10% reducere la cel mai scump full size din coș + cadouri Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Îngrijirea corpului pas cu pas

/

Îngrijirea corpului este un proces extrem de important și delicat, căruia, de cele mai multe ori, nu i se atribuie atenția cuvenită. În cele ce urmează, vom discuta despre pașii de urmat în îngrijirea corectă a pielii corpului, precum și care sunt produsele recomandate pentru fiecare pas în parte.

Pasul 1: CURĂŢARE (dimineața sau seara)

Spălați-vă corpul cu un gel de duș uşor sau şampon, cum ar fi Paula’s Choice All Over Hair & Body Shampoo. Udaţi pielea cu apă caldă. Folosiţi şampon pe piele şi faceţi spumă. Clătiți bine.

Pasul 2: EPILAREA cu LAMA DE RAS și/sau SCRUB (dimineața sau seara)

Când vă epilaţi cu lama de ras pe picioare și/sau axial, folosiți gelul nostru de ras care nu produce iritaţii, urmat de tratamentul nostru pentru calmarea pielii Clinical Redness Relief Treatment, care reduce inflamaţia şi umflăturile roşii asociate de obicei cu epilarea. Paula nu recomandă să folosiți un exfoliant pe bază de sare sau un alt scrub care poate produce iritaţii în combinație cu epilatul, însă scrub-ul pe bază de zahăr este mult mai blând pentru piele.

PAULA’S CHOICE CLINICAL REDNESS RELIEF TREATMENT se aplică pe pielea uscată, după ras sau epilare. Cu ajutorul unui disc demachiant aplicaţi pe zonele afectate (se poate folosi şi o pompă-spray, dacă preferați să pulverizaţi). Nu se clătește. Poate fi, de asemenea, folosit înainte de tratamente spa, epilat cu ceară, sau electroliză, ca măsură preventivă.

Pasul 3: EXFOLIEREA (dimineața sau seara)

Aplicați Paula’s Choice RESIST Weightless Body Treatment 2 % BHA. Ați putea folosi o combinație a acestor produse, în funcție de starea pielii și de preferințe. De exemplu, poate doriți să utilizați 2 % BHA dimineața și 10 % AHA seara, dar nu este recomandat să aplicaţi cele două produse unul peste altul (prea multă exfoliere poate fi iritantă pentru piele). În general, AHA este potrivit pentru zonele uscate și BHA este potrivit pentru zonele cu puncte negre, zone predispuse la acnee, sau zonele unde se formează calus cum ar fi coatele, călcâiele sau genunchii. Exfolianţii pot fi, de asemenea, utilizaţi pe toate zonele corpului care au nevoie de exfoliere, inclusiv piept, gât, spate, coapse sau fese. Dacă apare uscarea sau iritarea pielii, reduceţi utilizarea la două zile sau doar de două ori pe săptămână (pentru AHA sau BHA). Dacă  nu se rezolvă problema, întrerupeți utilizarea.

Pasul 4: HIDRATAREA (dimineața și/sau seara)

Dimineaţa (sub crema pentru protecția solară sau pe părțile corpului care nu sunt expuse la soare) sau seara, după ce toate celelalte produse de îngrijire a corpului sunt aplicate, puteți folosi Paula’s Choice Skin-Smoothing Retinol Body Treatment sau Clinical Ultra Rich Body Butter, în funcție de tipul de piele. Dacă se aplică Skin-Smoothing Retinol Body Treatment în timpul zilei, asigurați-vă că aplicaţi apoi o protecţie solară cu spectru larg (protecția solară ar trebui să fie întotdeauna ultimul pas de îngrijire a pielii). Produsele de hidratare a corpului Paula’s Choice pot fi utilizate împreună sau alegeţi-le pe cele cu textura pe care o preferați (lichid, loţiune sau crema).

Skin-Smoothing Retinol Body Treatment pentru toate tipurile de piele. Se aplică pe pielea curată și uscată ori de câte ori este necesar. Distribuiţi o cantitate mică și masaţi, folosind mișcări circulare ușoare şi insistând mai mult în zonele uscate. Funcționează bine în special atunci când se aplică după baie sau duș, când pielea este încă umedă. Poate fi utilizat peste un produs AHA sau BHA. Pentru utilizarea de zi, aplicaţi şi un produs de protecţie solară Paula’s Choice (aplicată după produsul hidratant).

Clinical Ultra Rich Body Butter pentru piele uscată spre foarte uscată. Masaţi în zonele uscate de câte ori este necesar. Poate fi utilizat după aplicarea unui produs AHA sau BHA. Pentru utilizarea în timpul zilei, aplicaţi şi un produs corespunzător de protecţie solară Paula’s Choice.

Pasul 5: PROTECŢIA SOLARĂ (dimineața)

Pasul final pentru îngrijirea corpului în timpul zilei, după ce toate celelalte produse sunt aplicate, este de a proteja pielea cu produsele de hidratare Paula’s Choice cu SPF 30 sau mai mare. Folosiți proteție solară pe zonele care vor fi expuse la soare, în fiecare zi a anului. Pentru ca orice cremă de protecție solară să fie eficientă, trebuie să fie aplicată în strat generos pe față, gât, braţe, dosul mâinilor, și pe orice alte zone care sunt expuse la soare. Protecţia solară se aplică întotdeauna cu cel puțin 20 de minute înainte de a ieşi afară și se reaplică după transpirație, înot, sau spălatul pe mâini.

NOTĂ SPECIALĂ privind Avobenzone: În funcție de zona în care locuiți (din cauza diferențelor de apă din diferite regiuni), avobenzone poate provoca o decolorare galbenă pe bumbac alb, în special atunci când se produce transpiraţia. Potrivit companiei care produce avobenzone (Hoffman – La Roche), aceasta poate fi o problemă, dacă locuiți într-o zonă în care se regăseşte fier în apă. Fierul face ca avobenzone să se coloreze. Pentru pete, folosiţi un detergent care conţine agenţi chelatori (ingrediente care împiedică mineralele să se depună pe suprafețe sau substanțe), cum ar fi Fab sau All. De asemenea, puteți micşora riscul de colorare, permițând produsului să se usuce complet înainte de a vă îmbrăca.