VL), lumina albastră (BL) și lumina infrared (IR). Toate aceste tipuri de lumină afectează pielea în mod negativ, însă lumina albastră emisă de soare este cea mai puțin problematică dintre toate.

Nu același lucru îl putem spune despre lumina albastră emisă de dispozitivele electronice cu ecran luminos. Se știe că acest tip de radiații generează radicali liberi care degradează celulele ochilor și pielii.

Cel mai simplu mod de protejare a ochilor este aplicarea filtrelor speciale disponibile pe majoritatea telefoanelor și tabletelor: în setările dispozitivului caută funcția Night Mode care trece telefonul din tonul de culoare rece albastră în culoare galbenă caldă.

Pentru protejarea pielii s-a dovedit că este eficient oxidul de fier (iron oxide) din produsele cosmetice colorate sau produsele pentru machiaj. Orice BB cream, protecție solară colorată sau fond de ten care conține iron oxide în lista de ingrediente ajută la protejarea pielii de lumina albastră.

17 Stea

Soluții pentru zona ochilor – cearcăne, piele uscată

Cearcănele și pungile de sub ochi sunt cauzate de mulți factori și de cele mai multe ori nu pot fi corectate cu produsele cosmetice. Totuși pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor, în special dacă este afectată de cearcăne cauzate de oboseală, există câteva soluții pe care le poți încerca.

În primul rând asigură-te că produsele pe care le aplici nu conțin parfum, alcool sau uleiuri esențiale – ingredientele care irită și usucă pielea vor agrava fragilitatea pielii. Apoi, la fel de important, aplică protecție solară minerală în jurul ochilor în fiecare zi din an.

Dacă pielea din jurul ochilor este mai uscată decât restul feței alege o cremă mai hidratantă pentru zona ochilor. Întotdeauna aplică produsele cu mișcări de tapotare în jurul ochilor și încearcă să fii cât mai blândă cu pielea în timpul curățării.

Dacă pielea din jurul ochilor este deshidratată aplică ceramide, peptide și acid hialuronic, iar dacă zona ochilor este foarte uscată aplică uleiuri vegetale sau unturi. Pentru a evita apariția cearcănelor cauzate de oboseală trebuie să dormi suficient în fiecare noapte.

16 Stea

Cum găsesc o cremă care să ofere luminozitate, să estompeze petele, să reducă erupțiile, porii dilatați, punctele negre, ridurile și lipsa fermității?

Nu există ingredient miraculos pentru piele și nici o cremă nu poate ameliora toate problemele tenului. Pentru o îngrijire minimă a tenului ai nevoie de un produs pentru curățarea pielii, o cremă cu protecție solară pe care să o aplici în fiecare dimineață și o cremă hidratantă pe care să o aplici seara.

Indiferent cât de bine formulate sunt cele 2 creme folosite seara și dimineața, acestea nu pot fi singurele produse din rutina ta zilnică dacă vrei să corectezi diverse probleme ale pielii.

În funcție de tipul tău de ten și problemele tenului tău ai nevoie de diferite ingrediente active: acid salicilic și niacinamide pentru puncte negre și pori dilatați, acid salicilic și acid azelaic pentru erupții acneice, retinol pentru riduri și luminozitate, arbutin și vitamina C pentru pete și luminozitate etc.

15 Stea

Filtrele solare din produsele pentru protecție UV dăunează sănătății?

Pentru protecția solară există filtre minerale – titanium dioxide și zinc oxide – și 24 de filtre sintetice. Înainte de a fi incluse în produsele cosmetice, filtrele minerale sunt modificate pentru ca produsul final să aibă o textură plăcută pe piele. De obicei aceste modificări presupun învelirea moleculei minerale într-un polimer sintetic.

Indiferent că sunt minerale sau sunt sintetice, filtrele solare nu dăunează sănătății și nu sunt cancerigene. Dimpotrivă, în urma studiilor din ultimii ani, filtrele solare au fost declarate ingrediente anti-cancerigene, care pot preveni apariția cancerului de piele.

