Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Iritarea pielii: 5 tratamente care funcţionează

/

Ai piele sensibilă? Răspunsul e da, chiar dacă o ştii sau nu. Cu toţii avem o sensibilitate a pielii, ceea ce înseamnă că pielea noastră poate avea o reacţie iritantă de la mediul înconjurător sau de la ceva ce folosim.

Partea mai dificilă este că iritarea nu e tot timpul ușor de recunoscut – nu toate gradele de iritare produc o reacţie vizibilă la nivelul pielii. În multe cazuri, se produce în profunzime, dar este, de asemenea, şi o acumulare, care în timp se poate dezvolta într-o iritaţie sau roşeaţă vizibilă.

Când iritarea se produce, trebuie să te ocupi de ea imediat astfel încât pielea ta să se poată vindeca. Îţi explicăm de ce apare iritaţia, ce impact poate avea asupra pielii şi îţi oferim nişte recomandări bazate pe cercetări care îţi pot ajuta pielea să se simtă mai bine imediat.

Ce cauzează iritarea pielii?

Sunt o mulţime de factori care duc la iritarea pielii; printre cele mai importante cauze sunt radiaţiile solare, factorii de mediu (incluzând vremea) şi parfumul (includem aici și uleiurile esențiale din plante). Radiaţiile solare sunt cea mai clară cauză iar efectele se observă uşor – piele roşie care se descuamează şi pete închise la culoare. Alţi factori de mediu includ poluarea aerului şi starea vremii, precum temperaturi prea scăzute sau prea ridicate (umiditate scăzută).

Probabil cea mai puţin evidentă cauză a iritării pielii este parfumul – sintetic sau natural – prezent în produsele de îngrijire. În timp ce mulţi consumatori preferă produsele care miros frumos, modul în care cele mai multe ingrediente împrăştie mirosul este printr-o reacţie volatilă, care poate cauza iritarea pielii.

Efectele iritării pielii

Când pielea se irită, impactul poate fi mult mai profund decât roşeaţa sau senzaţia de usturime. Iritarea afectează capacitatea pielii de a se vindeca, distruge substanţele de suport precum colagenul sau elastina şi subţiază bariera de protecţie a pielii (straturile superioare). Rezultă o tendinţă de apariţie a ridurilor, pete închise la culoare şi alte semne semnificative de îmbătrânire. La cei cu ten gras, inflamarea poate afecta terminaţiile nervoase din pori şi astfel stimulează glandele sebacee, care produc şi mai mult sebum şi fac porii să pară şi mai mari.

5 tratamente care calmează pielea iritată

Ce poţi face să reduci iritarea pielii sau să o împiedici să se agraveze? Cheia este să îţi protejezi pielea şi asta înseamnă să foloseşti produse blânde, fără parfum şi produse cu protecţie solară zilnic.

Aici sunt cinci dintre preferatele noastre care îmbunătăţesc semnele de iritare şi sensibilizare:

1. Calm Repairing Serum – textura lejeră este potrivită pentru toate tipurile de ten. Calmează imediat pielea iritată şi reduce roşeaţa prin ingredientele blânde și eficiente (precum antioxidanţi şi o mulţime de agenţi anfi inflamatorii).

2. Calm 1% BHA Sensitive Skin Exfoliant – această loţiune exfoliantă blândă cu concentraţie 1% BHA (acid salicilic) reduce inflamaţia şi roşeaţa, în timp ce curăţă porii şi reduce aspectul de piele aspră, cu pori blocați.

3. Skin Recovery Softening Cream Cleanser – o formulă emolientă, cremoasă, care este foarte catifelată şi calmantă pe piele, însă eficientă în acelaşi timp.

4. Skin Recovery Daily Mosturizing Lotion SPF 30 – această formulă blândă, cu ingrediente minerale, oferă protecţie solară pe lângă ingredientele precum antioxidanţii care ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi. Ai ten gras sau mixt? Alege Calm Mineral Moisturizer SPF 30 Normal to Oily .

5. Clinical Ultra-Rich Moisturizer – o cremă pentru faţă, cu o formulă luxuriantă care ajută la refacerea barierei de protecţie a pielii şi reduce pierderea hidratării până la 12 ore.

Produse recomandate