Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Există o legătura între riduri şi pielea uscată?

/

Legătura dintre riduri şi pielea uscată

Este timpul să clarificăm unele confuzii cu privire la ideea că pielea uscată are legatură cu ridurile. Dezinformările lansate de industria cosmetică pot provoca neclarități la care contribuie și faptul că pielea uscată arată mai ridată comparativ cu pielea care produce exces de sebum. Femeile cu tenul gras pot fi percepute ca având mai puține riduri, asta pentru că au propria lor sursă de hidratare (sebumul), care prin comparație creează o textură mai netedă a pielii.

Atunci când pielea este uscată sau deshidratată, orice rid sau defect iese în evidență. Aplicarea unei creme hidratante va face ridurile să pară mai puțin proeminente și poate ajuta pielea să arate mai tânără, dar nu este același lucru ca și atunci când oferim pielii ceea ce are nevoie pentru a se repara singură.

Tenul uscat este și cauza ridurilor?

Răspunsul este nu. Cercetările arată că ridurile şi pielea uscată nu au nicio legătură una cu alta, în termeni de cauză și efect. Gândiţi-vă în acest fel: copiii pot avea pielea uscată și uneori eczeme, dar copiii nu au riduri.

OK, deci ce cauzează ridurile?

Ridurile sunt în principal cauzate de arsurile solare, de pierderea estrogenului și lipsa ingredientelor benefice pe care pielea le conține în mod normal. Niciunde (în afară de anunțuri și reclame) nu este pielea uscată menționată ca fiind o cauză pentru apariţia ridurilor. Cum râmâne cu „liniile fine, uscate”, pe care cele mai multe creme hidratante pretind a le îndepărta? Acesta este pur și simplu un alt mod de a descrie felul în care pielea poate arăta atunci când este uscată. Dar acele „linii fine, uscate” nu sunt acelaşi lucru cu ridurile, care nu dispar pur și simplu prin aplicarea unei creme hidratante.

Reversul îmbătrânirii

Cum puteţi ști sigur că efectele nocive ale expunerii la soare sunt, de departe, cauza cea mai importantă a pielii ridate? Ușor! Puteți demonstra acest lucru prin a face, ceea ce noi numim, testul „Reversul îmbătrânirii”. Iată cum funcționează: dacă aveţi peste 35 de ani, comparaţi pur și simplu părţile corpului care rar, dacă vreodată, văd soarele, cu părțile corpului expuse la soare zi de zi. Priviţi-vă spatele, pielea de pe interiorul brațelor și abdomenul. Ați putea fi surprinsă să descoperiţi că aceste zone au semne minime sau deloc de îmbătrânire. De fapt, aceste zone arată mai tinere, cu mai multă fermitate, elasticitate și culoare uniformă decât zonele expuse la soare! Iată dovada clară a cât de puternică este legătura dintre expunerea la soare și apariţia ridurilor.

Ce puteți face pentru a combate pielea uscată şi ridurile?

În timp ce folosirea unei creme hidratante obișnuite nu are niciun efect semnificativ asupra ridurilor, folosirea produselor care conțin ingrediente de ultimă generaţie vor avea efecte vizibile, indiferent dacă acestea sunt formulate ca o loţiune tonică (lichidă), ser, loţiune, cremă, sau sub formă de gel, indiferent de numele producătorului. Nu toate produsele sunt create la fel, de aceea noi suntem aici pentru a vă ajuta să le găsiți pe cele mai potrivite.

Care sunt ingredientele de ultimă generaţie pe care ar trebui să le căutaţi?

Antioxidanţii, ingredientele cell-communicating și ingredientele pentru refacerea pielii. Mai jos veți descoperi cum funcționează fiecare dintre aceste ingrediente:

Antioxidanţii reduc efectele dăunătoare ale radicalilor liberi şi reduc inflamaţia, ambele distrug colagenul și au un impact negativ asupra structurii ADN-ului celulelor pielii. Când sunt regăsiți într-o cremă eficientă pentru protecție solară, antioxidanţii ajută pielea să se apere împotriva cauzei nr. 1 a îmbătrânirii: soarele.

Ingredientele cell-communicating ajută celulele pielii să se nască și să se comporte într-un mod sănătos, „mai tânăr”. De asemenea, acţionează pentru a „spune” celulelor deteriorate să acționeze ca nişte celule normale, tinere şi sănătoase.

Ingredientele pentru refacerea pielii sunt substanțe pe care pielea le-a pierdut din cauza expunerii la soare şi a factorilor iritanţi externi. Pentru a se reface, pielea are nevoie de aceste ingrediente reparatoare. Pentru a lupta împotriva daunelor provocate de mediu care duc la pierderea hidratării și la aspectul tern al pielii, pielea are nevoie de ingrediente de acest tip. La fel de important este să folosești o protecție solară eficientă cu SPF 30 sau mai mare, în fiecare zi. Știm că subiectul privind protecția solară este cam plictisitor și cu siguranță nu la fel de interesant ca cel mai recent ‘miracol’ împotriva ridurilor, dar fără protecție solară, nu aveţi nicio șansă reală de a ajuta pielea să reziste ridurilor și numeroaselor alte semne de îmbătrânire. Este într-adevărat atât de importantă!