Expediem comenzile zilnic. 10% reducere la boostere și seruri + cadou mini cremă hidratantă. Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Îngrijirea pielii bărbaților – pași de urmat

/

Produse de îngrijire doar pentru bărbați?

Deși există multe produse de îngrijire destinate bărbaților, de cele mai multe ori acestea sunt prost formulate. Nu că produsele de îngrijire pentru femei nu ar conține și ele în marea majoritate iritanți, însă acest lucru este mai valabil în cazul produselor pentru bărbați decât pentru femei. Aceste produse prost formulate pot leza pielea sau înrăutăți problemele existente ale pielii (iritații după bărbierit, pustule, piele grasă sau uscată etc). Nu există îndoială că a arăta bine îți oferă un avantaj în societate, însă dacă îți dorești să ai un ten cu aspect mai tânăr și sănătos, trebuie să acorzi o atenție sporită formulelor cosmetice din spatele ambalajelor masculine.

Este pielea bărbaților diferită de cea a femeilor?

Răspunsul este mai mult „nu” decât „da”. Există diferențe fizice evidente (precum capacitatea de a crește barbă) între pielea bărbaților și a femeilor, precum și câteva diferențe mai puțin evidente dar existente, precum un derm mai gros (stratul inferior al pielii) și glande mai mari de sebacee și sudoripare. Toate acestea sunt datorate diferențelor hormonale dintre sexe; totuși, nici una din aceste diferențe nu au efect asupra necesităților pielii.

Aceleași formulări cosmetice care se adresează reducerii/prevenției ridurilor, tratarea pielii uscate, reducerea porilor dilatați, depigmentarea petelor, reducerea producției de sebum și tratarea acneei, funcționează atât pentru bărbați cât și pentru femei. Gândiți-vă la acest aspect ca la recomandările de dietă: bărbaților li se recomandă un consum mai mare de calorii datorită mărimii lor și masei musculare mai mare – însă nu e ca și cum acele calorii ar trebui să provină din alimente destinate bărbaților, iar femeile trebuie să își ia necesarul caloric din alimente special concepute pentru ele.

Cum rămâne cu preconcepția că pielea bărbaților se ridează mai greu decât a femeilor?

Răspunsul este simplu: FALS!

De ce majoritatea produselor de îngrijire sunt prost formulate?

Iritația ar fi răspunsul scurt la această întrebare. Multe din produsele pentru bărbați par a fi concepute cu scopul de a cauza iritații. Majoritatea produselor din acest segment conțin ingrediente problematice precum mentol, mentă, eucalipt, camfor, citrice sau alcool, pentru a crea un miros puterninc, masculin și de a induce ideea că senzația de usturime este revigorantă. Zicala „fără durere nu există rezultate” nu se aplică și în domeniul cosmeticelor. Toate acele ingrediente iritante nu fac altceva decât să cauzeze iritație, iar aceasta este o problemă serioasă în ceea ce privește sănătatea pielii. Iritația este problematică din mai multe motive, însă în principal cauzează inflamarea, înroșirea pielii, accelerarea producției de sebum sau uscarea excesivă a pielii, care în final poate înrăutăți problemele existențe ale pielii, precum rozacee sau acnee. Deși înroșirea și senzația de usturime sunt un răspuns al iritației pielii, nu întotdeauna se întâmplă așa.

Așa cum bărbații își ascund deseori emoțiile, pielea nu va ‘spune’ întotdeauna când este iritată. Când acest lucru se întâmplă, daunele care au loc nu se arată întotdeauna la suprafață, însă probleme au loc indiferent dacă sunt vizibile sau nu. Este crucial să acorzi atenție la ce aplici pe piele, dincolo de problemele vizibile, precum înroșire, descuamare, sensibilitate, sebum pronunțat, pustule etc. Dacă un bărbat își dorește o piele frumoasă, cel mai bun sfat ar fi să folosească produse bine formulate (fără iritanții despre care am discutat anterior).

Ce și când să folosești?

Ce ar trebui să folosească un bărbat care își dorește să aibă grijă de pielea sa? În afară de necesitatea de bărbierit, lista nu diferă foarte mult de cea care se aplică femeilor. Indiferent de tipul de piele, toți bărbații au nevoie de o rutină de îngrijire zilnică, formată din:

Pasul 1. Dimineața și seara: curăță fața cu un produs de curățare solubil în apă, blând, fără parfum și fără iritanți (evită săpunul solid, nu ajută pielea).

Pasul 2. Dimineața: bărbierește-te cu o cremă de ras fără parfum și fără iritanți (aplicabil în cazul în nu care folosești un aparat electric).

Pasul 3. Dimineața și seara: folosește o dischetă de bumbac pentru a aplica un aftershave blând, fără parfum și iritanți sau un toner cu antioxidanți, anti iritanți și ingrediente reparatoare. Aceste tipuri de ingrediente reduc iritația cauzată de bărbierit.

Pasul 4. Dimineața: aplică un produs cu factor de protecție solară, cu SPF 25 sau mai mare. Expunerea zilnică la soare este principalul vinovat de apariția ridurilor și petelor. Acesta ar trebui aplicat în cantitate generoare pe față, gât și alte zone ce vor expuse la soare.

Seara: aplică un exfoliant cu AHA sau BHA. Poți folosi acest produs și dimineața, după ce ai aplicat aftershave-ul sau tonerul, însă înainte de aplicarea produsului de protecție solară. Experimentează pentru a vedea care metodă îți priește mai mult. Acest pas va face bărbieritul mai ușor și va îmbunătăți considerabil aspectul tenului, în timp ce va diminua din pustule sau alte erupții.

Pasul 5. Seara: aplică un produs tratament (precum un serum), plin de antioxidanți, ingrediente reparatoare și agenți calmanți pentru a menține pielea tânără, sănătoasă și cu un aspect catifelat. Poți de asemenea folosi o cremă hidratantă bine formulată la acest pas, sau poți aplica crema hidratantă după produsul tratament. Observație: ia în considerare aplicarea produsului tratament și ziua. Îl poți aplica înainte de produsul cu SPF.

Toate aceste produse esențiale sunt oferite în cadrul multor branduri, majoritatea nefiind adresate în mod special bărbaților (ceea ce este foarte OK). Suntem încrezători că orice bărbat care va folosi o rutină similară cu cea de mai sus, formată din produse recomandate de noi, va vedea îmbunătățiri considerabile în aspectul tenului.