Deși este adevărat că toate produsele din rutina de îngrijire trebuie să conțină ingrediente antioxidante și cell-communicating, ar trebui să ai așteptări mai mari în ceea ce privește serurile. De ce? Pentru că cele mai bune seruri conțin ingrediente antirid în doze concentrate, esențiale pielii tale.
Serurile diferă de cremele hidratante prin faptul că nu conțin ingredintele tradiționale dintr-o cremă obișnuită, precum emolienți sau agenți de îngroșare – cele care creează textura de loțiune sau cremă onctuoasă. De asemenea, serurile nu conțin filtrele solare pe care le are o cremă hidratantă de zi. În schimb, la seruri se folosește tot spațiul suplimentar pentru a îngloba alte ingrediente benefice sau mai mulți antioxidanți față de orice altă cremă de îngrijire.
Chiar dacă un ser nu va înlocui nevoia de cremă hidratantă de zi sau de noapte, va amplifica efectele antirid și va îmbunătăți aspectul general al pielii.
Există o excepție: dacă ai ten gras (și prin urmare nu ai nevoie de hidratare suplimentară), un ser bine formulat poate fi folosit ca produs multifuncțional, putând să înlocuiască crema hidratantă de noapte!
Găsirea unui ser bun este la fel de dificilă precum începerea unei relații noi de lungă durată – beneficiile reale încep să apară după ce folosești serul în fiecare zi. Deși este posibil să vezi îmbunătățiri chiar de la început, pe termen lung vei vedea că daunele cauzate de soare încep să se estompeze, iar pielea se va simți și va arăta mai bine, radiantă și fermă!
Dar, ca în orice relație interpersonală, îți recomandăm să fii atentă când vine vorba de seruri superficiale. Și prin superficiale ne referim la acele produse care conțin ingrediente la modă, dar care nu au studii care să le ateste eficiența și nu fac altceva decât să te facă să risipești bani.
În schimb, caută seruri cu efecte și ingrediente dovedite a fi eficiente în urma unui număr mare de studii independente. Astfel de substanțe includ antioxidanți stabili (precum vitamina C, ceai verde, resveratrol) și ingrediente cell communicating, precum retinol și niacinamide.
Este cunoscut faptul că o dietă echilibrată și exercițiile fizice regulate te ajută să te menții sănătoasă și cu un aspect mai tânăr, pe măsură ce înaintezi în vârstă. Ar avea sens să aștepți până când te îmbolnăvești, pe la 50-60 de ani, pentru a începe să mănânci sănătos? Nicidecum – și același lucru este valabil și când vine vorba de îngrijirea pielii.
Începe să folosești produse care conțin ingrediente impresionante înainte ca daunele să aibă loc și vei avea un ten mai ferm și sănătos pe măsură ce trece timpul. Bineînțeles, aceste ingrediente au efect și când daunele au apărut deja, însă, fără îndoială, mai bine mai devreme decât mai târziu!
Petele pigmentare formate de la expunerea la soare (sau petele post acneice) necesită combinații de tratamente care repară. Serurile pot avea un rol critic în astfel de situații pentru că împiedică daunele unor astfel de discolorații ale pielii și pot de asemenea ajuta pielea să se vindece mai repede.
Bineînțeles, pentru a împiedica decolorațiile să își înrăutățească aspectul, este nevoie să îți protejezi pielea, folosind un SPF 30 sau mai mare în fiecare zi.
Observație: Suntem convinși că îți dorești ca petele să dispară azi, dar trebuie să ai răbdare. Așa cum ridurile fine sau daunele solare s-au format în timp, la fel va fi nevoie de timp și pentru vindecare – te poți aștepta la rezultate abia după 6-12 săptămâni.
Acum știi de ce serurile sunt benefice (indiferent de problema pielii), așa că o să îți împărtășim cele mai bune modalități de a folosi serul preferat, integrat în rutina ta de îngrijire!