15-25% reducere la protecția solară și cadou mini ser la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Poţi să aplici mai multe produse cu factor de protecție consecutiv?

///

Protecţia solară este un lucru esențial pentru piele. Nu numai că previne apariţia semnelor de îmbătrânire, a petelor şi ridurilor, dar previne şi apariţia cancerului de piele!

Răspunsul scurt este da, poţi să faci acest lucru şi chiar recomandăm asta din mai multe motive. Cel mai mare beneficiu? Aplicarea mai multor produse cu factor de protecţie înseamnă că foloseşti suficient produs cu factor de protecţie solară pentru a-ţi proteja pielea de acţiunea razelor solare.

Protecţia solară este un lucru esențial pentru piele. Nu numai că previne apariţia semnelor de îmbătrânire, a petelor şi ridurilor, dar previne şi apariţia cancerului de piele!

Dar pentru a obţine aceste beneficii, este nevoie să aplici protecţia solară 365 de zile pe an, indiferent că plouă sau e soare. Trebuie să alegi un produs cu SPF 30 sau mai mare şi să fie ultimul produs aplicat în rutina ta de dimineaţă, iar aplicarea să fie una generoasă. Acestea sunt cele 4 reguli de bază pentru a avea protecţia de care ai nevoie.

De aceea avem atâtea opţiuni de produse cu protecţie solară, de la produse hidratante anti-aging cu SPF 30, până la un primer cu SPF 30.

Fiecare este formulat astfel încât să poată fi folosit împreună cu celelalte produse cu SPF pe care le avem, permiţându-ţi să ai grijă de pielea ta.

Ce tip de produs cu protecţie solară ar trebui să folosesc?

Când e vorba de protecţia solară, trebuie să iei o decizie: Vrei să foloseşti un produs hidratant anti-aging cu SPF? Un fond de ten cu SPF? Un anticearcăn cu SPF? Un primer cu SPF? Un produs cu factor de protecţie solară pentru plajă? Mai multe sau chiar toate în acelaşi timp?

Răspunsul este că poţi aplica unul sau pe toate, atâta timp cât unul dintre produse are SPF 30 sau mai mare şi îl aplici cu generozitate. În afară de această regulă, nu este nimic în neregulă să aplici mai mult decât un produs cu protecţie solară; de fapt, te încurajăm să faci asta pentru că rezultatele vor fi şi mai bune.

Ce înseamnă aplicarea cu generozitate a protecției solare?

Pentru ten cantitatea necesară de protecție solară are dimensiunea unei migdale și cantitate 1,25 ml. Pentru aplicare mai ușoară, poți aplica această cantitate în 2-3 straturi consecutive. Verifică gramajul cremelor tale cu SPF și află în câte zile vei folosi un recipient.

Ex: produsul are 60 ml, îți este suficient pentru 48 de zile, dacă aplici o dată pe zi.

Dar produsele de machiaj cu protecţie solară? Un fond de ten, BB cream sau cremă nuanţatoare cu SPF 30 sunt minunate pentru protecţia solară facială, dacă le aplici cu generozitate (nu sunt aşa multe fonduri de ten cu SPF 30 și cantitatea generoasă arată de obicei ca o mască pe ten).

Dar dacă nu-ţi place o acoperire aşa mare sau cum se simte produsul pe piele, rămâi la un produs hidratant cu SPF 30 sau mai mare care îţi place şi pe care îl poţi aplica generos. Aplică apoi un fond de ten cu orice protecţie solară pentru a obţine rezultate şi mai bune.

Cum să aplici mai multe produse cu protecţie solară

E foarte uşor să foloseşti mai multe produse cu protecţie solară. Nu există reguli care să spună că produsele cu protecţie solară cu un anumit grup de ingrediente active ar trebui folosite înainte de altele cu alt tip de ingrediente. De fapt, răspunsul e simplu – cu cât mai multă protecţie solară pe ten, gât şi alte zone expuse, cu atât mai bine.

Secretul este să aplici în funcţie de textura produselor cu SPF şi să le alegi pe cele potrivite pentru pielea ta. Dacă ai ten gras, o textură uşoară cu efect de matifiere şi SPF 30 poate fi primul produs aplicat, urmat de un primer cu SPF şi apoi de un fond de ten lichid sau pudră cu protecţie solară. Dacă aplici şi o cremă pentru ochi cu protecţie solară, aplic-o după produsul hidratant cu protecţie solară şi apoi foloseşte produsele de machiaj.

Cum ajută pielea folosirea mai multor produse cu protecţie solară?

Studii după studii au arătat că oamenii nu aplică suficient produs cu protecţie solară. Acest lucru a dus la ghidul de utilizare FDA, care spune că oamenii ar trebui să reaplice produsul cu protecţie solară la fiecare două ore. Prin asta, te asiguri că ai aplicat suficientă cantitate de produs, dacă n-ai făcut-o la prima aplicare.

De atunci, o mulţime de alte studii au arătat că orice poţi face pentru a proteja mai bine pielea este binevenit! Aşa că, reaplicarea produsului cu SPF după două ore îţi oferă mai multă protecţie (şi compensează pentru protecţia care îşi pierde eficacitatea când pielea este expusă la razele solare), iar folosirea mai multor produse cu protecţie solară îţi oferă o protecţie mai ridicată.

Există un avertisment: Nu există informaţii precise referitoare la cât de multă protecţie suplimentară obţii prin folosirea mai multor produse cu SPF. Aşa că ai grijă ca unul dintre produse să aibă cel puţin SPF30 şi să fie aplicat cu generozitate.

Folosirea unei creme cu SPF 30, apoi a unui primer cu SPF 20 şi a unui fond de ten cu SPF 15 nu înseamnă un SPF 65, dar ajută la o protecţie mai bună şi asta e ceea ce contează.