Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Am tenul sensibil sau devine sensibil la tratamente potente?

/

Tenul tău este sensibil sau devine sensibil atunci când folosești tratamente pentru ten cu ingrediente potente precum retinolul sau vitamina C? Află cum poți să îți dai seama!

Dragă echipă de cercetare Paula’s Choice,

Cum pot să-mi dau seama dacă tenul meu chiar este sensibil sau este normal, dar reacționează la produse mai concentrate precum cele cu retinol? Vreau să pot folosi cele mai potente produse pentru tenul meu care îmbătrâneşte, dar făcând asta uneori mi se pare că tenul meu devine mai sensibil. Există o soluţie de compromis?

Ellie, e-mail

Dragă Ellie,

Este foarte bună întrebarea ta şi suntem singuri că multe persoane se întreabă acelaşi lucru. Nu există o regulă clară care să determine dacă ai tenul sensibil sau nu, însă există câţiva factori cheie care pot determina sensibilizarea. Mai jos poți afla dacă tenul tău este foarte sensibil sau dacă a devenit sensibil din cauza folosirii mai multor ingrediente puternice sau a unor produse împotriva tendințelor acneice.

Este important să te asiguri că nu foloseşti produse care conţin ingrediente iritante precum parfum sau mentol, factori declanşatori pentru sensibilizarea tenului. Astfel de ingrediente apar des în formulele cosmetice şi sunt de multe ori etichetate ca fiind “sigure pentru tenul sensibil”.

Ia în calcul aceste lucruri:

  • Sensibilitatea poate afecta atât tenul gras cât și pe cel uscat.
  • Tenul foarte sensibil are tendinţa să reacţioneze la cele mai multe produse de îngrijire, chiar şi la cele foarte blânde, în moduri nu tocmai plăcute.
  • Tenul foarte sensibil poate avea o reacţie vizibilă chiar şi după un scurt contact cu factorii climatici precum vântul, frigul sau căldura.
  • Tenul foarte sensibil este de multe ori roşu, cu senzație de disconfort.
  • Tenul foarte sensibil reacţionează imediat la ingrediente active (precum retinolul), ingrediente pe care tenul altor oameni le tolerează.

Pe de altă parte…

Dacă observi că tenul tău reacţionează doar la anumite produse şi ingrediente active, cel mai probabil nu ai un ten foarte sensibil. Pielea însă îţi spune că nu poate tolera un anumit ingredient sau o anumită concentraţie şi că trebuie să opreşti sau să rărești folosirea. Unii oameni care observă sensibilitate la anumite produse mai puternice (precum tratamentele cu concentraţii mari de vitamina C) au descoperit că aplicându-le cu o frecvenţă mai rară dispare şi problema – şi aşa vor avea parte şi de rezultate bune!

O altă variantă este să alternezi zilele de aplicare dacă foloseşti mai multe produse puternice (unele produse pentru riduri și altele pentru erupții). De exemplu, aplică un tratament puternic cu retinol o dată la două seri, şi în serile când nu îl foloseşti aplică un alt tratament. Poți chiar să adaugi o cantitate mică de produs tratament la crema ta hidratantă de seară, în acest fel probabilitatea ca acel tratament să te irite este mult mai mică.

Sfaturile de mai sus ar trebui să te ajute să îţi dai seama dacă ai un ten foarte sensibil sau dacă e mai sensibil la anumite produse şi ingrediente. Pentru cele mai bune rezultate caută produse fără parfum, care conţin un mix de ingrediente calmante şi de reparare. Şi când vine vorba de produse mai puternice (mai ales dacă le foloseşti frecvent în rutina ta de îngrijire) experimentarea e regula care te va ajuta să descoperi cele mai bune variante de aplicare pentru tine!

Produse recomandate