15-25% reducere la niacinamide și cadou mini SPF la alegere + Transport gratuit la oricare 3 mini SPF Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Am puncte negre! Ce le-a cauzat?

/

Secretul îngrijirii corecte a tenului este folosirea produselor potrivite, în mod constant. Află ce poți face pentru a reduce sau chiar îndepărta punctele negre.

Adevărata cauză a apariției punctelor negre

Când hormonii secretă mai mult sebum decât este nevoie în interiorul porilor, iar calea spre suprafața pielii este obstrucționată, sebumul rămâne blocat în interior și se amestecă cu celulele moarte care nu se exfoliază în mod normal. Când această situație evoluează și celulele moarte sunt expuse aerului, are loc oxidarea, care îi oferă culoarea neagră.

Ce pot face pentru a îndepărta punctele negre?

Pentru a scăpa de punctele negre, ai nevoie de produse care să poată facă următoarele:

– Să echilibreze producția de sebum, îmbunătățind forma porilor
– Să absoarbă excesul de sebum
– Să îndepărteze surplusul de celule moarte care nu s-au exfoliat.

Din păcate multe produse, indiferent de promisiunile făcute, pur și simplu nu sunt capabile să facă cele de mai sus, în principal datorită ingredientelor conținute, care înrăutățesc situația.

De ce nu pot scăpa de punctele negre?

Punctele negre au tendința de a se forma mereu, indiferent ce faci. Deseori însă, problema persistă sau se agravează din cauza rutinei de îngrijire. Iată câteva din eventualele lucruri pe care le faci greșit:
– În mod surprinzător, multe produse adresate tenului cu probleme conțin alcool, mentă, lămâie, lime, eucalipt – care măresc producția de sebum și înrăutățesc situația
– Iritația, de orice fel, stimulează terminațiile nervoase din piele și duc în final la eliberarea de hormoni, care vor produce mai mult sebum și implicit mai multe puncte negre
– Nu poți îndepărta punctele negre prin gomaj. Ele sunt formate adânc în pori și nu pot fi îndepărtatre prin exfoliere mecanică de suprafață, iar iritația produsă de gomaj poate cauza o secreție mai mare de sebum
– Punctele negre nu pot fi îndepărtate prin benzile pentru puncte negre. Aceste benzi îndepărtează doar partea de la suprafața punctului negru, astfel că în scurt timp acesta va reapărea
– Săpunul este o problemă când încerci să scapi de punctele negre, deoarece ingredientele conținute pentru a păstra săpunul în stare solidă pot bloca porii. Pielea se poate simți curată când folosești săpun solid, însă senzația este de uscăciune și iritație și nu te va ajuta să îmbunătățesti situația
– Microdermabraziunea oferă rezultate temporare, întrucât nu poate atinge rădăcina problemei (ca și în cazul gomajului).

Cum pot scăpa de punctele negre?

Secretul rezolvării oricărei probleme legate de ten este folosirea produselor potrivite, în mod constant. Iată ce poți face pentru a reduce sau chiar elimina punctele negre:
– Folosește un produs de curățare blând și solubil în apă și o muselină pentru momentele când dorești o ușoară exfoliere manuală, însă atenție să nu exagerezi. Nu folosi produse de curățare care usucă excesiv sau irită pielea.
– Evită cremele hidratante prea emoliente sau grase în zonele care prezintă exces de sebum. Pe cât posibil, folosește produse cu texturi de gel, loțiuni fluide sau lichid, deoarece majoritatea ingredientelor care dau cremelor textura densă pot bloca porii.
– Folosește un exfoliant bine formulat cu BHA (acid salicilic), care să nu conțină iritanți! Din păcate, există doar câteva produse de acest gen. Paula’s Choice oferă cea mai largă varietate de exfolianți cu BHA de pe piața cosmetică, potrivite pentru fiecare tip de ten și cu mai multe texturi – gel, loțiune, lichid.
– Absoarbe excesul de sebum. Persoanele cu ten gras pot beneficia de pe urma măștilor cu argilă sau folosirea șervețelelor absorbante de sebum.
– Atenție la alimentație! Evită prăjelile, mâncărurile grase și fast food-ul.

Pot îndepărta punctele negre acasă?

Punctele negre foarte încăpățânate pot fi îndepărtate, dar numai prin apăsare ușoară. Folosește un extractor de comedoane pentru rezultate mai bune. Urmează câțiva pași simpli pentru extracția punctelor negre acasă:
– Folosește un produs de curățare solubil în apă și aplică un toner bine formulat cu niacinamide pentru a îmbunătăți aspectul porilor
– Aplică o muselină călduță (nu fierbinte) și umedă pentru 2-3 minute, pe zona unde dorești să faci extracția.
– Folosește un tircomedon. Punctul negru trebuie să fie în centrul capătului extractor. Apăsa ușor și trage în același timp.
– Pentru a îndepărta și mai mult din punctul negru, pune un șervețel în jurul degetelor arătătoare (pentru a preveni alunecarea și lezarea pielii) și aplică o presiune ușoară pe exteriorul punctului negru, apăsând ușor.
– Repetă procesul doar o dată. Dacă nimic nu se întâmplă, înseamnă că punctul negru nu poate fi îndepărtat prin acest tratament, iar continuarea procedurii ar rezulta în lezarea pielii. Poți reîncerca peste câteva zile.
– Folosește un exfoliant cu BHA.