15% reducere la boostere și măști + cadou mini mască hidratantă Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cât timp trebuie să aștepți între aplicarea produselor cosmetice?

/

Suntem deseori întrebați cât timp ar trebui o persoană să aștepte între aplicarea diferitelor produse în rutina de îngrijire a pielii de zi cu zi. Având în vedere varietatea de produse pe care le poți folosi, este o întrebare legitimă!

Avem un răspuns simplu, care suntem siguri că îți va fi pe plac: în cele mai multe cazuri, nu trebuie să aștepți! Dacă utilizezi produse de îngrijire a pielii blânde și bine formulate, așteptarea este mai degrabă o preferință personală, nu o necesitate.

Poate pielea să suporte atât de mult dintr-o dată?

O întrebare ce ne este adresată frecvent este dacă pielea unei persoane poate suporta atât de multe ingrediente dintr-o dată. După cum s-a dovedit, pielea este capabilă să suporte chiar mai mult – iar în 99% din situații produsul pe care îl folosești nu stă în calea celorlalte produse folosite în rutină.

Gândește-te la creme ca la o dietă: Indiferent dacă mănânci toate legumele odată sau mănânci bucăți mici alături de celelalte alimente din farfurie, corpul tău va obține aceleași beneficii nutritive din legumele servite la masă. Ok, poate nu chiar la fel; de exemplu, în unele alimente, substanțele nutritive au o biodisponibilitate mai mare atunci când sunt consumate cu alte tipuri de alimente, cum ar fi cele liposolubile. Chiar și așa, putem face o paralelă cu îngrijirea pielii. De exemplu, benzoyl peroxide este mai eficient în cazul erupțiilor atunci când acidul salicilic este aplicat primul, deschizând calea pentru benzoyl peroxide să acționeze mai bine.

Totul depinde de felul în care reacționează pielea

Aplicarea în mai multe straturi a produselor de îngrijire a pielii este mai mult o preocupare estetică decât funcțională. Cu toate acestea, există câteva cazuri în care eficacitatea produselor în sine este compromisă sau afectată de timpul de așteptare dintre aplicări. Unora le place să aștepte între pașii aplicării produselor de îngrijire, în timp ce alții aplică produsele unul după altul; unii amestecă produsele precum crema hidratantă și serumul în palmă înainte de aplicare. Adevărul este că toate metodele sunt în regulă. Hai să ne uităm la întrebările primite frecvent de la fanii noștri despre aplicarea produselor!

Ce puteți spune despre exfoliantii AHA și BHA?

Dacă ești îngrijorat cu privire la aplicarea produselor de îngrijire a pielii imediat după aplicarea unui exfoliant AHA (de exemplu, acid glicolic) sau BHA (acid salicilic), nu ai motive. Atâta timp cât ph-ul produsului este în limita de eficacitate, va acționa corespunzător, indiferent că aplici sau nu un alt produs imediat după. Motivul este că nu există suficientă apă în produse încât să genereze o creștere a ph-ului exfoliantului aplicat pe piele și să afecteze exfolierea. Nu recomandăm amestecarea exfoliantului cu crema preferată și depozitarea lor într-un recipient comun, însă pe piele, combinarea lor este ok.

Ce puteți spune despre utilizarea Retinolul cu AHA / BHA sau vitamina C?

Suntem adesea întrebați despre afirmația că exfolianții AHA și BHA “dezactivează” sau reduc eficacitatea retinolului. Și noi am citit, de asemenea, declarații în revistele de specialitate, care menționează că retinolul funcționează mai bine fără AHA sau BHA – sau că aceștia nu ar trebui amestecați cu vitamina C.

Din cauza acestei neînțelegeri vei auzi des recomandarea de a aștepta 20 de minute sau mai mult înainte de a aplica retinol peste (sau sub) un produs cu vitamina C sau exfoliant AHA/BHA. Este suficient să spunem că această afirmație nu este corectă – nu numai că puteți folosi produsele cu retinol împreună cu exfolianții AHA/BHA sau cu produse ce conțin vitamina C, ba chiar se completează foarte bine unul pe altul.

Chiar contează în ce ordine aplic produsele?

Într-o anumită măsură, ordinea în care se aplică produsele este importantă. De exemplu, crema de protecție solară trebuie să fie întotdeauna ultimul produs de îngrijire al pielii (excepție făcând machiajul) aplicat, altfel riști să îl îndepărtezi, lăsând zone ale pielii neprotejate. În afară de produsele cu protecție solară, ordinea aplicării este mai mult o regulă de preferințe – cel mai light produs este aplicat primul, mergând gradual spre produse cu formule mai consistente. De aceea noi recomandăm în general ca ordinea produselor folosite să fie : produs de curățare, toner, AHA / BHA, ser, cremă hidratantă de zi sau de noapte.

Poți experimenta cu ordinea folosirii produselor pentru a ajunge la cea mai potrivită variantă pentru tine. De exemplu, dacă dorești să aplicați serul după crema de seară, este ok – experimentează pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru tine. Atâta timp cât crema cu protecție solară este ultimul pas în rutină de dimineață, vei fi bine.

Tratament local? Tratare locală? Dacă folosiți produse de tratament pentru a trata discolorațiile pielii sau pentru echilibrarea excesului de sebuum ori pentru a trata pustulele, este mai bine să tratați local decât să aplicați tratamentul pe întreaga față. De exemplu, poți aplica produse cu hidroquinona direct pe zonele decolorate sau poți aplica local un tratament local cu BHA. Dacă folosești produse tratament pe durata zilei, lasă 3-5 minute între aplicări. Vei permite astfel tratamentului local să se absoarbă în piele.

Excepții de la regulă

Există câteva cazuri în care a aștepta între aplicațiile produselor este o idee bună. Acestea sunt cele mai frecvente:

– Când produsele de îngrijire se adună pe piele și formează mici cocoloașe. Uneori textura a două produse pur și simplu nu este compatibilă. Dacă observi că o combinație de produse pe care le folosești au tendința să se adune sau să alunece atunci când le aplici una după alta, atunci ar fi preferabil să aștepți ca primul produs să se usuce (3-5 min) înaintea aplicării celui de-al doilea produs din rutina ta.

– Aplicarea machiajului peste crema de protecție solară. Deoarece cremă de protecție solară trebuie mereu să fie aplicată ultima, este o idee bună să îi acorzi câteva minute să între în piele, înainte de a aplica produsele de makeup, iar dacă aplici primer peste crema de protecție solară ai grijă să tapotezi ușor – nu o aplica prin masaj sau mișcări circulare.

– Benzoyl peroxide și serum/cremă hidratantă cu antioxidanți. O formulă cosmetică cu antioxidanți poate interfera cu puterea de acțiune a benzoyl peroxide. Din fericire, benzoyl peroxide acționează rapid dacă lași câteva minute între aplicări (3-5 minute), proprietățile sale antibacteriene se înmulțesc.

Acum că ai aflat că nu trebuie să aștepți între aplicările produselor cosmetice, rutina de îngrijire zilnică va deveni mai ușoară și mai rapidă.