15-25% reducere la niacinamide și cadou mini SPF la alegere + Transport gratuit la oricare 3 mini SPF Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cât de sănătos este de fapt bronzatul la solar?

/

Dacă mergi la solar sau te gândești să începi, echipa Paula’s Choice îți recomandă să îți reconsideri decizia.

Este posibil să nu observi daunele cauzate de solar imediat, însă ele își vor face apariția. Solarul poate duce la multe probleme de piele, pete maronii, riduri, piele lăsată și, cel mai periculos, cancer de piele. În continuare, îți prezentăm riscurile la care te expui și statistici din domeniu.

Îți place să fii bronzată? Gândește-te la riscuri!

Nu există bronz sănătos, nici cel obținut de la soare, nici cel de la solar. Toate formele de bronz, în afară de cel obținut cu ajutorul unui autobronzant, reprezintă o problemă. Bronzul este reacția de apărare a pielii împotriva radiațiilor solare, iar comparativ cu soarele, solarul bombardează pielea cu o cantitate uriașă de radiații.

Prietenii nu își lasă prietenii să folosească solarul

Bronzatul la solar este o industrie de miliarde de dolari, însă, dincolo de investiția financiară pe care o faci ori de câte ori mergi la solar, costul sănătății pielii tale pe termen lung este amețitor. Solarul este o modalitate sigură de a-ți îmbătrâni pielea într-un ritm accelerat – fapt ce poate fi confirmat de orice dermatolog sau specialist.

Solarul emană cele mai dăunătoare efecte ale soarelui la doar câțiva centimetri de pielea ta. Ce este mai îngrijorător este faptul că unele persoane își expun părți ale corpului care în mod normal nu ar fi expuse la soare.

Bronzatul la solar – controverse și informații

  • numeroase studii au arătat că persoanele care apelează la solar au șanse mai mari de a face cancer de piele decât persoanele care nu îl folosesc. O analiză realizată în Statele Unite estimează că un număr de 400.000 de cazuri de cancer de piele sunt cauzate de bronzul artificial.
  • în afară de posibilitatea de a face cancer de piele, există 100% certitudinea că vei avea piele îmbătrânită prematur de la expunerea repetată la razele solarului.
  • nu este neobișnuit ca femei de 20 de ani care folosesc solarul să dezvolte semne avansate de îmbătrânire pe care alte femei le-ar observa abia la 40 de ani!

Saloanele care promovează bronzatul la solar încearcă din greu să respingă orice informații care contravin afacerii lor. Mai mult, mulți patroni de saloane aleg să promoveze beneficii false ale acestor mașinării. O astfel de dezinformare este ideea că solarul sporește producția de vitamina D a corpului. Nimic mai fals. În realitate, solarul emite doar raze UVA, însă cele UVB sunt cele care ajută corpul să producă vitamina D.

Potritivit FDA, Academiei Americane de Dermatologie (AAD), Fundația de Cancer de Piele și alte surse medicate și regulatorii sunt de părere că solarul este o mașinărie de făcut cancer și ar trebui scos în afara legii. În 2009, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat bronzatul la solar în grupa 1 carcinogenă, alături de plutoniu și arsenic!

Dacă mergi la solar sau te gândești să începi să frecventezi un astfel de loc, echipa Paula’s Choice îți recomandă să îți reconsideri părerea. Este posibil să nu observi daunele acum, însă ele își vor face apariția în final. Pentru mamele ale căror copii cer aprobarea de a se duce la solar, arătați-le acest articol. Dacă nu ajută, arătați-le celebrități care își etalează cu mândrie pielea albă și care nu ar apela la solar!