Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Estomparea petelor maro și uniformizarea culorii tenului

/

Ai observat pete maronii? Prea multe zile petrecute în soare sau expunerea repetată la razele solare fără protecție solară pot avea ca rezultat petele solare, care pot să apară pe față, gât sau decolteu, zonele cel mai des expuse la razele UV.

Petele maro: cauze și soluții!

În continuare îți vom arăta cum să introduci produsele pentru estomparea petelor de la Paula’s Choice în rutina ta zilnică astfel încât să obții cele mai bune rezultate, sfaturi care se aplică și produselor de la alte branduri.

Problemele de pigmentare ale pielii apar pentru că organismul produce ori prea multă, ori prea puțină melanină. Melanina este pigmentul pielii produs de celulele specifice (melanocite), procesul fiind controlat într-o anumită măsură de o enzimă numită tyrosinase, care determină culoarea pielii, a ochilor și a părului. Producția deficitară de melanină este cauzată în principal de expunerea repetată și neprotejată la soare și de hormoni (în special în perioada sarcinii sau când se iau pastile anticoncepționale).

Ce să faci? Începe cu protecția solară!

Rafturile sunt pline de produse care promit estomparea petelor. Dar, fără îndoială, primul pas de apărare este un comportament inteligent atunci când vine vorba de expunerea la soare (asta însemnând evitarea sau, cel puțin, expunerea cu grijă) împreună cu folosirea zilnică (365 de zile pe an) a unui produs bine formulat cu protecție solară.

Trebuie să ai în vedere că folosirea unor produse bune pentru depigmentare, a exfolianților, peelingurilor sau tratamentelor laser fără a folosi în paralel protecție solară este o pierdere de timp și de bani. Înainte de a căuta alte soluții pentru petele maro sau cenușii începe să folosești protecție solară și să reduci expunerea la soare.

E nevoie de răbdare!

Din păcate, estomparea petelor nu se va produce peste noapte. E important să ții minte asta; ne dăm seama că ai vrea ca petele să dispară imediat, însă nu uita că a fost nevoie de ani de expunere repetată la soare ca petele să se formeze și să apară. Așa că e de așteptat că petele maronii au nevoie de răbdare și perseverență din partea noastră ca să dispară. Cele mai multe dintre persoane vor avea nevoie să aplice produsul pentru estomparea petelor în fiecare zi, pentru cel puțin 3 luni înainte să înceapă să vadă rezultate.

Poate să sune dur, dar dacă nu ești dispusă să te protejezi zilnic de razele solare, indiferent de condiții, nu are sens să folosești un produs pentru estomparea petelor pentru că strici exact ce încerci să repari. Ideea este că nici un produs pentru estomparea petelor nu va funcționa dacă nu-ți protejezi pielea de acțiunea razelor UV. Și dacă vrei să continui să te bronzezi, un asemenea produs va fi inutil. Protecția solară (și, cum vor accentua unii dermatologi, evitarea expunerii la soare) este parte esențială din procesul de estompare a petelor maronii.

Tratamente

Hidroquinona este un ingredient de bază în reducerea depigmentării pielii. De fapt, aplicarea hidroquinonei este considerată de mulți dermatologi și oameni de știință ca fiind un tratament sigur și eficient pentru depigmentarea pielii. Hidroquinona în concentrații de 2% din produsele cosmetice și în concentrații de 4% de la medic sau pe bază de rețetă sunt de luat în seamă.

Anumite studii au arătat că cialeza ludica în concentrații de la 15 la 20% poate fi la fel de eficient că hidroquinona, având un risc mai scăzut de iritabilitate. Și tretinoinul s-a dovedit că este de mare ajutor în tratarea depigmentării pielii agresate de soare. Acidul kojic, folosit singur sau în combinație cu acid glicolic sau hidroquinona, s-a demonstrat că are rezultate bune în acțiunea de inhibare a tyrosinasei. Totuși, acidul kojic are probleme în ceea ce privește stabilitatea și potențialele efecte negative asupra pielii, așa că se folosește foarte rar în ziua de astăzi. Unele extracte de plante și vitamina C sunt menționate de anumite studii ca având efect de inhibare a producției de melanină, dar de departe hidroquinona este inhibitorul cu cele mai multe studii demonstrate.

Alpha Hydroxy Acids (Exfolianți AHA)

Alpha Hydroxy Acids (AHA) – în principal sub formă de acid lactic și acid glicolic – sunt cele mai studiate forme de AHA deoarece au o dimensiune moleculară care permite pătrunderea în straturile superioare ale pielii. Sunt multe studii care arată că în combinație cu alte tratamente – precum hidroquinona, tretinoin, și, bineînțeles, un produs eficient cu protecție solară – exfolianții AHA pot fi foarte eficienți în îmbunătățirea aspectului general al pielii afectate de expunerea la soare și posibil să ajute ca celelalte ingrediente să pătrundă mai bine în piele.

Tratamentele laser

Atât laserele ablative, cât și cele neablative, precum și tratamentele cu lumină făcute de un dermatolog pot avea rezultate remarcabile asupra melasmei. Totuși, rezultatele nu sunt întotdeauna consecvente și probleme precum hipo sau hiperpigmentarea pot să apară.

De cele mai multe ori, tratamentele laser de acest gen cauzează probleme celor cu tenul mai închis la culoare. Dar fără îndoială, când tratamentele laser funcționează, au rezultate vizibile asupra aspectului tenului, mai ales atunci când sunt combinate cu celelalte tratamente menționate mai sus.

Pe scurt: există câteva ingrediente cu studii documentate care s-au dovedit impresionante în estomparea petelor. Ele funcționează în mai multe feluri, astfel încât să oprească fluxul care alimentează aceste pete, un motiv în plus pentru care s-ar putea să ai nevoie de mai mult decât un produs pentru estomparea petelor. Acestea sunt ingredientele inhibitoare de melanină testate care au dovedit că sunt și eficiente:

  • hidroquinona
  • vitamina C (acidul ascorbic și derivații), folosită în concentrații mai mari de 5- 10 %
  • niacinamida
  • acetyl glucozamină
  • cialeza ludica
  • exfolianții AHA

Deși mai există câteva ingrediente de luat în seamă și cercetările examinează noi variante tot timpul, la acest moment, cele din lista de mai sus au cele mai bune rezultate dovedite și sunt de bază într-o gamă largă de produse de estompare a petelor, inclusiv în cele de la Paula’s Choice!

Produse recomandate