Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Pot avea reacții adverse în urma folosirii produselor?

În anumite condiții există posibilitatea ca pielea noastră să aibă reacții adverse în urma expunerii la anumite produse cosmetice, indiferent de producător. De cele mai multe ori reacția adversă se manifestă prin usturime sau roșeață, iar în cazuri mai severe simptomele se pot manifesta prin alergii (mai ales dacă produsele conțin parfum), apariția erupțiilor, prurit (mâncărime) etc – de obicei apar după mai multe aplicări.

Produsele Paula’s Choice nu conțin parfum sau coloranți* și sunt potrivite pentru pielea sensibilă.  În anumite condiții, chiar și cele mai banale și sigure ingrediente pot cauza reacții adverse dacă pielea ta este sensibilă sau nu tolerează un ingredient / combinație de ingrediente. *cu excepția produselor pentru machiaj sau produselor de tip SPF colorat care includ iron oxide cu rol de colorant.

Testează produsele cosmetice înainte de a le achiziționa pentru a te asigura că îți sunt potrivite. Alege mini produse pentru testare, testează pe zone restrânse ingrediente pe care le folosești pentru prima dată și testează fiecare produs nou separat.

Cele mai comune cazuri de reacții adverse cauzate de folosirea produselor cosmetice s-au observat în următoarele cazuri:

1. Produsul a fost folosit incorect

Te rugăm citește cu mare atenție detaliile de folosire pentru fiecare produs achiziționat sau scrie un e-mail la info@paulaschoice.ro pentru a cere detalii de folosire pentru produsele Paula’s Choice. Urmărește cu atenție reacția pielii și ajustează numărul de aplicări în funcție de toleranța pielii tale.

În general reacțiile adverse în urma folosirii incorecte pot fi cauzate de:

  • nu se respectă recomandărilor de aplicare a produsului: frecvența de aplicare, metoda de aplicare etc
  • nu se aplică în fiecare dimineață protecție solară cu SPF 30 sau mai mare
  • protecția solară este aplicată incorect (cantitate, frecvența etc)
  • produsele cu ingrediente active se aplică mai frecvent decât poate tolera pielea
  • se aplică mai multe produse tratament cu ingrediente active, consecutiv
  • se introduc simultan în rutina de îngrijire a pielii mai multe produse cu ingrediente active

2. Sensibilitate sau intoleranță la un ingredient activ sau o combinație de ingrediente active

Te rugăm citește cu atenție lista de ingrediente și avertizările de folosire prezente pe pagina fiecărui produs. Evită produsele care conțin ingrediente pe care știi că pielea ta nu le tolerează. Atunci când folosești pentru prima dată produse cu ingrediente active cum ar fi AHA (acid glicolic, acid lactic), BHA (acid salicilic), retinol, niacinamide, arbutin etc începe cu concentrații mai mici și urmărește cu atenție reacția pielii tale.

Fiecare produs Paula’s Choice care conține ingrediente active are în descrierea de pe site detalii despre modul de introducere în rutina de îngrijire a tenului și frecvența de aplicare. Nu aplica produsele mai frecvent sau altfel decât este indicat pentru a evita apariția reacțiilor negative.

3. Folosirea produselor nepotrivite pentru tipul de ten sau problemele tenului

Pentru fiecare produs există informații despre tipul de ten și problemele pielii pentru care produsul este recomandat. Te rugăm citește aceste informații și dacă nu ești sigură dacă un produs este sau nu potrivit pentru tine ne poți contacta prin e-mail sau formular de contact, te vom ajuta cu plăcere să alegi produsele dorite.

Care este diferența între o reacție adversă și o reacție normală de adaptare a pielii la un ingredient?

De multe ori, atunci când se aplică pentru prima dată un ingredient activ este posibil să simți usturime sau pielea să fie roșie timp de câteva secunde. Această reacție poate fi considerată normală, de adaptare a pielii la un ingredient / combinație de ingrediente și de cele mai multe ori dispare după câteva zile.

Reacțiile adverse sunt simptome care persistă mai mult de câteva secunde (maxim 2-3 minute) de la aplicare și care în timp se agravează. Reacția de adaptare a pielii este un disconfort minor, care în timp se estompează treptat.

Ce pot face pentru a ameliora simptomele reacțiilor negative?

Asigură-te că ai aplicat produsul corect, așa cum este specificat în detaliile de aplicare. Oprește imediat aplicarea produselor cu ingrediente active, produse tratament. Este foarte important să tratezi pielea cu blândețe, să folosești protecție solară în fiecare dimineață și produse fără parfum.

Dacă pielea ta a suferit o reacție adversă și crezi că unul sau mai multe produse Paula’s Choice ar putea fi cauza, contactează-ne pentru a te ajuta să identifici cauza reacției adverse și să calmezi iritația pielii. Te rugăm trimite un e-mail sau folosește formularul de contact și descrie detalii despre reacția observată pe piele, ce produse ai folosit de când ai observat iritația, ce produse noi ai folosit în ultima perioadă, specifică alergii cunoscute sau alte detalii relevante.

Conform prevederilor din Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014, articolului 16, litera e, nu se acceptă returul produselor cosmetice sau de îngrijire personală dacă au fost folosite sau testate, din motive de protecție a sănătății clienților sau din motive de igienă.