Dacă mereu eşti în căutarea unor soluţii pentru un ten tern, sensibil şi cu aspect obosit sunt şanse mari să fi căzut în plasa unor obiceiuri proaste care sabotează pielea.
Evitarea acestor obiceiuri e mult mai uşoară decât crezi. Iată cele 10 capcane care trebuie evitate dacă vrei să ai un ten sănătos şi tânăr!
Indiferent de ce spun revistele de frumuseţe sau profesioniştii plini de bune intenţii, aspectul pielii nu trebuie să se înrăutăţească înainte de a începe să arate mai bine. Pielea roşie şi sensibilă este întotdeauna un semn de suferinţă – dacă exfoliantul, retinolul sau un alt produs de îngrijire duce la o asemenea reacţie e timpul să îţi schimbi rutina. Uneori poate înseamnă doar să foloseşti un exfoliant mai blând sau să îl aplici mai rar, însă verifică cu atenţie lista de ingrediente ca să ai siguranţă că nu alte ingrediente iritante (precum alcoolul denaturat) sunt de vină.
Notă: Unele persoane pot observa că pielea li se va descuama uşor după folosirea unui produs cu retinol – gândeşte-te că pielea se obişnuieşte cu acest produs şi este doar ceva de scurtă durată. Însă, dacă pielea se înroşeşte şi devine sensibilă la atingere, încearcă să-l foloseşti mai rar sau optează pentru a formulă mai slabă.
Evită apa fierbinte sau foarte rece când îţi cureţi tenul. Amândouă dăunează tenului, pot duce la înroşirea acestuia şi pot lungi perioada de luptă cu acneea. Apa călduţă este cea mai bună alegere pentru orice produs de curăţare – şi ai grijă să usuci pielea prin tapotare, nu prin frecare, cu un prosop moale.
Băile lungi pot fi relaxante pentru muşchi şi minte, dar pot stresa pielea! Când pielea se “încreţeşte” este semn că suprafaţa ei a fost compromisă – surpriză, prea multă apă face rău pielii. Prea mult timp petrecut în cadă afectează conţinutul de lipide al pielii, împiedicând-o să menţină componentele de care are nevoie pentru a fi sănătoasă și cu nivel optim de hidratare.
Să-ţi exfoliezi tenul aşa cum cureţi tapetul vechi de pe pereţi este unul dintre cele mai comune moduri de a-ţi agresa tenul – şi este un mod de exfoliere învechit.
Chiar dacă exfolianţii AHA sau BHA sunt cei mai buni pentru piele, nu trebuie să renunţi neapărat la scruburi – doar evită-le pe cele care sunt foarte dure sau sunt formulate prost. Gândeşte-te la scruburi ca la un pas extra de curăţare şi foloseşte-le cu blândeţe atât pe ten, cât şi pe corp.
Săpunurile solide nu sunt cea mai bună alegere pentru ten datorită reziduurilor pe care le lasă în urma lor. Dă vina pe ingredientele folosite pentru a le menţine într-o formă solidă: în primă fază acest film lăsat pe piele poate părea ok, însă folosirea regulată va înrăutăţi starea pielii. Şi dacă asta nu este suficient, nivelul pH alcalin al săpunurilor solide sensibilizează pielea.
În locul săpunurilor sau cleanserelor solide, foloseşte un cleanser blând lichid, gel sau cremă.
Cremele, serurile, produsele cu protecţie solară şi alte produse care conţin ingrediente (precum alcool sau parfum) care agravează pielea ne păcălesc uşor. Dar pe termen lung, problemele create sunt mai mari decât beneficiile şi rutina ta va intra într-un ciclu de a trata o problemă (acneea) în timp ce dezvoltă alta (pielea uscată). Aruncă produsele de genul acesta şi nu mai privi înapoi!
Toţi am spus cel puţin o dată în viaţă “Iubesc această cremă, miroase nemaipomenit!”. Din păcate, ceea ce îi place nasului nu face pielea fericită – produsele puternic parfumate (de la uleiurile esenţiale sau din alte surse) pot mirosi frumos, dar nu sunt deloc bune atunci când vine vorba de a-ţi păstra pielea într-o formă bună. Află de ce parfumul este o problemă pentru piele.
Chiar şi un produs bine formulat poate dăuna dacă este folosit în exces, aşa că citeşte indicaţiile de folosire pentru exfoliantul, produsul cu retinol sau soluţia pentru acnee pe care o foloseşti şi experimentează ca să găseşti varianta potrivită pentru tine.
Semnele că pielea ta a primit destule sunt senzaţia de piele care “ţine” (în special dimineaţa), roşeaţa, descuamarea şi sensibilitatea.
Peelingurile faciale pot fi o parte folositoare a rutinei de îngrijire, mai ales atunci când aspectul neuniform este una din problemele cu care te confrunţi. Dar, dacă apelezi prea des la peelinguri AHA, BHA sau alte tipuri (şi optezi şi pentru concentraţii puternice), asta se poate întoarce împotriva ta.
Peelingurile blânde ar trebui folosite o dată, de maxim două ori pe lună. Peelingurile puternice ar trebui limitate la unul pe an cel mult. Ideal este să nu înclini balanţa în favoarea sensibilizării pielii, aşa că păstrează exfolierea în limite moderate.
Adevărat, protecţia solară nu e aşa promovată precum multe produse de pe piaţă, dar oferă beneficii antirid pe care nici un alt produs de îngrijire a pielii nu le oferă. Expunerea neprotejată la soare este cauza numărul 1 pentru îmbătrânirea prematură, adică riduri, piele lăsată şi aspect neuniform al tenului. Vrei să arăţi cât mai tânăr(ă) cât mai mult timp? Protecţia solară zilnică este o necesitate, 365 de zile pe an – iar produsele tale de îngrijire vor acţiona mult mai bine dacă îţi protejezi zilnic pielea de acţiunea nocivă a razelor UV.
SC Evora Blue SRL - RO30746151
Str. Lacului, Nr. 8, Cam. C, Et. 1, Ghiroda, Timiș
0733 098 360
© Copyright 2024 Paula's Choice. Toate drepturile rezervate.
Paula's Choice și Cosmetics Cop sunt mărci înregistrate ale Paula's Choice LLC.
Toate prețurile afișate pe site sunt exprimate în LEI și includ TVA (Taxa pe valoarea adăugată)