Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Îngrijirea pielii bărbaților – pași de urmat

/

Deși există multe produse de îngrijire destinate bărbaților, de cele mai multe ori ingredientele iritante pe care le conțin pot leza pielea. Problemele existente ale pielii, precum iritații după bărbierit, pustule, piele grasă sau uscată, se pot înrăutăți iar dacă îți dorești să ai un ten cu aspect mai tânăr și sănătos, trebuie să acorzi o atenție sporită formulelor cosmetice din spatele ambalajelor.

Este pielea bărbaților diferită de cea a femeilor?

Răspunsul este mai mult „nu” decât „da”. Există diferențe fizice evidente (precum capacitatea de a crește barbă) între pielea bărbaților și a femeilor, precum și câteva diferențe mai puțin evidente dar existente, precum un derm mai gros (stratul inferior al pielii) și glande sebacee și sudoripare mai mari. Toate acestea sunt datorate diferențelor hormonale dintre sexe; totuși, nici una din aceste diferențe nu au efect asupra necesităților pielii.

Aceleași formulări cosmetice care se adresează reducerii/prevenției ridurilor, tratarea pielii uscate, reducerea porilor dilatați, depigmentarea petelor, reducerea producției de sebum și acneei, funcționează atât pentru bărbați cât și pentru femei. Gândiți-vă la acest aspect ca la recomandările de dietă: bărbaților li se recomandă un consum mai mare de calorii datorită mărimii lor și masei musculare mai mare – însă nu e ca și cum acele calorii ar trebui să provină din alimente destinate bărbaților.

Cum rămâne cu preconcepția că pielea bărbaților se ridează mai greu decât a femeilor?

Răspunsul este simplu: FALS!

De ce majoritatea produselor de îngrijire sunt prost formulate?

Majoritatea produselor dedicate bărbaților conțin ingrediente problematice precum mentol, mentă, eucalipt, camfor, citrice sau alcool, pentru a crea un miros puterninc, masculin și de a induce ideea că senzația de usturime este revigorantă. Zicala „fără durere nu există rezultate” nu se aplică în domeniul cosmeticelor.

Toate acele ingrediente iritante nu fac altceva decât să cauzeze iritație, iar aceasta este o problemă serioasă în ceea ce privește sănătatea pielii. Cauzează inflamarea și înroșirea pielii, accelerarea producției de sebum sau uscarea excesivă a pielii, înrăutățind problemele existențe ale pielii, precum rozacee sau acnee.

Ce și când să folosești?

Ce ar trebui să folosească un bărbat care își dorește să aibă grijă de pielea sa? În afară de necesitatea de bărbierit, lista nu diferă foarte mult de cea care se aplică femeilor. Indiferent de tipul de piele, toți bărbații au nevoie de o rutină de îngrijire zilnică, formată din:

Pasul 1. Dimineața și seara: curăță fața cu un produs de curățare solubil în apă, blând, fără parfum sau iritanți (evită săpunul solid, nu ajută pielea).

Pasul 2. Dimineața: bărbierește-te cu o cremă de ras fără parfum și fără iritanți (aplicabil în cazul în nu care folosești un aparat electric).

Pasul 3. Dimineața și seara: folosește o dischetă de bumbac pentru a aplica un aftershave blând, fără parfum și iritanți sau un toner cu antioxidanți, anti iritanți și ingrediente reparatoare. Aceste tipuri de ingrediente reduc iritația cauzată de bărbierit.

Pasul 4. Dimineața: aplică un produs cu factor de protecție solară, cu SPF 30 sau mai mare. Expunerea neprotejată la soare este principalul vinovat pentru apariția ridurilor și petelor. Acesta ar trebui aplicat în cantitate generoasă pe față, gât și alte zone ce vor expuse la soare.

Seara: aplică un exfoliant cu AHA sau BHA. Poți folosi acest produs și dimineața, după ce ai aplicat aftershave-ul sau tonerul, însă înainte de aplicarea produsului cu protecție solară. Experimentează pentru a vedea care metodă îți priește mai mult. Acest pas va face bărbieritul mai ușor și va îmbunătăți considerabil aspectul tenului, în timp ce va diminua din pustule sau alte erupții.

Pasul 5. Seara: aplică un produs tratament cu antioxidanți, ingrediente reparatoare și agenți calmanți pentru a menține pielea tânără, sănătoasă și cu un aspect catifelat. Poți de asemenea folosi o cremă hidratantă bine formulată la acest pas, sau poți aplica crema hidratantă după produsul tratament. Observație: ia în considerare aplicarea produsului tratament și ziua. Îl poți aplica înainte de produsul cu SPF.

Toate aceste produse esențiale sunt oferite în cadrul multor branduri, majoritatea nefiind adresate în mod special bărbaților (ceea ce este foarte OK). Suntem încrezători că orice bărbat care va folosi o rutină similară cu cea de mai sus, formată din produse recomandate de noi, va vedea îmbunătățiri considerabile în aspectul tenului.

Produse recomandate