15-25% reducere la produse pentru ten sensibil + mini ser cadou Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Ce înseamnă o cremă hidratantă de ultimă generaţie, corect formulată ?

/

Toate tipurile de piele vor beneficia de aplicarea zilnică, locală a antioxidanţilor, ingredientelor anti-iritante, și umectanților care lucrează pentru a imita structura și funcția sănătoasă a pielii. În afară de antioxidanţi, ingrediente cell-communicating şi ingrediente care imită structura pielii (skin identical), pielea are nevoie, de asemenea, de trigliceride și acizi grași (lipide precum colesterol, lecitină, și acid linoleic). Află mai departe care sunt ingredientele-cheie benefice pielii și cum să fii sigură că faci alegerea potrivită în funcție de nevoile tenului tău!

Contrar a ceea ce industria de cosmetice a promovat, o cremă hidratantă de ultimă generaţie, corect formulată, nu se bazează pe un ingredient “minune” pentru a îmbunătăți aspectul, funcția pielii sau ridurile.

În realitate, indiferent de nume, reclamă, sau textură (loțiune, ser, sau chiar lichid), o cremă hidatantă trebuie să furnizeze pielii ingredientele care îi mențin structura, care reduc efectele dăunătoare ale radicalilor liberi (efectele mediului înconjurător asupra pielii – de la soare, poluare, și oxigenul din aer), și ajută celulele pielii să funcționeze mai normal.

Cremele hidratante de zi versus cele de noapte

Cea mai mare diferență între o cremă hidratantă de zi și una de noapte este că versiunea de zi ar trebui să conțină o protecție solară bine formulată, SPF 30 sau mai mare.

Inteligența chimiștilor din industria cosmetică și tehnologia avansată a ingredientelor permite în prezent crearea cremelor hidratante de toate tipurile (cu şi fără protecţie solară) și care au texturi elegante, satinate. Zilele cremelor hidratante simple pe bază de apă și ceară se găsesc din ce în ce mai rar, din fericire.

Ingrediente care imită structura pielii

Ingredientele care imită structura pielii au mai multe nume, inclusiv factori naturali de hidratare (NMFs). Aceştia sunt potriviţi pentru toate tipurile de piele. “Agent de păstrare a apei în piele” și NMF sunt termeni generali care se referă la ingredientele capabile să păstreze apa în piele sau să repare matricea intercelulară a pielii (structura externă fundamentală).

Există multe ingrediente care au aceste funcții. Umectanții, dintre care glicerina, este un exemplu clasic, au proprietatea de a atrage apa în piele şi sunt o componentă vitală a unei creme hidratante. Dar la ce foloseşte atragerea apei în piele dacă structura nu este acolo pentru a păstra apa? Se pare că celulele pielii, de obicei, au destulă apă dacă nu se deteriorează, iar conținutul de apă al pielii sănătoase de obicei variază între 10-30%. O dată ce pielea este iritată, curățată excesiv, expusă la soare sau deshidratată de aerul condiționat sau de încălzirea spațiilor, integritatea sa este compromisă și rezultă pierderea de apă.

Când o cremă hidratantă conține o combinație a acestor NMFs și ingrediente de păstrare a apei, aceasta poate ajuta la consolidarea capacităţii naturale a pielii de a funcționa în mod normal, la îmbunătățirea texturii pielii, iar prin utilizarea continuă a produselor care conțin aceste ingrediente se poate ameliora radical uscăciunea pielii.

Anti-iritanții

Anti iritanţii sunt o componentă vitală a oricărei formule de îngrijire a pielii. Indiferent de sursă, iritarea este o problemă pentru toate tipurile de piele, dar este aproape imposibil de evitat. Fie că provine de la soare, poluare, mediu înconjurător sau de la produsele de îngrijire a pielii pe care o persoană le folosește, iritația poate fi un atac constant asupra pielii.

Ingrediente precum parfum, mentol, camfor și extracte de plante sensibilizante, sunt iritanţi de prima clasă și sunt de obicei lipsite de beneficii reale pentru piele, astfel încât utilizarea lor este negativă, cel puţin dacă luaţi în serios crearea şi menţinerea pielii sănătoase.

Anti-iritanţii permit pielii timpul de vindecare și pot reduce problemele create de alte surse externe. Anti-iritanţii includ substanțe cum ar fi: alantoină, aloe, bisabolol, rădăcină de brusture, extract de muşeţel, acid glycyrrhetinic, extract de struguri, ceai verde, rădăcină de lemn dulce, vitamina C, salcie albă, scoarţă de salcie, răscoage şi multe, multe altele. Beneficiul lor pentru piele ar trebui să fie serios luat în considerare, deoarece acesta este un caz rar în care mai mult înseamnă mai bine!

