Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Ai rezultate cu rutina ta de îngrijire a pielii?

/

Când e vorba de rutina de îngrijire şi de produsele pe care le-ai ales, e uşor să devii confuză şi să te întrebi dacă funcţionează sau nu pentru tine. Sunt cazuri în care s-ar putea chiar să te întrebi dacă rutina aleasă nu înrăutăţeşte cumva lucrurile.

Ne dăm seama cât de confuz poate fi, mai ales când foloseşti o rutină complexă cu mai multe produse. Dar e absolut necesar să ştii ce rezultate să aştepţi şi de ce s-ar putea să nu vezi ceea ce sperai – sau şi mai rău să observi efecte nedorite.

Vrem să înţelegi ce e posibil şi ce e imposibil. Adevărul este că aşteptările realiste şi folosirea constantă a unei rutine nemaipomenite de îngrijire este singurul mod de a obţine cea mai bună versiune a pielii tale.

Cum să obţii rezultatele pe care le vrei

Cum afli dacă obţii cu adevărat cele mai bune rezultate de la produsele de îngrijire pe care le foloseşti? Lista de mai jos poate fi folosită pentru a determina răspunsul.

1. Ignoră reclamele exagerate. De obicei produsele promovează rezultate înşelătoare sau de-a dreptul false. Un exemplu care ne deranjează mereu sunt produsele hidratante pentru zi care pretind că se adresează tuturor semnelor de îmbătrânire, dar nu conţin factor de protecţie (sau au un factor de protecţie mai mic de 30).

Dacă nu foloseşti un produs cu factor de protecţie 30 sau mai mare, timp de 365 de zile pe an, fie ploaie, fie soare, semnele de îmbătrânire, aspectul neuniform, semnele post acnee şi alte probleme vor persista pe piele, ba chiar se vor agrava.

2. Nu mai căuta un ingredient sau un produs minune. Adevărul este că nu există un ingredient sau un produs minune pentru piele. Aşa cum corpul nostru are nevoie de o mulţime de alimente pentru a rămâne sănătos, aşa şi pielea are nevoie de o “dietă” echilibrată cu ingrediente benefice pe care le obţine din folosirea constantă a unei rutine de îngrijire.

Tot ceea ce are pielea nevoie nu poate fi cuprins într-un singur produs şi clar nu poate fi dat de un singur ingredient oricât de lăudat ar fi. Să cauţi un ingredient minune sau un singur produs care să le facă pe toate înseamnă să-ţi înşeli pielea. Te vei priva de toate îmbunătăţirile dramatice pe care le poţi obţine dacă foloseşti produse cu o varietate de ingrediente esenţiale.

3. Foloseşte o rutină aleasă cu grijă. Pentru unii oameni, o rutină de bază poate funcţiona foarte bine, dar pentru alţii nu va fi de ajuns pentru a obţine cele mai bune rezultate. În funcţie de tipul de ten, probleme şi preferinţe, o rutină mai avansată poate fi importantă pentru tine. Nevoile complete ale pielii de a se revitaliza cu ingrediente esenţiale benefice, de a se proteja de expunerea la soare, de a se hidrata, de a se hrăni cu ingrediente reparatoare, pentru a lupta cu trecerea timpului, de a-şi menţine aspectul uniform şi multe altele necesită o varietate de produse.

4. Fii constantă. Pentru rezultate vizibile o rutină de îngrijire trebuie să fie constantă. Unele produse trebuie folosite de două ori pe zi (produs de curățare, toner, ser), altele o dată pe zi (produs cu protecţie solară dimineaţa şi produs hidratant seara, iar pentru unii şi exfoliant), iar altele o zi da, una nu (exfolianți puternici) sau o dată pe săptămână (produse cu 1% retinol sau tratamentele targetate). Este, de asemenea, important să foloseşti produsele în ordinea corectă.

5. Nu sări peste exfoliere sau protecţia solară. Nimic nu poate să aibă rezultate mai impresionante pentru piele decât folosirea unui exfoliant blând AHA sau BHA, bine formulat, care nu necesită limpezire. Dar şi mai importantă este folosirea zilnică a unui produs cu factor de protecţie 30 sau mai mare în fiecare zi a anului. Asta este esenţial pentru ca pielea ta să rămână tânără şi frumoasă.

6. Nu aştepta rezultate imediate. Nu te-ai trezit peste noapte cu riduri şi piele afectată de expunerea solară, aşa că nu aştepta să dispară problemele peste noapte. Sunt produse care au rezultate rapide (în special exfolianţii AHA sau BHA), dar de cele mai multe ori este nevoie de timp ca un produs să facă o diferenţă. Folosirea continuă este necesară pentru a menţine rezultatele, deci constanţa este cheia. De exemplu, produsele pentru uniformizarea culorii au nevoie de aplicări timp de 8-10 săptămâni înainte ca rezultatele să devină vizibile.

7. Evită produsele cu ingrediente dure sau iritante. Blând este termenul esenţial când vorbim de o îngrijire corespunzătoare a pielii. Produsele care nu irită sunt vitale. Dacă produsele pe care le foloseşti produc sensibilitate, îţi vor lăsa pielea vulnerabilă în faţa factorilor de mediu care te pot afecta. Sensiblizarea repetată a pielii îi împiedică abilitatea naturală de a se reînnoi şi de a se reface. Este extrem de important să eviţi ingredientele problematice.

Nu uita că suprafaţa pielii nu arată întotdeauna reacţia negativă la anumite ingrediente problematice, chiar dacă pielea este afectată în straturile pe care nu le vezi cu ochiul liber. S-ar putea să nu vezi sau să nu simţi reacţia negativă, dar dacă produsul pe care îl foloseşti nu este blând, pielea este afectată şi problemele vor apărea pe parcurs.

8. Sensibilitatea personală și intoleranța la anumite ingrediente. Nu ai de unde să ştii cum va reacţiona tenul nici la cele mai bine formulate produse, aşa că trebuie să observi cu atenţie ce se întâmplă. Înțepăturile, usturimea și descuamările sunt o problemă pentru că sunt un semn de agravare, nu un semn că un produs “funcţionează”.