Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

De ce să folosești un ser?

///

Deși este adevărat că toate produsele din rutina de îngrijire trebuie să conțină ingrediente antioxidante și cell-communicating, ar trebui să ai așteptări mai mari în ceea ce privește serurile. De ce? Pentru că cele mai bune seruri conțin ingrediente antirid în doze concentrate, esențiale pielii tale.

Serurile – vedetele antirid ale rutinei tale de îngrijire!

Serurile diferă de cremele hidratante prin faptul că nu conțin ingredintele tradiționale dintr-o cremă obișnuită, precum emolienți sau agenți de îngroșare – cele care creează textura de loțiune sau cremă onctuoasă. De asemenea, serurile nu conțin filtrele solare pe care le are o cremă hidratantă de zi. În schimb, la seruri se folosește tot spațiul suplimentar pentru a îngloba alte ingrediente benefice sau mai mulți antioxidanți față de orice altă cremă de îngrijire.

Chiar dacă un ser nu va înlocui nevoia de cremă hidratantă de zi sau de noapte, va amplifica efectele antirid și va îmbunătăți aspectul general al pielii.

Există o excepție: dacă ai ten gras (și prin urmare nu ai nevoie de hidratare suplimentară), un ser bine formulat poate fi folosit ca produs multifuncțional, putând să înlocuiască crema hidratantă de noapte!

Serurile au beneficii mai mari pe măsură ce le folosești un timp mai îndelungat

Găsirea unui ser bun este la fel de dificilă precum începerea unei relații noi de lungă durată – beneficiile reale încep să apară după ce folosești serul în fiecare zi. Deși este posibil să vezi îmbunătățiri chiar de la început, pe termen lung vei vedea că daunele cauzate de soare încep să se estompeze, iar pielea se va simți și va arăta mai bine, radiantă și fermă!

Dar, ca în orice relație interpersonală, îți recomandăm să fii atentă când vine vorba de seruri superficiale. Și prin superficiale ne referim la acele produse care conțin ingrediente la modă, dar care nu au studii care să le ateste eficiența și nu fac altceva decât să te facă să risipești bani.

În schimb, caută seruri cu efecte și ingrediente dovedite a fi eficiente în urma unui număr mare de studii independente. Astfel de substanțe includ antioxidanți stabili (precum vitamina C, ceai verde, resveratrol) și ingrediente cell communicating, precum retinol și niacinamide.

Nu ești prea tânără pentru a începe să folosești un ser

Este cunoscut faptul că o dietă echilibrată și exercițiile fizice regulate te ajută să te menții sănătoasă și cu un aspect mai tânăr, pe măsură ce înaintezi în vârstă. Ar avea sens să aștepți până când te îmbolnăvești, pe la 50-60 de ani, pentru a începe să mănânci sănătos? Nicidecum – și același lucru este valabil și când vine vorba de îngrijirea pielii.

Începe să folosești produse care conțin ingrediente impresionante înainte ca daunele să aibă loc și vei avea un ten mai ferm și sănătos pe măsură ce trece timpul. Bineînțeles, aceste ingrediente au efect și când daunele au apărut deja, însă, fără îndoială, mai bine mai devreme decât mai târziu!

Serurile pot acționa asupra unor afecțiuni specifice

Petele pigmentare formate de la expunerea la soare (sau petele post acneice) necesită combinații de tratamente care repară. Serurile pot avea un rol critic în astfel de situații pentru că împiedică daunele unor astfel de discolorații ale pielii și pot de asemenea ajuta pielea să se vindece mai repede.

Bineînțeles, pentru a împiedica decolorațiile să își înrăutățească aspectul, este nevoie să îți protejezi pielea, folosind un SPF 30 sau mai mare în fiecare zi.

Observație: Suntem convinși că îți dorești ca petele să dispară azi, dar trebuie să ai răbdare. Așa cum ridurile fine sau daunele solare s-au format în timp, la fel va fi nevoie de timp și pentru vindecare – te poți aștepta la rezultate abia după 6-12 săptămâni.

Care este cea mai bună modalitate de a folosi un ser

Acum știi de ce serurile sunt benefice (indiferent de problema pielii), așa că o să îți împărtășim cele mai bune modalități de a folosi serul preferat, integrat în rutina ta de îngrijire!

  • Folosește serul în rutina de îngrijire de zi și de noapte. Nu există prea mulți antioxidanți în rutina de îngrijire – și nici aplicarea lor prea des. În timpul zilei, aplică un strat subțire sub protecția solară pentru a ajuta la repararea pielii și protejarea ei de daunele de mediu (gândește-te la expunerea UV și poluare). Apoi aplică serul și seara (în cantitate generoasă dacă dorești) pentru a menține bunul obicei!
  • Nu există un ”cel mai bun” ser, alege pe baza tipului tău de ten și a afecțiunii pielii tale, dacă există. Nu contează cât de bine formulat este un produs, dacă nu este potrivit tipului tău de ten. De exemplu, dacă ai ten gras sau mixt, orientează-te spre seruri cu textură lejeră, care să nu se simtă grele pe piele sau să nu fie uleioase. Dacă ai ten uscat, cu siguranță îți va plăcea un ser bogat în uleiuri cu antioxidanți!
  • Aplică serul după exfolianții AHA sau BHA, însă înainte de protecția solară (în timpul zilei) sau crema de noapte (seara). Seara, poți amesteca serul direct cu produsul de hidratare, pentru a mai salva o etapă (nu face același lucru cu crema de zi, vei dilua protecția solară).
  • Ce se întâmplă în cazul în care folosești un tratament precum tretinoin sau alt tratament pentru tendințele acneice? Nici o grijă, serurile vor avea efect și pot fi folosite în combinație cu tratamentele pe bază de rețetă și îl poți aplica atât înainte, cât și după tratament (experimentează pentru a vedea ce ți se potrivește mai bine).

Produse recomandate