Antioxidanţii

Antioxidanţii sunt un element esențial pentru o cremă hidratantă de ultimă generaţie. Tot mai multe studii continuă să arate că antioxidanţii sunt un panaceu potențial pentru bolile pielii. Antioxidanţii sunt atât de fascinanţi pentru că aceştia par să aibă capacitatea de a reduce unele daune provocate de agenţii oxidativi care distrug şi epuizează funcţia şi structura pielii.

Antioxidanții previn, în același timp, o parte din degenerarea celulală cauzată de soare asupra pielii. (Surse: Cosmetic Dermatology, decembrie 2001, paginile 37-40, Current Problems în Dermatology, 2001, Volume 29, paginile 26-42, Dermatologic Surgery, “The Antioxidant Network of the Stratum Corneum “, 31 iulie 2005, paginile 814-817, și Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, 23 februarie 2005, paginile 287-295).

Cei mai comuni antioxidanţi utilizaţi în produsele de îngrijire a pielii includ acidul alfa-lipoic, beta-glucan, coenzima Q10, curcumina, extract de semințe de struguri, ceai verde, steroli de soia, superoxid dismutaza, vitamina A (retinol palmitat și retinol), vitamina C (ascorbil palmitat și magneziu ascorbil palmitat), vitamina E (alfa tocoferol, tocotrienol).

Un element-cheie de reţinut atunci când alegeţi o cremă hidratantă cu antioxidanţi este ambalarea produsului. Principala problemă a antioxidanților este că se deteriorează atunci când sunt, în mod repetat, expuşi la aer (oxigen) și la lumina soarelui.

Prin urmare, o cremă hidratantă cu antioxidanţi, ambalată într-un borcan sau recipient transparent, îşi va pierde probabil beneficiile antioxidante în termen de câteva săptămâni (sau zile, în funcție de formulă) după ce este deschisă. Căutaţi creme hidratante cu antioxidanţi ambalate în tuburi sau sticle opace și asigurați-vă că orificiul prin care iese produsul este mic pentru a minimiza expunerea produsului la aer.

Ingrediente “cell-communicating”

În timp ce antioxidanţii intervin într-un proces de reacție în lanț, ingredientele cell-communicating, au capacitatea de a spune unei celule a pielii să arate, să acționeze, şi să se comporte mai bine. Este o veste bună, deoarece antioxidanţii nu dispun de capacitatea de a “comunica” unei celule a pielii deteriorate să se comporte mai normal.

Anii de expunere neprotejată sau slab protejată la soare cauzează producerea de celule anormale ale pielii. În loc de regenerarea celulelor normale, rotunde, egale şi complet intacte, atunci când celulele deteriorate se formează și se reproduc, sunt inegale, plate şi le lipseşte integritatea structurală. Ca rezultat al acestor deformări, celulele nu se mai comportă prea bine. Aici intervin ingredientele cell-communicating (exemple sunt niacinamide, retinoizi și enisoneda triphosphate) pentru a ajuta.

Fiecare celulă are o serie vastă de receptori pentru substanțe diferite. Aceşti receptori ajută celula să comunice cu mediul ei. Când ingredientul potrivit pentru un anumit receptor apare, acesta are capacitatea de a se atașa de celulă și de a transmite informații. În cazul pielii, acest lucru înseamnă a spune celulei să facă lucrurile pe care o celulă sănătoasă ar trebui să le facă. Dacă celula acceptă mesajul, aceasta împarte apoi același mesaj cu alte celule din apropiere și așa mai departe.

Vestea bună este că, teoretic, acest nou orizont în domeniul îngrijirii pielii este incredibil de incitant. (Surse: Microscopy Research and Technique, ianuarie 2003, paginile 107-114, Nature Medicine, februarie 2003, paginile 225-229, Journal of Investigative Dermatology, lună martie 2002, paginile 402-408, Internaţional Journal of Biochemistry and Cell Biology, iulie 2004, paginile 1141-1146, Experimental Cell Research, lună martie 2002, paginile 130-137; Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology, septembrie-octombrie 2002 de pagini 316-320, și www.signaling – gateway.org).

Toate elementele de mai sus contribuie la a face ceea ce noi (și mulți cercetători ai ingredientelor cosmetice şi chimişti) numesc o cremă hidratantă de ultimă generaţie, corect formulată. Este important să știți că nu există o singură “cea mai bună” cremă hidratantă. În schimb, există mai multe formule minunate, iar consumatorii pot găsi un produs cu adevărat benefic pentru tipul lor de piele.

Emolienţii

Pentru cei cu pielea cu adevărat uscată, uscăciune necauzată de produsele de îngrijire a pielii iritante sau care usucă, emolienţii sunt ingrediente lubrifiante esenţiale. Aceştia oferă pielii uscate singurul lucru care îi lipseşte – umiditatea – în formă de substanţe care seamănă cu cele pe care pielea le produce de la sine.

