Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Arsuri solare pe piele

//

Toți știm cum se simt arsurile solare. Poate fi îngrozitor. Bineînțeles că prevenția este întotdeauna mai bună decât tratarea, dar din fericire sunt lucruri pe care le poți face pentru a-ți vindeca pielea dacă te confrunți cu arsuri solare.

Ce ar trebui să faci dacă ai suferit arsuri solare

Primul semn al arsurii solare este în general pielea roșie. Arsura se dezvoltă în următoarele 12 până la 24 de ore, de aceea este important să urmezi acești pași cât mai repede:

 • Răcește zona cu arsuri timp de câteva ore, folosește comprese umede, reci sau o pungă de gheață învelită într-un prosop. Asta va ajuta să scadă temperatura pielii și să calmeze roșeața. Aplică apoi cu grijă tonerul din gama Calm potrivit tipului tău de piele.
 • Aplică o cremă de seară cu ingrediente reparatoare (dacă nu sunt răni pe piele).
 • Asigură-te că pielea nu mai este expusă radiațiilor UV, intră în casă sau găsește un loc cu umbră. Bea multă apă, pentru a reduce deshidratarea.

Ce nu ar trebui să faci

 1. Nu pune gheață direct pe piele fără un strat protector. Dacă este prea rece, poate face mai mult rău. Pune gheață într-un prosop curat.
 2. Nu aplica o cremă sau un unt dens pe pielea afectată de soare. Aceste produse vor menține temperatura ridicată în zona respectivă.
 3. Nu folosi creme care conțin parfum. Pot cauza iritații ale pielii.
 4. Doar un gel cu aloe vera nu este suficient: pielea cu arsuri solare are nevoie de o mulțime de ingrediente reparatoare. Poți folosi o cremă sau un gel care să conțină, pe lângă aloe vera, și alte ingrediente nutritive.

Când ar trebui să mergi la medic

Dacă arsurile sunt grave, mergi la medic; de exemplu, dacă te simți amețită sau ai stări de leșin, dacă rănile sunt profunde sau ai febră ridicată.

Prevenția este mai bună decât tratarea

Câteva sfaturi importante pentru a preveni arsurile solare:

 • Folosește un produs cu protecție solară SPF minim 30 în fiecare zi
 • Aplică produsul cu generozitate pe toate părțile corpului care vor fi expuse la soare
 • Aplică protecția solară cu 15 sau 20 de minute înainte de a te expune razelor solare
 • Repetă această rutină regulat, mai ales dacă stai mult în aer liber, transpiri sau înoți.

Produse recomandate