Transport gratuit, 10% reducere hidratare + cadou mini cremă de zi Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cât de sănătos este de fapt bronzatul la solar?

/

Dacă mergi la solar sau te gândești să începi să frecventezi un astfel de loc, echipa Paula’s Choice îți recomandă să îți reconsideri părerea. Este posibil să nu observi daunele cauzate de solar imediat, însă ele își vor face apariția în final. Solarul poate duce la multe probleme, inclusiv pete maronii, riduri, piele lăsată și, cel mai periculos, cancer de piele. În continuare, îți prezentăm riscurile la care te expui și statistici din domeniu, care sperăm să te convingă să te gândești mai bine înainte să îți faci programarea la salon.

Îți place să fii bronzată? Gândește-te la riscuri și salvează-ți pielea!

Fără îndoială, nu există bronz sănătos, nici cel obținut de la soare, nici cel de la solar. Toate formele de bronz, în afară de cel obținut cu ajutorul unui autobronzant, reprezintă o problemă. Indiferent că te bronzezi mai puțin sau mai mult, pielea care capătă o nuanță mai închisă decât în mod natural este un hazard pentru sănătate și este virtual același lucru cu efectul cancerigen dat de fumatul unei țigări. În timp, daunele își vor face simțită prezența. Bronzul este reacția de apărare a pielii împotriva radiațiilor solare, iar solarul bombardează pielea cu o cantite uriașă de radiații, comparativ cu soarele.

Prietenii nu își lasă prietenii să folosească solarul

Bronzatul la solar este o industrie de miliarde de dolari care face oamenii să recurgă la această procedura, crezând că îi va face mai frumoși. Însă, dincolo de investiția financiară pe care o faci ori de câte ori mergi la solar, costul sănătății pielii tale pe termen lung este amețitor.

Solarul emană cele mai dăunătoare efecte ale soarelui la doar câțiva centimetri de pielea ta. Ce este mai îngrijorător este faptul că unele persoane își expun părți ale corpului care în mod normal nu ar fi expuse la soare. Solarul este o modalitate sigură de a-ți îmbătrâni pielea într-un ritm accelerat – fapt ce poate fi confirmat de orice dermatolog, ținând cont că se confruntă cu efectele cauzate de aceste radiații, zi de zi.

Bronzatul la solar – controverse și informații

– numeroase studii au arătat că persoanele care apelează la solar au șanse mai mari de a face cancer de piele decât persoanele care nu îl folosesc. O analiză recent realizată în Statele Unite estimează că un număr de 400.000 de cazuri de cancer de piele sunt cauzate de bronzul artificial.
– în afară de posibilitatea de a face cancer de piele, există 100% certitudinea că vei avea piele îmbătrânită prematur de la expunerea repetată la razele solarului.
– nu este neobișnuit ca femei de 20 de ani care folosesc solarul să dezvolte semne avansate de îmbătrânire pe care alte femei le-ar observa abia la 40 de ani!

Saloanele care promovează bronzatul la solar încearcă din greu să respingă orice informații care contravin afacerii lor. Mai mult, mulți patroni de saloane aleg să promoveze beneficii false ale acestor mașinării. O astfel de dezinformare este ideea că solarul sporește producția de vitamina D a corpului. Nimic mai fals. În realitate, solarul emite doar raze UVA, însă cele UVB sunt cele care ajută corpul să producă vitamina D.

Potritivit FDA, Academiei Americane de Dermatologie (AAD), Fundația de Cancer de Piele și alte surse medicate și regulatorii sunt de părere că solarul este o mașinărie de făcut cancer și ar trebui scos în afara legii. În 2009, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat bronzatul la solar în grupa 1 carcinogenă, alături de plutoniu și arsenic!

Dacă mergi la solar sau te gândești să începi să frecventezi un astfel de loc, echipa Paula’s Choice îți recomandă să îți reconsideri părerea. Este posibil să nu observi daunele acum, însă ele își vor face apariția în final. Pentru mamele ale căror copii cer aprobarea de a se duce la solar, arătați-le acest articol. Dacă nu ajută, arătați-le celebrități care își etalează cu mândrie pielea albă și care nu ar apela la solar!