Emolienţii sunt ingrediente cum ar fi uleiuri vegetale, uleiuri minerale, unt de shea, unt de cacao, petrolatum, alcooli grași și uleiuri de animale (inclusiv emu, nurca şi lanolina, acesta din urmă probabil ingredientul care este cel mai asemănător cu uleiul produs de pielea noastră). Toate sunt extrem de benefice pentru cazurile de piele uscată și ușor de recunoscut pe o listă de ingrediente.

Mai multe ingrediente tehnice, ca trigliceridele, benzoații, miristatii, palmitații și stearaţii sunt, în general, cu textură şi aspect ca de ceară, dar oferă cremelor hidratante o textură elegantă şi o senzaţie plăcută. Per ansamblu, emolienţii creează baza fundamentală și textura unei creme hidratante şi oferă pielii o senzaţie cremoasă şi netedă. Siliconii (apar pe etichetă în termeni care se termină cu “siloxane”) sunt un alt grup interesant de lubrifianți pentru piele. Au cea mai rafinată şi mătăsoasă textură şi o capacitate incredibilă de a preveni deshidratarea, fără a sufoca pielea.

Toate aceste ingrediente se întind pe piele pentru a crea un strat subțire, imperceptibil, recreând beneficiile producției noastre proprii de sebum, prevenind evaporarea apei din piele și oferind pielii uscate lubrifierea care-i lipsește.

Pentru cei cu ten normal spre gras sau puţin uscat

Poate vă întrebaţi ce să folosiți dacă nu aveți pielea uscată, dar totuși doriți să oferiţi pielii ingredientele de care are nevoie pentru a arăta şi a se simţi mai bine. Produsele hidratante sub formă de cremă cu textură consistentă, balsam sau unguent pot reprezenta o problemă dacă aveți chiar și cel mai mic exces de sebum pe piele și la fel sunt şi multe loţiuni.

Ceea ce funcționează, în schimb, este să căutaţi fluide pe bază de apă sau silicon (inclusiv tonere bine formulate) sau seruri care conţin antioxidanţi benefici, anti iritanţi şi ingrediente care imită structura și funcția pielii sănătoase.

Dacă aveți pielea mixtă, cu zone foarte uscate, probabil că nu aveţi altă soluţie pentru a trata zonele uscate decât să încercaţi o cremă hidratantă mai emolientă. Secretul constă în aplicarea ei doar pe zonele uscate asigurându-vă că nu migrează şi în zonele cu piele grasă.

(Alte surse pentru acest articol: Current Molecular Medicine, martie 2005, paginile 171-177; Applied Spectroscopy, iulie 1998, paginile 1001-1007; Skin Research and Technology, Noiembrie 2003, paginile 306-311; Journal of the American Academy of Dermatology, Martie 2003, paginile 352-358; Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology, Noiembrie-Decembrie 1999, paginile 344-351; and Dermatology, februarie 2005, paginile 128-134).

Produse recomandate

  • Golește

    Water Infusing Electrolyte Moisturizer

    Toate tipurile de ten
    Piele ternă / Deshidratare
    • Cremă hidratantă cu electroliți
    • Restabilește nivelul optim de hidratare
    • Revitalizează tenul tern și obosit
    - +
  • Gramaj50 ml

    Clinical Ceramide Enriched Firming Moisturizer

    Toate tipurile de ten
    Piele ternă / Anti-Aging / Deshidratare / Riduri
    • Cremă hidratantă cu retinol, ceramide, vitamina C
    • Îmbunătățește textura și culoarea pielii
    • Reduce semnele de îmbătrânire
    - +

    În stoc

  • Golește

    Clear Oil Free Moisturizer

    Ten mixt / Ten gras
    Puncte negre / Pori dilatați / Acnee / Erupții
    • Loțiune hidratantă cu niacinamide
    • Repară pielea sensibilizată de tratamente anti-acnee
    • Reduce petele și erupțiile
    - +
  • Golește

    Resist Anti Aging Clear Skin Hydrator

    Ten normal / Ten mixt / Ten gras
    Anti-Aging / Puncte negre / Erupții / Pete / Melasmă
    • Loțiune hidratantă cu vitamina C și niacinamide
    • Reduce semnele de îmbătrânire
    • Estompează petele
    - +
  • Gramaj50 ml

    Resist Intensive Repair Cream

    Ten uscat / Ten foarte uscat
    Piele ternă / Anti-Aging / Pete / Melasmă / Riduri
    • Cremă hidratantă cu retinol și peptide
    • Reduce semnele de îmbătrânire
    • Îmbunătățește fermitatea
    - +

    În stoc

  • Gramaj60 ml

    Skin Recovery Replenishing Moisturizer

    Ten uscat / Ten foarte uscat
    Sensibilitate / Roșeață / Rozacee / Cuperoză / Eczemă
    • Cremă hidratantă reparatoare
    • Elimină descuamările, calmează roșeața
    • Repară și întărește bariera pielii
    - +

    În stoc