11% reducere la gama Resist Anti-Aging + cadou sacoșă de pânză Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Care este durata de maximă valabilitate a produselor?

Data de expirare a produselor cosmetice

Doar unele din produsele Paula’s Choice au data de expirare tipărită pe ambalaj. Acest lucru se datorează regularizărilor din Statele Unite ale Americii – Food and Drug Administration (www.fda.gov) – care prevăd că anumite produse cu ingrediente active trebuie să aibă dată de expirare vizibilă pe ambalaj. Din această categorie fac parte produsele cu protecție solară și tratamentele pentru acnee.

Conform legislației europene, toate produsele cosmetice care au formule stabile pe o perioadă mai mare de 30 de luni nu necesită dată de expirare specificată pe etichetă, dar trebuie să aibă tipărit pe ambalaj numărul de luni care indică durata de maximă valabilitate a produsului. Aceast număr este numit Period After Opening (PAO) și este regăsit pe eticheta fiecărui produs cosmetic vândut în Europa. PAO indică numărul de luni în care formula este stabilă, de la data deschiderii produsului.

Durata de maximă valabilitate a produselor Paula’s Choice

Pe ambalajul fiecărui produs Paula’s Choice este tipărit simbolul și numărul PAO. De la data deschiderii, produsul este valabil atâtea luni cât este valoarea PAO, iar după aceea formula își pierde treptat proprietățile și stabilitatea. Evită să folosești produsele cosmetice după ce perioada de maximă valabilitate s-a încheiat.

Cele mai multe produse Paula’s Choice au formule stabile timp de 36 de luni de la data achiziției, cu o durată de maximă valabilitate de 12 luni de la deschidere. Există însă câteva excepții, prezentate în tabelul de mai jos.

 

 

Numele produsuluiPAO
Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SF 30 (Trial Size)6 luni
Clinical 1% Retinol Treatment (Trial Size)6 luni
Smoothing Primer Serum SPF 30 (Trial Size)9 luni
Smoothing Primer Serum SPF 309 luni
C15 Super Booster3 luni
0.3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment (Trial Size)3 luni
CBD Oil + Retinol6 luni
Clinical 0.3% Retinol 2% Bakuchiol Treatment6 luni
Anti-Aging Lip Gloss SPF 406 luni

 

Pot folosi produsele după data de expirare specificată pe ambalaj?

După data de expirare exfolianții și filtrele solare din produsele cosmetice (și alte ingrediente active) își pierd treptat proprietățile. Evită folosirea produselor după data de expirare, în special în cazul produselor cu protecție solară care treptat își pierd eficiența. Dacă pe ambalaj data de expirare este de această formă: 08/2019 produsul este valabil până la data 31.08.2019.