15-25% reducere la protecția solară și cadou mini ser la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Arta epilării perfecte

/

Cele mai multe femei active au foarte puțin timp pentru îngrijirea pielii, astfel încât epilatul ajunge de multe ori în coada listei de rezolvat. Dar când zilele de iarnă sunt o amintire şi începe sezonul pantalonilor scurți, nu mai e de glumit.

Nu există niciun truc real pentru epilat. Știm cu toții cum se face, dar nu toată lumea știe cum să obţină cele mai bune rezultate și cele mai fine picioare. Următoarele sfaturi sunt elementele de bază ale unui epilat neted:

  • Folosiți un scrub uşor (scrub-urile din zahăr sunt minunate), înmuiaţi un prosop în gelul de duș sau într-un exfoliant de zi precum AHA sau BHA pentru a ajuta la diminuarea asprimii pielii la minim (ceea ce înseamnă că puteți obține un epilat mai precis). Este esențial ca picioarele să fie ude timp de cel puțin două sau trei minute înainte de a începe; părul umed este moale, maleabil și mai ușor de tăiat. Nimic nu este mai iritant sau enervant decât să te epilezi pe picioare uscate sau prea puţin umede. Cu toate acestea, pielea nu ar trebui să fie prea udă (cum este atunci când faceţi baie), deoarece pielea se umflă în jurul foliculilor de păr, împiedicând astfel un epilat precis.
  • Găsirea unui aparat de ras care să funcționeze bine pentru pielea dumneavoastră, având în vedere presiunea din timpul epilării, textura pielii și densitatea creşterii părului, necesita ceva experienţă. Nu există un singur tip de lamă care să funcționeaze bine pentru toată lumea, deși aparatele cu lame triple mai nou apărute, par să funcționeze de minune. După ce aţi găsit un aparat care să funcționeze cel mai bine pentru dumneavoastră, principalul lucru este să schimbaţi lama frecvent – lamele vechi nu dau rezultatele bune la epilat.
  • Când vine vorba de creme sau geluri de ras, pentru bărbați și femei, cele care conţin emolienţi (de obicei cei identificaţi ca fiind buni pentru pielea sensibilă uscată) funcționează perfect pe picioare! Nu există absolut niciun motiv pentru a cumpăra geluri de ras sau creme în recipiente roz, când de fapt sunt identice cu cele pentru bărbați, ambalate în recipiente mai puţin atrăgătoare. Singura diferență reală între produsele destinate în mod special bărbaților sau femeilor este tipul de parfum, iar cele fără parfum sunt cele mai bune pentru că oferă cel mai mic risc de iritare.
  • Evitați produse de ras care conțin ingrediente iritante (precum alcool, mentol și mentă). Folosite pe pielea proaspăt epilată, ingredientele iritante pot provoca umflături roşii, foliculită şi fire de păr crescute sub piele. Dacă vă treziţi la duș fără cremă de epilat, folosiți balsam de păr sau gel de duș. Acest lucru este mult mai bun pentru picioare decât folosirea săpunului.
  • Pentru cele mai bune rezultate, epilaţi-vă în sensul invers creşterii firului de păr, cu mișcări atente și păstrând o presiune constantă.
  • După ce ați terminat, nu utilizați loofah sau prosopul. Acțiunea de radere a părului v-a exfoliat deja pielea, iar frecarea suplimentară poate provoca iritații și crea probleme.
  • Seara, aplicaţi o cremă hidratantă, iar în timpul zilei, în cazul în care picioarele vor fi expuse la soare, aplicaţi o cremă hidratantă cu protecţie solară (SPF 20 sau mai mare), care conține ingrediente de protecție UVA – avobenzone, dioxid de titan sau oxid de zinc.
  • Evitați produsele AHA după epilat. Acidul glicolic din produsele AHA poate irita inutil pielea proaspăt epilată.

Prevenirea erupțiilor

În plus față de zgârieturile şi tăieturile ocazionale ce apar în timpul epilării, nu este neobișnuit ca după îndepărtarea părului să apară, de asemenea, semne incomode și neatractive (pete roşii, inflamate), în special de-a lungul liniei de la bikini. Foliculii de păr sunt ataşaţi de glandele sebacee și ambele sunt atașate de terminaţiile nervoase. Epilatul tinde să irite pielea, foliculul de păr şi glanda sebacee, provocând erupţii cutanate. Firele de păr crescute sub piele pot fi, de asemenea, o dilemă. Firele de păr crescute sub piele sunt buclate, sârmoase, crețe și ies în stratul de piele adiacentă pe măsură ce cresc, sau firele de păr care cresc din nou în direcția greșită, provocând o umflătură care se poate infecta.

Deşi este o problemă de frumuseţe des întâlnită, atât la femei, cât și la bărbați deopotrivă, lipsa unor produse care să rezolve problema este surprinzătoare. Singurul produs non iritant pe care-l cunoaştem ca fiind destinat în mod special reducerii sau prevenirii acestor umflaturi roşii este tratamentul nostru Redness Relief Treatment. Acest produs calmează pielea şi reduce roşeaţa şi inflamația. Conține ingrediente anti iritante, care ajută la normalizarea şi vindecarea pielii.

Contrar a ceea ce mulți cred, rasul nu schimbă textura, culoarea sau perioada de creștere a părului. Densitatea părului este determinată genetic și hormonal, nu are nimic de-a face cu ceea ce aplicaţi local pe piele (dacă nu deterioraţi foliculul de păr prin leziuni sau arsuri). Dar, urmând acești pași simpli, puteți avea picioare fine și netede, tocmai la timp pentru sezonul pantalonilor scurți.