Expediem comenzi zilnic. 10% reducere hidratare + cadou mini cremă de zi Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Tot ce trebuie să știi despre acidul azelaic

//

E un mister pentru noi cum unele ingrediente minunate pentru piele se pierd în lumea cosmeticelor în ciuda studiilor care arată că merită din plin atenție. Acidul azelaic este unul din aceste ingrediente! Multe studii demonstrează că acidul azelaic diminuează semnificativ erupțiile acneice, ajută la estomparea petelor post-acnee, îmbunătățește textura pielii și ajută la obținerea unui aspect mai uniform al tenului. Poate chiar reduce sensibilitatea pielii și este compatibil cu orice tip de ten. Pe scurt acidul azelaic este un ingredient de care trebuie să știi!

Acid Azelaic

Ce este acidul azelaic?

Din punct de vedere chimic acidul azelaic este un acid dicarboxilic (nu te teme: tipul ăsta de acid îți este prieten). Acționează pe piele asemenea unui exfoliant fără clătire care ajută la deblocarea porilor și la netezirea aspectului pielii. Acidul azelaic reduce în mod semnificativ factorii care sensibilizează pielea și are beneficii antioxidante. Într-un cuvânt: WOW!

Acidul azelaic poate fi obținut din cereale precum orz, grâu și secară, dar în produsele cosmetice se folosește de obicei forma obținută în laborator pentru că este mai stabilă și mai eficientă.

Studiile pentru acest ingredient au fost realizate pe produse farmaceuice eliberate pe bază de rețetă, cu concentrații între 15% și 20%, dar beneficiile asupra pielii sunt incredibile și pentru concentrații mai mici regăsite în produsele cosmetice.

Beneficiile acidului azelaic în produsele de îngrijire a pielii

Produsele cosmetice cu acid azelaic în concentrații de 10% sau mai mici nu sunt ușor de găsit, puține branduri au descoperit beneficiile  pe care le aduce pielii, probabil pentru că este un ingredient care necesită o formulare aparte. Dacă formula nu este una reușită, textura produsului poate fi granuloasă, ceea ce poate cauza probleme pentru ten.

Dacă te întrebi ce să alegi între un produs cosmetic cu acid azelaic sau un produs farmaceutic cu acid azelaic, studiile au arătat că o concentrație de 10% îmbunătățește multe din imperfecțiunile cu care ne luptăm, de la pustule și pete până la aspectul neuniform al tenului.

Atunci când probleme sunt mai grave cel mai bine este să iei în calcul un produs cu acid azelaic pe bază de rețetă. Poți discuta cu dermatologul tău care produs este cel mai potrivit pentru tine și cum îl poți întegra în rutina ta de îngrijire zilnică a tenului.

Prin ce este diferit acidul azelaic de AHA și BHA?

Toate trei ingredientele au similarități, dar și câteva deosebiri extreme de interesante. Chiar dacă acidul azelaic poate exfolia pielea când este într-o formulă bună (la fel ca și în cazul AHA și BHA, pH-ul produsului contează), nu exfoliază în același mod și la același nivel de eficacitate precum acidul glicolic sau lactic (AHA) sau acidul salicilic (BHA).

Pe de altă parte, acidul azelaic oferă beneficii suplimentare pe care AHA și BHA nu le pot oferi, mai ales atunci când vorbim de îmbunătățirea aspectului unui ten neuniform sau de alte probleme specifice ale pielii cum ar fi: petele, erupțiile acneice, simptomele rozaceei, imperfecțiuni minore post acnee, culoare neuniformă.

Ce e de făcut? Nu este nici o problemă să folosești și un exfoliant AHA sau BHA, cât și un produs cu acid azelaic. De fapt combinația poate fi perfectă pentru îmbunătățirea multor probleme ale pielii, de la pustule la aspect neuniform până la probleme care apar o dată cu înaintarea în vârstă.

Recomandări Paula’s Choice – Produse cu acid azelaic

Clear Daily Skin-Clearing Treatment Azelaic Acid + BHA
10% Azelaic Acid Booster