15-25% reducere la niacinamide și cadou mini SPF la alegere + Transport gratuit la oricare 3 mini SPF Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Adevărul despre cremele de fermitate

//

Majoritatea companiilor cosmetice comercializează produse care promit fermitatea pielii și efect de lifting, chiar și atunci când pielea este lăsată. Promisiunile pot fi convingătoare dar, aproape fără excepție, acestea nu sunt adevărate. Nu spunem că anumite creme pentru fermitate nu pot fi valoroase pentru piele, dar majoritatea produselor de acest tip sunt ineficient formulate și promisiunile sunt departe de adevăr.

Adevărul despre cremele de fermitate

Un lucru este cert: nu există produse de lifting și fermitate ale căror rezultate să fie asemănătoare celor pe care le obții în cabinetul unui estetician. Adevărul despre cremele pentru fermitate contează și te ajută să nu mai irosești bani pe produse care nu funcționează.

1. Elastina este o proteină care menține elasticitatea pielii și permite acesteia să revină la forma inițială. Gândește-te la elastină ca la arcurile unei saltele; colagenul este materialul care o umple, alături de alte elementele precum grăsime, cartilagii, mușchi etc. Când elastina suferă daune, pielea începe să se lase, ca atunci când o saltea este veche și deteriorată, formând goluri. Lăsarea pielii combinată cu daunele solare pot conduce la o piele ridată.
2. În primii ani din viață, pielea produce multă elastină, însă pielea matură își pierde această capacitate.
3. Daunele solare contribuie și ele la degradarea elastinei.
4. Este foarte greu, chiar și prin intervenții medicale, să faci pielea matură să producă elastină.
5. Majoritatea cremelor pentru fermitate sunt o risipă de bani, întrucât nu conțin ingrediente care să ofere fermitate pielii.
6. Există produse care conțin colagen și elastină, însă acestea nu pot fuziona cu elementele omoloage din piele pentru a întări acele structuri. Dimensiunea moleculară ale colagenului și elastinei este prea mare pentru a putea penetra suprafața pielii.

Notă: unele produse susțin că elastina și colagenul din compoziție sunt speciale, de dimensiuni moleculare suficient de mici pentru a penetra pielea, însă chiar și în acest caz, nu vor fuziona cu colagenul și elastina din piele. Orice altă afirmație care susține contrariul nu este susținută de studii și cercetări. În plus, cum ar ști colagenul și elastina dintr-un produs să fuzioneze cu elastina și colagenul din piele, exact acolo unde acestea lipsesc?

Ce putem face pentru fermitatea și tonusul pielii

Aproape fără excepție, când cumperi un produs care promite fermitatea pielii, efectele sale (dacă acestea există), se vor datora ingredientelor precum agenții film forming. Așa cum le spune și numele, aceste ingrediente formează o peliculă pe ten, care poate induce senzația de piele mai fermă. Efectul este temporar și nu vei vedea rezultate notabile în timp, însă senzația pe care o oferă aceste creme este suficientă pentru a convinge unele persoane că produsul funcționează. O piele care se simte mai fermă nu este același lucru cu o schimbare reală a tonusului pielii. Folosind un produs ce funcționează cu adevărat te va aduce mai aproape de rezultatele dorite!

1. Secretul este producția de mai mult colagen! Deși colagenul nu ajută ca pielea să revină la fel de repede în poziția inițială, ajută pielea să pară mai puțin lăsată. Poți stimula producția de colagen cu produse care conțin antioxidanți puternici și ingrediente reparatoare.

2. Protecție solară cu SPF 30 sau mai mare nu este un pas negociabil! Întrucât daunele solare distrug elastina și colagenul, protecția zilnică este importantă, însă câți dintre noi își amintesc să aplice protecție și pe gât sau decolteu, nu numai pe față?… Exact! Iar acesta este unul din principalele motive pentru care uneori gâtul femeilor arată mai îmbătrânit decât fața.

3. Exfolierea cu un produs cu acid salicilic (BHA) sau acid glicolic (AHA) poate fi de mare ajutor. Pe lângă efectele benefice ale exfolierii, există studii care demonstrează că aceste ingrediente pot stimula producția de colagen și, până într-un anumit punct, pot ajuta la fermitatea pielii. Nu e nevoie să le folosești pe amândouă, este suficientă ori una ori cealaltă sau dacă vrei, le poți alterna.

4. Vitamina A (diferite forme de retinol) aplicată local poate îmbunătăți forma elastinei existente. Există chiar câteva studii care arată că aceasta poate stimula producția de elastină (cu siguranță o poate stimula pe cea de colagen). Aplicarea unui produs cu retinol în fiecare seară poate ajuta mult! Același lucru este valabil și pentru un retinoid cu prescripție medicală.

5. Procedurile medicale, precum laserul sau terapiile cu lumina de tipul Fraxel sau Ulthera, au rezultate satisfăcătoare și pot îmbunătăți aspectul pielii lăsate! Decât să cheltui bani pe creme scumpe fără efect, poți economisi bani și în câteva luni să apelezi la un tratament dermatologic.

6. Când nimic nu mai are efect, e timpul să-ți îndrepți atenția către chirurgia cosmetică. Există diferite tipuri de liftinguri cu rezultate impresionante. Iar când sunt combinate cu o rutină de îngrijire pusă la punct, rezultatele pot fi miraculoase.

Deși nu sunt tocmai cele mai bune vești, nu sunt nici cele mai rele. Fermitatea pielii cu ajutorul produselor cosmetice este posibilă, chiar dacă nu conform cu promisiunile exagerate pe care le găsim pe etichetă.