15% reducere la boostere și măști + cadou mini mască hidratantă Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Antioxidanții – soluție împotriva efectelor negative ale poluării asupra pielii

//

Există diverse metode de încetinire a procesului de îmbătrânire a pielii – una din tactici presupune eliminarea sau contracararea factorilor principali ce determină îmbătrânirea corpului și a pielii. Evident, nu putem împiedica îmbătrânirea cronologică, dar putem evita, reduce sau întrerupe impactul pe care diverși factori îl au asupra pielii.

Beneficiile unei îngrijirii corecte și zilnice a pielii sunt: mai puține pete maro, mai puține riduri și piele mai fermă. Factorii de mediu despre care cercetătorii sunt de părere că accelerează procesul de îmbătrânire sunt poluarea, radiațiile UV și lipsa de antioxidanți.

Crema de protecție solară nu este suficientă

Una din sursele majore externe de îmbătrânire a pielii, pe lângă soare (și fumat), este poluarea, care include mai mulți factori. Fără îndoială, poluarea este un pericol global. Poluarea include carcinogeni (agenți care cauzează cancer) iar anumite forme de poluare au alte efecte secundare asupra organelor noastre, în special plămânii și ochii.

Când vine vorba de piele, studiile arată cum expunerea la poluare joacă un rol important în îmbătrânirea prematură a pielii. Crema cu protecție solară nu este suficientă, o cremă cu SPF te va proteja de razele ultraviolete, dar nu te va proteja și de efectele poluării.

Protejarea pielii împotriva efectelor poluării se poate face (până la un anumit punct) cu ajutorul antioxidanților.

Produse de îngrijire contra poluării?

În termeni de îngrijire a pielii, antioxidanții sunt unele dintre cele mai puternice categorii de ingrediente deoarece pot intercepta și bloca daunele provocate de radicalii liberi produși de poluare. Indiferent de sursa daunelor provocate de radicalii liberi, cheia încetinirii efectelor lor sunt antioxidanții, atât din produsele de îngrijire a pielii cât și dintr-o alimentație sănătoasă, bogată în antioxidanți!

Având în vedere mediatizarea efectelor distructive ale poluării asupra pielii, multe persoane se întreabă dacă este nevoie de antioxidanți speciali pentru a contracara daunele. În mod sigur, multe companii producătoare vor încerca să te convingă cu afirmații îndrăznețe conform cărora ingredientele folosite de ei sunt unice și îți pot proteja pielea de poluare în procent de 100%.

Există “cel mai bun” antioxidant pentru protejarea pielii împotriva poluării?

Deși cercetările sunt limitate în privința acestui subiect, se știe însă că există mai mulți antioxidanți stabili și potenți, care pot încetini efectele poluării asupra pielii. Nu există un singur ingredient care poate face acest lucru, la fel cum un singur aliment sănătos nu îți poate proteja corpul de efectele poluării – nu cădea în capcana de a crede că există “cel mai bun” antioxidant. În schimb, există o mulțime de antioxidanți buni – cu cât folosești mai mulți, cu atât mai bine!

Există câteva studii care arată că anumiți antioxidanți luptă împotrivă poluării, însă nu sunt cu adevărat obiective, întrucât aceste studii sunt adesea efectuate sau plătite de producătorul care fabrică antioxidantul în cauză sau de compania care îl folosește în produsele sale.

În plus, acele studii nu compară beneficiile (sau lipsa lor) antioxidanților studiați cu alți antioxidanți cunoscuți, precum vitamina C, ceaiul verde, resveratrolul etc. Există diferite tipuri de antioxidanți care pot proteja pielea de efectele dăunătoare ale poluării. Din nou: cu cât mai mulți antitoxidanți folosești, cu atât mai bine!

Poluarea nu este o problemă care apare doar ziua

Probabil îți pui întrebarea dacă ai nevoie de antioxidanți și noaptea. Răspunsul este fără îndoială DA! Ai nevoie de antioxidanți atât ziua, cât și noaptea. Radicalii liberi generați de poluarea de mediu nu cunosc limite de zonă sau timp, lumină sau întuneric. Așa cum ai nevoie de alimente sănătoase la fiecare masă – mic dejun, prânz, cină – așa ai nevoie să aplici antioxidanți, indiferent că afară e soare sau cerul e înstelat.

Viața la țară vs. viața la oraș

Indiferent unde locuiești, expunerea la soare și oxigenul vor genera radicali liberi și daunele aferente, care în timp duc la distrugerea colagenului, la producția anormală de celule ale pielii sau alte probleme ale pielii care afectează felul în care pielea arată și se comportă. Antioxidanții te protejează de aceste daune le radicalilor liberi, chiar dacă locuiești la oraș sau într-o zonă urbană.

Multe companii producătoare de cosmetice susțin că formulele lor sunt special concepute pentru probleme asociate trăitului într-un mediu urban. Astfel de afirmații sunt false. Toate produsele din rutina ta de îngrijire ar trebui să conțină antioxidanți, indiferent unde locuiești (și nu există studii care să susțină contrariul).
Din toate documentările noastre, încă nu a apărut vreun produs care să protejeze de poluarea de oraș sau să conțină vreun ingredient special ori antioxidant unic.

Nu are pielea un mecanism propriu de apărare contra poluării?
Pielea este într-adevăr o barieră bună împotriva poluării, iar atunci când suntem tineri, ea este în mod natural încărcată cu antioxidanți care compun o apărare eficientă împotriva mediului înconjurător. Însă expunerea cumulativă și neprotejată la soare degradează aceste substanțe protectoare din piele, lăsând-o vulnerabilă daunelor.

O alimentație sănătoasă este crucială însă nu poate face totul, nu elimină nevoia de a realimenta straturile pielii cu ingrediente anti-poluare. În viața reală, cu cât mai mulți antioxidanți mănânci și aplici pe piele, cu atât mai bine.

Având în vedere informațiile pe care le deținem până în momentul de față despre daunele cauzate de expunerea neprotejată la soare, de fumat și de poluare, nu e niciodată prea devreme pentru a începe să folosești produse pe bază de antioxidanți, atât seara, cât și dimineața. Serios, nu există prea devreme pentru a începe folosirea produselor anti-îmbătrânire cu antioxidanți, așa cum și faptul că nu vor mai fi eficiente când ai nevoie de ele este un mit.

Este ca și cum ai spune că dacă începi să mănânci sănătos acum, alimentația sănătoasă nu va mai avea efect în viitor – ridicol! Din multe motive, pielea ta are nevoie de antioxidanți, acum! Pielea nu se “obișnuiește” și nu încetează să beneficieze de pe urma unor astfel de ingrediente. Îți recomandăm produse cu antioxidanți în rutina de îngrijire, atât ziua, cât și noaptea. Într-adevăr, aceste ingrediente ajută la repararea pielii până la un anumit punct, însă fără îndoială, este bine să începi folosirea lor mai devreme decât mai târziu.

Paula’s Choice iubește antioxidanții!

De ani de zile, Paula și echipa de cercetare dezvoltare au conceput formulele produselor sale cosmetice cu antioxidanții cei mai stabili, potenți și avansați. Știm că antioxidanții sunt unii din cei mai importanți aliați în lupta contra ridurilor, pentru stimularea producției de colagen și pentru vindecarea pielii. Antioxidanții pot de asemenea să reducă frecvența apariției pustulelor datorită proprietăților puternic anti-inflamatoare.

Indiferent ce brand alegi pentru îngrijire, antioxidanții și-au câștigat pe merit reputația de luptători împotriva efectelor dăunătoare ale poluării!