Toate filtrele solare folosite în produsele cosmetice aprobate în Europa sunt sigure pentru a fi folosite pe piele și nu afectează negativ sănătatea pielii și corpului. Protejează-ți pielea de radiațiile UV în fiecare zi din an pentru a-ți menține pielea sănătoasă, cu aspect cât mai tânăr.

14 Stea

Cât timp trebuie să aștept între aplicările produselor cosmetice?

Datorită noilor tehnologii de formulare, produsele cosmetice sunt stabile chiar atunci când sunt combinate între ele. Cu mici excepții nu este necesar să aștepți ca un produs să se absoarbă în piele pentru ca să îl aplici pe următorul.

Poți chiar să amesteci câteva picături de booster, ser sau esență cu orice cremă hidratantă pe care o folosești de obicei seara, poți chiar să aplici tonerul pe ten și să aplici boosterul preferat înainte ca tonerul să fie asimilat în piele. Atunci când aplici mai multe produse cosmetice începe cu cel mai lichid și încheie rutina cu produsul cel mai hidratant.

Ca excepție, așteaptă ca toate produsele aplicate înainte de protecția solară se fie asimilate în piele și nu amesteca protecția solară cu alte produse cosmetice. După ce ai aplicat protecția solară așteaptă 10-15 minute înainte de aplicarea machiajului.

Exfolianții și retinolul 1% trebuie aplicați pe pielea uscată, asigură-te că produsele aplicate înainte de aceste ingrediente active s-au asimilat în piele.

13 Stea

Soluții pentru tenul afectat de acnee, deshidratat, iritat și sensibilizat din cauza tratamentelor anti-acnee

Tenul afectat de acnee și sensibilizat din cauza tratamentelor anti-acnee este deshidratat, iritat, inflamat și de cele mai multe ori prezintă exces de sebum. Pentru a reduce efectele secundare ale tratamentelor trebuie să repari și să întărești bariera naturală a pielii.

Ceramidele, niacinamide, proteinele, sodium PCA, acidul hialuronic și aminoacizii sunt de folos în repararea barierei naturale, alege un ser cu textură lejeră care să calmeze pielea. Ceaiul verde, bisabolol, extractul de salcie, aloe vera, sunt ingrediente calmante care pot reduce iritația și inflamația pielii.

Renunță la scruburi, perii abrazive și tonere astrigente, acestea pot doar să agraveze iritația pielii. Ajustează frecvența de aplicare a tratamentelor în funcție de toleranța pielii, nu este nevoie să folosești în fiecare zi acidul salicilic pentru a observa reducerea erupțiilor și a punctelor negre.

Restaurează nivelul optim de hidratare cu ajutorul unei creme hidratante cu textură lejeră, fără uleiuri sau prea multe lipide, care să conțină ingrediente calmante și reparatoare în special ceramide și acid hialuronic.

Nu uita de protecția solară în fiecare dimineață, radiațiile UV agravează iritația pielii.

12 Stea

Ce sunt prebioticele, probioticele și postbioticele din produsele cosmetice?

Microbiomul pielii este format din microbi buni și „răi” care trăiesc pe suprafața pielii. Probioticele sunt microorganisme vii (bacterii și diferite drojdii) care există pe piele.

Prebioticele sunt molecule existente în piele care ajută la hrănirea și încurajează creșterea și echilibrul probioticelor pe suprafața pielii.

Postbioticele sunt metaboliți secretați de probiotice sau ingrediente care se formează în piele urma transformării probioticelor, cum ar fi acid hialuronic, peptide și vitamine. Probioticele atrag cea mai mare atenție însă postbioticele sunt fundamentale pentru a avea o piele sănătoasă.

Aplicarea probioticelor pe piele ajută prea puțin la restabilirea echilibrului microbiomului – acest lucru se întamplă deoarece microbiomul fiecărei persoane este diferit și în continuă schimbare. Pe scurt, microbiomul pielii nefiind stabil nu există niciun probiotic sau supliment care să ajute cu adevarat la echilibrarea acestuia pe termen lung.

