Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Fii inteligent în relaţia cu soarele: ce trebuie să ştii neapărat

Soarele poate provoca mult rău pielii tale: riduri, pete închise la culoare, aspect neuniform şi chiar cancer de piele. Pentru a avea o piele sănătoasă şi cu aspect tânăr trebuie să ştii câteva lucruri.

Ce trebuie să ştii despre soare

Nu există bronzare în siguranţă, indiferent că vorbim de expunerea la soare sau de mersul la solar. Razele UVB cauzează arsuri, însă razele UVA sunt ‘criminalul tăcut’. Nu le simţi, dar sunt cauza principală a cancerului de piele, a ridurilor şi a unui sistem imunitar scăzut. Razele UVA pot pătrunde şi prin ferestrele care nu au un strat protector UV. Statul la umbră sau purtarea unui pălării de soare oferă protecţia parţială. Chiar şi în zilele noroase sau cu ceaţă, toate formele de radiații solare sunt prezente şi pot afecta pielea.

Suprafeţele din jur, precum apa, nisipul, asfaltul şi iarba, reflectă razele solare pe pielea ta. Asta te expune unui nivel mai ridicat de radiaţie.

Altitudinea creşte puterea soarelui: de fapt creşte cu 4% la fiecare 300 de metri.

Aşa că protejează-te întotdeauna când eşti în aer liber prin folosirea unui produs cu protecţie solară ridicată.

Ce trebuie să ştii despre produsele cu protecţie solară

SPF (Sun Protection Factor) indică timpul aproximativ pe care îl poţi petrece în soare înainte de a suferi arsuri datorită razelor UVB. SPF-ul este esenţial, însă te protejează doar împotriva arsurilor (razele UVB). Pentru a-ţi proteja pielea şi de razele UVA, produsul cu protecţie solară trebuie să conţină cel puţin unul din următoarele ingrediente active: zinc oxide, titanium dioxide, avobenzone (cunoscută şi ca methoxydibenzoylmethane), Mexoryl SX (ecamsule) sau Tinosorb. Toate cremele de zi cu SPF de la Paula’s Choice protejează atât de razele UVB, cât şi UVA.

Nu există protecţie totală împotriva radiațiilor solare; este imposibil să-ţi protejezi pielea 100% de razele solare doar folosind un produs cu protecţie solară. Chiar şi folosind un produs cu SPF 50 sau mai mare, circa 3% din razele solare penetrează pielea. Aşa că expunerea directă la soare este întotdeauna riscantă.

Cum să aplici produsele cu protecţie solară

  • aplică produsul cu protecţie solară cu 20 minute înainte de a ieşi din casă
  • foloseşte o cantitate generoasă
  • dacă foloseşti mai mult de un produs, factorul de protecţie solară nu va fi suma celor două, dar vei fi mai bine protejat decât dacă foloseşti un singur produs
  • produsele cu protecţie solară care conţin doar titanium dioxide şi/ sau zinc oxide ca ingredient activ sunt delicate cu pielea, ceea ce le face perfecte dacă ai ten sensibil sau predispus la rozacee și pentru aplicare în jurul ochilor
  • fiecare parte a corpului care este expusă la soare ar trebui să fie protejată cu un produs cu protecţie solară. Aşa că nu uita mâinile, gâtul, urechile şi zona decolteului.

Produse recomandate