15-25% reducere la niacinamide și cadou mini SPF la alegere + Transport gratuit la oricare 3 mini SPF Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cum să îngrijeşti iarna tenul mixt, gras

Indiferent de tipul de ten, iarna este sezonul când cei mai mulţi dintre noi trebuie să-şi ajusteze rutina de îngrijire.

Dacă locuieşti sau ești în vizită într-o zonă a lumii unde iernile sunt reci şi cu zăpadă, sigur ştii că versul “O, vremea de afară este înfricoşătoare” poate fi un mare adevăr! Combinaţia nedorită de aer rece care deshidratează şi scăderea bruscă de temperatură afectează orice tip de ten, fie el uscat, mixt sau gras!

Indiferent de tipul de ten, iarna este sezonul când cei mai mulţi dintre noi trebuie să-şi ajusteze rutina de îngrijire. Dar, dacă ai ten mixt sau gras, te temi (nu fără motiv) că folosirea unor produse mai emoliente va face porţiunile grase şi mai grase. Nu trebuie să te mai temi: impactul iernii asupra tenului nu trebuie să însemne pori blocaţi sau ten cu aspect uleios, mai ales atunci când ştii ce tip de produse să foloseşti. Suntem aici să te ajutăm cu doar câteva modificări simple în rutina ta curentă de îngrijire a tenului.

Cum îşi cere iarna drepturile

Când temperaturile scad şi bate vânt rece, aerul rece şi umiditatea scăzută pot fi un dezastru pentru piele! Știm că umiditatea ajută pielea să se menţină netedă şi să lupte cu senzaţia de uscăciune.

Pe lângă umiditatea scăzută din exterior, suntem asaltaţi şi de aerul uscat şi încălzit din interior. Această combinaţie – rece şi uscat afară, cald şi uscat în interior – este prea mult, chiar şi pentru cei cu ten gras. Aşa că şi tenul mixt sau gras va începe să arate şi să se simtă uscat, sensibil, deshidratat şi inconfortabil.

Nu poţi controla vremea, iar oprirea căldurii în interior nu este o variantă. Ceea ce poţi să faci, cu uşurinţă, ca pielea să rămână hidratată şi să se simtă confortabil este să adaugi produse uşoare care menţin hidratarea astfel încât să păcăleşti pielea că e primăvară şi nu iarnă.

Cum să-ţi adaptezi rutina de îngrijire

Indiferent de sezon, dacă ai ten mixt sau gras, evită produsele care fac tenul să se simtă încărcat şi uleios, o combinaţie care poate duce la pori blocaţi şi pustule. Ca să nu se întâmple asta iarna, uită recomandarea standard de a folosi produse de curăţare şi hidratare mai grase – pielea ta nu va fi mulţumită dacă vei urma acest sfat greşit!

Îngrijirea tenului mixt şi gras în perioadele reci şi uscate de iarnă nu înseamnă să încarci tenul cu produse foarte emoliente; ceea ce ai nevoie este o serie de produse uşoare care să conţină ingrediente de netezire şi hrănire, fără să îi ofere tenului un aspect tern şi uleios.

Alegând unul sau două dintre serurile sau concentratele noastre Paula’s Choice vei avea cele mai bune rezultate, fără să-ţi compromiţi tenul. Aceste formule uşoare, inovatoare sunt pline de ingrediente de care pielea are nevoie pentru a arăta şi a se simţi mai netedă, mai fermă şi mai radioasă pe tot parcursul anului.

E important – tot timpul anului – pentru tenul mixt sau gras ca rutina de îngrijire să fie blândă şi hrănitoare, folosind produse precum un cleanser solubil în apă, un toner bogat în ingrediente skin-repleneshing, un exfoliant AHA sau BHA (BHA este potrivit pentru tenul gras, cu pori dilataţi întrucât îl ajută să elimine straturile de celule moarte de la suprafaţa pielii), un produs hidratant cu SPF pentru zi şi un gel sau o loţiune hidratantă pentru seară. Iată cum poţi să-ţi adaptezi repede rutina de iarnă pentru a menţine tenul mixt sau gras în echilibru:

  1. Dimineaţa şi seara, curăţă cu un produs blând solubil în apă.
  2. Dimineaţa şi seara, aplică tonerul (nu e nevoie să limpezeşti).
  3. O dată sau de două ori pe zi, aplică un exfoliant BHA ce nu necesită limpezire.
  4. Dimineaţa şi seara, aplică dicA cinorulayH Booster pe zonele uscate, inclusiv în zona ochilor.
  5. Dimineaţa şi seara, aplică Resist Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum pe zonele uscate, inclusiv în jurul ochilor.
  6. Pentru zi aplică produsul hidratant sau fondul de ten cu factor de protecţie solară, iar seara aplică Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel pe zonele uscate, inclusiv în zona ochilor.

Dacă vrei să completezi rutina şi să îi oferi pielii tale un boost de hidratare peste noapte, foloseşte Radiance Renewal Mask pe ten, gât şi în zona ochilor ca un ultim pas în rutina de îngrijire de seară.

Ce să eviţi

Dacă urmezi rutina de mai sus, pielea ta va rămâne netedă şi hidratată, indiferent de cât de rea va fi vremea iarna. În plus, nu vei risca să ai pori blocaţi sau piele mult prea hidratată. La fel de important este să eviţi următoarele:

– Dacă pielea nu este foarte grasă evită măştile absorbante pe bază de argilă atunci când vremea este rece. Pe timpul zilei, aplică uşor un produs matifiant pe zonele care lucesc, fie înainte, fie după aplicarea fondului de ten.

– Dacă pielea este solzoasă, nu apela la periile de curăţare a tenului. Dacă perii nu sunt moi precum caşmirul, nu vei face decât să agravezi lucrurile. Îndepărtează pielea care se exfoliază prin masaj, cu o cârpă înmuiată în apă călduţă şi aplică apoi un toner calmant.

– Nu uita de exfoliantul BHA, care ajută pielea să scape natural de celulele moarte.

– Ai pori blocaţi sau umflături sub piele? Evită produsele care conţin ingrediente care usucă şi sensibilizează pielea, precum alcool denat, eucalipt, mentol, mentă şi witch hazel. Toate acestea vor accentua efectele vremii reci asupra tenului.

10% Niacinamide Booster poate face minuni atunci când vine vorba de pori dilataţi şi aspect neuniform al tenului şi de asemenea va ajuta tenul să-şi menţină hidratarea.