Deși probioticele în sine nu pot echilibra microbiomul pielii, acestea au totuși beneficii: cercetările au arătat că probioticele și derivații de probiotice au beneficii distincte pentru reducerea inflamației și îmbunătățirea simptomelor cauzate în special de acnee și eczeme. Cele mai comune probiotice din produsele cosmetice sunt Lactobacillus și Bifidabacterium.

Pentru ca un produs cosmetic să ajute la echilibrarea microbiomului pielii ar trebui să conțină o combinație de probiotice și prebiotice pentru că prebioticele sunt cele care echilibrează creșterea probioticelor pe piele.

Cele mai cunoscute prebiotice folosite în produsele cosmetice sunt zaharurile: xylitol, sorbitol, fructooligosaccharides, rhamnose sau extracte cum este inulin, pectin, beta-glucan.

Atunci când alegi produse cosmetice care conțin probiotice, asigură-te că ambalajul este conceput pentru a proteja foarte bine formula de lumină și aer pentru că probioticele, fiind microorganisme vii, sunt extrem de sensibile la lumină și aer.

11 Stea

Peptidele, retinolul sau alte ingrediente cosmetice acționeză la fel ca Botoxul sau chiar mai bine?

Ingredientele cosmetice pot avea beneficii uimitoare pentru piele, cum ar fi îmbunătățirea fermității și luminozității, însă nu pot acționa la fel ca injectările cu Botox sau alte proceduri medicale care corectează temporar semne avansate de îmbătrânire a pielii.

Cu ajutorul ingredientelor anti-aging se poate întârzia apariția semnelor de îmbătrânire, dar nu există ingredient care să poată estompa ridurile așa cum face Botoxul.

Produsele cosmetice au limitările lor când vine vorba de anti-aging, nici măcar cele mai avansate formule cosmetice nu pot corecta ridurilor la fel cum face Botoxul.

10 Stea

Folosirea protecției solare provoacă deficiență de vitamina D?

Nu au existat persoane care sa folosească SPF și sa aibă carență de vitamina D ca efect secundar al protecției solare, pentru că nu există niciun factor de protecție care să protejeze de 100% din radiațiile solare.

Nu se cunoaște perioada pe care ar trebui să ne expunem la radiațiile UV și nici suprafața de piele necesară pentru a obține cantitatea necesară de vitamina D, iar pentru majoritatea dintre noi, expunerea la soare nu este o metodă eficientă pentru a obține vitamina D.

Deși radiațiile solare ajută la producerea vitaminei D, riscurile expunerii la soare fără protecție UV sunt foarte mari și există alte forme mai eficiente pentru a obține vitamina D, cum ar fi anumite alimente. Suplimente alimentare cu vitamina D pot fi administrate la recomandarea medicului.

9 Stea

Îngrijirea pielii în timpul sarcinii

Cea mai mare problemă a tenului în timpul sarcinii este cauzată de radiațiile solare – petele apărute pe piele în timpul sarcinii se numesc chloasma sau popular, masca de gravidă.

Protecția solară SPF 30 sau mai mare trebuie aplicată și reaplicată în fiecare zi din an, în strat generos. Nu te baza pe fondul de ten pentru a te proteja de soare, estomparea petelor apărute în sarcină este foarte dificilă.

Dacă ești însărcinată ar fi bine să eviți retinolul și arbutinul și să întrebi medicul despre orice ingredient activ pe care dorești să îl folosești, dacă nu există indicații oferite de producător. Acizii exfolianți AHA și BHA pot fi folosiți în timpul sarcinii, acidul azelaic, niacinamide și alte ingrediente anti-aging sunt sigure pentru a fi folosite pe piele.

În timpul sarcinii pielea este afectată diferit de la persoană la persoană – unele femei au probleme cu erupțiile, unele observă reducerea episoadelor acneice. Îngrijește-ți tenul în funcție de schimbările observate, hidratează pielea zilnic și protejeaz-o de radiațiile solare.

