Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cel mai bun mod de a aplica produsele de îngrijire a pielii

/

O rutină de bază va fi punctul de plecare pe drumul către cea mai bună perioadă a pielii tale. În timp, poți să dezvolţi o rutină avansată de îngrijire pentru a te adresa problemelor cu care se confruntă pielea ta.

Dacă unul sau două produse de îngrijire ar fi suficiente pentru a-ţi îngriji pielea, n-ar mai fi atâtea întrebări despre ordinea în care trebuie aplicate produsele. Dar, de cele mai multe ori, este nevoie de mai multe produse pentru tipul tău de ten şi problemele cu care se confruntă, de la riduri la efectele razelor solare, pori dilataţi, piele ternă, piele deshidratată, pustule, roşeaţă şi multe altele. Poate părea descurajator, dar după ce afli ce produse trebuie să foloseşti, când şi cum să le foloseşti, vei rămâne uimită cât de puţin timp îţi ia şi cât de minunat se simte pielea ta!

Nu ştii de unde să începi? De aceea Paula’s Choice Skincare a creat rutina de îngrijire de bază, trei paşi simpli pentru dimineaţă şi seară. O rutină de bază va fi punctul de plecare pe drumul către cea mai bună perioadă a pielii tale şi poţi în timp să dezvolţi o rutină avansată de îngrijire pentru a te adresa problemelor cu care se confruntă pielea ta – acesta este pachetul complet pentru o piele mai sănătoasă. Dar mai întâi să discutăm despre cum ar trebui să arate o rutină de îngrijire.

Cum să aplici produsele pe care le foloseşti

Paşii de mai jos fac aplicarea oricărui tip de rutină mult mai uşoară. Urmează aceşti paşi şi vei economisi timp şi vei avea rezultate mai bune:

  • Dacă foloseşti un demachiant pentru ochi sau ten, foloseşte-l înainte de cleanser. Multe demachiante conţin ingrediente care trebuie limpezite de pe piele.
  • Apoi foloseşte cleanserul solubil în apă, care trebuie limpezit cu apă călduță, atât dimineaţa, cât şi seara. Aplică întotdeauna produsele de îngrijire pe tenul curat, pentru că nu sunt la fel de eficiente dacă pielea nu este curată și pentru că porii se pot bloca în timp dacă pielea nu este curățată.
  • Dacă foloseşti un exfoliant manual de tip scrub (sperăm că este unul extrem de blând), foloseşte-l după ce îţi cureţi pielea. Dacă preferi să foloseşti un scrub dimineaţa, foloseşte-l în loc de cleanser.
  • Aplică tonerul (nu trebuie să îl limpezeşti)
  • Restul produselor din rutina de îngrijire, inclusiv exfolianţii AHA sau BHA, boosterele, serurile, soluţiile targetate şi produsele hidratante se aplică în funcţie de consistenţă: întâi produsele lichide şi la urmă produsele mai dense
  • Aplică produsele uşoare, apoase sau fluide după toner, în ordinea preferată
  • Apoi aplică produsele cu textură de gel sau loţiune
  • La final, dacă foloseşti creme dense, emoliente inclusiv cremă pentru ochi, aplică-le ultimele
  • Singura excepţie este pe timpul zilei, când ultimul produs care trebuie aplicat înainte de produsele de machiaj este produsul cu protecţie solară, indiferent de textură.

Asta e tot! E mai uşor decât credeai? Sperăm că da.

De ce e nevoie de atâtea produse?

Îngrijirea pielii presupune folosirea mai multor produse pentru că pielea este cel mai mare organ al corpului şi are nevoi complexe pentru a fi îngrijită, mai ales când te confrunţi cu mai multe probleme.

Mai este de menţionat şi faptul că toate ingredientele benefice de care are nevoie pielea ta pentru a arăta cât mai bine nu pot fi incluse într-un singur produs. Gândeşte-te la asta aşa cum o faci cu dieta ta: o reţetă bună include mai multe alimente şi nutrienţi, dar nu conţine tot ce are corpul tău nevoie pentru a fi sănătos. Acelaşi lucru e valabil şi pentru pielea ta – un produs nemaipomenit nu le poate face pe toate.

Insistăm pe importanța unei rutine complete dacă vrei să te bucuri de cea mai bună versiune a pielii tale în fiecare zi. Ne-am dori ca un produs să le poată face pe toate, dar nu este posibil.

Ştim că poate să pară mult, însă când ai o mulţime de nevoi, combinaţia potrivită de produse şi modul corect de aplicare vor da rezultate nemaipomenite. Combinaţia ideală de produse potrivite, aplicate în ordinea corectă, îţi va asigura o piele frumoasă,  cu un aspect mai tânăr.

Alternarea produselor de îngrijire

Ai ales produsele potrivite pentru tipul tău de ten şi problemele cu care se confruntă, dar încă te simţi puţin copleşită de modul în care ar trebui să le foloseşti – şi ce te faci cu noile produse care ar putea fi de asemenea potrivite pentru tine?

Avem o soluţie uşoară: Alternează-le! Alternând folosirea produselor cheie, poţi să ai o rutină eficientă şi să îi oferi pielii tale cea mai bună îngrijire.

De exemplu, dacă foloseşti mai mult de un ser sau booster cu antioxidanţi, decât să le aplici unul după altul dimineaţa şi seara, alternează zilele. Luni dimineaţa aplică boosterul cu vitamina C sub produsul hidratant cu factor de protecţie, iar luni seară aplică boosterul cu retinol.

La fel procedează şi dacă foloseşti seruri sau exfolianţi diferiţi. Nu trebuie să aplici toate produsele în acelaşi timp pentru a obţine beneficiile de la fiecare produs. Alternarea produselor scuteşte timp şi îţi permite să-ţi personalizezi rutina de dimineaţă şi seară, astfel încât să poţi să te adresezi problemelor zilnice ale pielii tale.

Acum că am explicat conceptul de alternare şi ordinea în care trebuie aplicate produsele pe care le foloseşti, poţi să îţi construieşti o rutină de dimineaţă şi seară cu încredere, nu cu nesiguranţă. Vei descoperi că nu ocupă mult timp şi vei iubi rezultatele!