Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum să afli ce ton şi subton are tenul tău

/

Să înţelegi culoarea reală a tenului tău înseamnă de fapt să descoperi ce subton are pielea ta, iar asta reprezintă cheia pentru a cumpăra fondul de ten potrivit şi pentru a crea un machiaj fără cusur.

Este ceva ce make-up artiştii pot face şi în somn, dar din păcate noi nu avem o echipă fabuloasă la dispoziţie (Ar fi frumos, nu?). Dar să afli subtonul pielii poate fi mai uşor decât crezi.

Care este subtonul pielii tale?

Când ai cumpărat fond de ten, probabil că ai auzit de termenii “rece”, “cald” sau “neutru” pentru a descrie cum va arăta o nuanţă pe piele. Aceşti termeni se referă la subtonul pielii tale şi sunt folosiţi pentru a stabili ce nuanţă de fond de ten ţi se va potrivi cel mai bine.

Subtonurile reci, calde sau neutre sunt culorile care apar pe tenul tău de sub straturile superioare şi care afectează nuanţa tenului. Nu este vorba de cât de deschisă sau închisă este pielea ta, oamenii cu orice culoare a tenului, de la foarte deschis până la închis, pot avea subton rece, cald sau neutru. Iată ce înseamnă fiecare termen:

Rece: tentă de albăstrui, roz sau roşcat

Cald: galben, pământiu, piersică sau auriu

Neutru: nu are tonuri clare de roz sau pământiu, mai degrabă culoarea naturală a tenului este mai evidentă

Cum să determini subtonul tenului tău

Sunt mai multe moduri prin care poţi determina subtonul tenului tău. Începe prin a te uita pe interiorul braţului, unde culoarea se vede mai bine. Această zonă este în mod natural ascunsă de soare, şi, prin urmare, nu este afectată de soare sau decolorată, ăsta fiind motivul pentru care pielea din această zonă este cea mai indicată pentru a afla cât de rece, caldă sau neutră este de fapt pielea ta.
Răspunsul la următoarele întrebări ajută:

Se bronzează uşor pielea ta şi se arde rar? Dacă da, înseamnă că ai mai degrabă un ton cald sau neutru. Dacă nu, e o posibilitate bună să ai subton rece. (Dar toţi folosim factor de protecţie solară, nu?)

Venele tale sunt albăstrui sau un mov închis? Dacă răspunsul e da, probabil că ai subton rece. Dacă venele tale par verzi, atunci înclini mai mult spre un subton cald. Cei cu subton neutru vor avea dificultăţi să vadă vreo culoare mai evidentă – totul va arăta neutru.

Arăţi mai bine în argintiu sau auriu? Lăsând la o parte preferinţele personale, subtonurile reci arată mai bine în argintiu/ platină, în timp ce cei cu subton cald arată mai bine cu bijuterii în tonuri aurii. Subtonurile neutre arată la fel de bine cu ambele.

Pielea ta pare cenuşie sau gri? S-ar putea ca pielea ta să fie măslinie, o combinaţie de tonuri neutre, uşor galbene pe care le are toată lumea plus aspectul verde cenuşiu care este unic pielii măslinii. Tenul măsliniu este unul foarte specific, dar nu este neutru, cum au unii tendinţa să-l încadreze.

Cumpărarea fondului de ten

Acum că ai aflat ce subton are tenul tău, trebuie să te avertizăm: folosirea unui fond de ten încadrat ca fiind pentru subtonul “rece” sau “cald” nu este întotdeauna cea mai flatantă alegere. De exemplu, unele fonduri de ten etichetate pentru tenurile reci îl pot face să pară foarte roz, iar cele pentru subtonurile calde pot fi foarte galbene.

Ideal este să alegi nuanţe neutre de fond de ten care au doar o urmă uşoare a culorii subtonului tău. Nu vrei niciodată ca fondul de ten să fie prea roz, prea galben sau prea cenuşiu.

Dacă ai subton rece, fondul de ten ar trebui să arate puţin, şi chiar insistăm pe puţin, roz în sticlă. Dacă subtonul este cald, atunci nuanţa fondului de ten ar trebui să fie uşor gălbuie sau aurie.
Bineînţeles, există şi excepţii. Dacă ai ten mediu spre închis cu un subton roşiatic, este foarte probabil că ţi se va potrivi mai bine un fond de ten cu o tentă maronie roşcată (dar nu cupru, portocaliu sau piersică).

Fondurile de ten cu tonuri neutre pot părea perfecte pentru tenul măsliniu, dar e mai bine să experimentezi cu fonduri de ten cu tentă aurie pentru a încălzi subtonul verde al pielii.

Pe termen lung nu-ţi face griji – factorul decisiv este să încerci fondul de ten în lumina zilei şi să vezi cum arată. Este extrem de important să te uiţi la linia maxilarului după aplicare – dacă vezi o linie clară de demarcare între gât şi faţă, atunci culoarea fondului de ten nu este cea potrivită!

Poate părea complicat, dar merită pentru că după ce ai găsit nuanţa potrivită de fond de ten totul devine mai uşor!

Vei fi uimită cât de natural va arăta rezultatul final!