Deși vergeturile nu pot fi prevenite sau corectate cu produse cosmetice, totuși îți recomandăm să folosești zilnic o cremă hidratantă pe corp pentru a menține pielea mai elastică.

8 Stea

Dacă un produs cu parfum nu irită vizibil pielea, poate fi folosit în siguranță?

Parfumul în produsele cosmetice este un complex cu sute de molecule aromate naturale și sintetice, poate conține chiar și uleiuri esențiale. Multe din moleculele aromate sunt iritante pentru piele și de cele mai multe ori iritația cauzată de parfum nu este vizibilă de la primele aplicări.

Foarte multă lume crede că dacă în urma folosirii unui produs cu parfum nu apare roșeață, usturime sau prurit, acesta poate fi folosit în siguranță. Problema este că iritația se întâmplă, indiferent dacă pielea reacționează vizibil sau nu și de cele mai multe ori când iritația apare ca un efect advers întârziat, pielea este sensibilizată și bariera naturală este afectată grav.

Dacă aplici produse tratament pe piele și simți usturime sau apare roșeață care persistă mai mult de câteva minute, este mai bine să îndepărtezi produsul cu apă caldă și să afli ce anume a cauzat reacția negativă – poate ai aplicat prea multe ingrediente active în ziua respectivă sau poate pielea ta nu tolerează ingredientul aplicat.

7 Stea

Ce efecte au produsele cosmetice anti-poluare?

Cei mai dăunători cinci factori de mediu sunt noxele cauzate de automobile, fumul, smog-ul, impurități și toxine din aer și lumina albastră emisă de dispozitivele electronice cu ecran. Aceste elemente cauzează radicali liberi și afectează întregul organism, nu doar pielea și ochii.

Din fericire există ingrediente care neutralizează poluații care ajung pe piele din aer și pătrund adânc în pori. Acidul salicilic, acidul azelaic, vitamina C, extractele de alge, vitamina A și alte vitamine care au rol dublu de antioxidanți sunt eficiente în a reduce daunele cauzate de poluanții din mediu.

Ingredientele cu efecte anti-poluare întăresc bariera naturală a pielii împotriva radiațiilor UV și a factorilor de mediu. Împreună cu protecția solară aplicată în fiecare zi, aceste ingrediente contribuie la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.

6 Stea

Care sunt măsurile necesare pentru a proteja pielea de radiațiile UV?

Expunerea prelungită la soare este periculoasă pentru piele. Aplică protecție solară SPF 30 sau mai mare în fiecare dimineață, în strat generos și uniform, pe pielea expusă la lumina soarelui.

Reaplică frecvent și din abundență pentru a menține protecția solară, mai ales dupa înot, transpirație sau ștergerea pielii cu prosopul.

Protecția solară nu te protejează 100% de radiațiile UV – folosește ochelari de soare, haine, pălărie și umbrelă de soare.

Nu te expune direct la soare între orele 11:00 – 16:00. Nu expune direct la soare bebelușii și copiii mici.

Bronzul este reacția pielii de apărare împotriva radiațiilor solare. Dispozitivele pentru bronzare artificială sunt mai dăunătoare pentru piele decât expunerea la soare. Produsele cosmetice autobronzante sunt sigure pentru piele, dacă preferi să ai pielea cu aspect bronzat.

5 Stea

Siliconii blochează porii și cauzează puncte negre?

Siliconii sunt o categorie de ingrediente folosite în produsele cosmetice și în produsele farmaceutice, în special în produsele care ajută la vindecarea pielii, prevenirea și estomparea cicatricilor inestetice.

În produsele cosmetice, siliconii sunt folosiți în principal pentru a forma un film protector pe suprafața pielii și pentru a menține moleculele de apă în epidermă. De asemenea siliconii sunt folosiți pentru a stabiliza alte ingrediente, pentru a obține o formulă care alunecă pe piele cu ușurință și pentru a îmbunătăți nivelul de protecție solară oferită de produsele cu SPF.

Siliconii nu blochează porii și sunt de ajutor în special pentru tenul uscat și deshidratat. Totuși, dacă ai ten gras este posibil să nu apreciezi textura produselor cu foarte mulți siliconi în formulă.

4 Stea

Produsele cu ingrediente naturale și organice sunt mai bune decât cele cu ingrediente sintetice?

Ideea că ingredientele naturale și / sau organice sunt mai bune sau mai sigure pentru piele decât ingredientele sintetice nu are nici o dovadă științifică care să o susțină. Foarte multe ingrediente naturale sunt iritante pentru piele și foarte multe sunt benefice pielii.

Acelasi lucru este valabil și pentru ingredientele sintetice. De multe ori, ingredientele sintetice sunt mai stabile și mai usor de integrat în formulele produselor cosmetice și de altfel foarte puține produse etichetate naturale conțin doar ingrediente naturale.

Despre majoritatea ingredientelor naturale incluse în cosmetice nu se cunosc efectele benefice și nici potențialul iritant sau alergen, însă dacă preferi cosmeticele naturale vei găsi o mulțime de ingrediente benefice cu efecte dovedite cum este ceaiul verde, licorice, algele, ciupercile, uleiurile vegetale și multe altele.

3 Stea

Soluții pentru tenul cu exces de sebum, puncte negre, pori dilatați și erupții ocazionale

Acidul salicilic reduce excesul de sebum, punctele negre și erupțiile ocazionale, iar niacinamidele reduc aspectul porii dilatați.

Aplică în fiecare zi un ser sau un booster cu 10% niacinamide pentru rezultate mai rapide și aplică un exfoliant lichid cu acid salicilic 2% seara.

Măștile decongestionante cu argilă absorb excesul de sebum și contribuie la reducerea porilor dilatați. Dacă ai ten gras, aplică masca cu argilă timp 10 minute dimineața, înainte de curățarea pielii.

Nu uita de aplicarea protecției solare în fiecare zi pentru că radiațiile UV agravează porii dilatați și contribuie la excesul de sebum și apariția erupțiilor.

2 Stea

Suplimente alimentare pentru piele și păr

Suplimentele alimentare naturale sau sintetice sunt de ajutor pentru a susține sănătatea corpului, atunci când nu există alte metode de obținere a unor vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali.

Multe din ingredientele aplicate pe piele, cum ar fi acidul hialuronic, ceramidele, extractele din plante, au efecte benefice atunci când sunt incluse in suplimentele alimentare, dar nu sunt suficiente pentru a asigura toate nevoile pielii.

Suplimentele alimentare sunt produse complementare pentru îngrijirea pielii, iar alături de produse cosmetice cu ingrediente active și o dietă alimentară bogată în antioxidanți și vitamine, acestea acționează pentru a îmbunătăți aspectul și sănătatea pielii.

1 Stea

La ce vârstă pot începe folosirea produselor anti-aging?

Ingredientele anti-aging nu opresc îmbătrânirea pielii, pierderea fermității și apariția ridurilor profunde, dar pot întârzia apariția semnelor de îmbătrânire și pot menține pielea cu aspect cât mai tânăr și sănătos.

Nu este niciodată prea devreme pentru a lua primele măsuri anti-aging: protejează-ți pielea de radiațiile UV în fiecare zi din an și alege ingrediente care repară și întăresc bariera naturală a pielii împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Antioxidanții, ceramidele, peptidele, vitaminele, acidul hialuronic, retinolul sunt ingrediente care acționează la orice vârstă pentru a restabili luminozitatea și vitalitatea pielii și a îmbunătăți funcțiile celulelor pielii.

La fel cum o dietă cu alimente sănătoase este ideală la orice vârstă, ingredientele cosmetice cu beneficii reale sunt la fel de eficiente la 20 de ani și la 60 de ani. Vârsta nu este un factor decisiv în alegerea produselor, tipul de ten și problemele pielii sunt cele importante atunci când alegi cosmeticele.