Spre deosebire de pielea cu adevărat uscată, pielea deshidratată produce o cantitate normală sau chiar excesivă de ulei, şi totuşi “ţine” şi se simte uscată. Dacă îţi simţi pielea ca fiind uscată în profunzime şi uleioasă la suprafaţă poate fi un semn al pielii deshidratate.
Această condiţie a tenului poate să apară şi să dispară în funcţie de climat, de sezon sau chiar să fie influenţată de hobby-uri precum înotul sau mersul la saună.
Pielea uscată, pe de altă parte, nu are aproape deloc sebum, şi situaţia nu prea fluctuează. Pielea uscată poate deveni şi mai uscată în funcţie de climat, anotimp sau activităţi, dar indiferent de aceste aspecte, a avea piele uscată este o situaţie continuă. Un bun mod de a le diferenţia este că pielea uscată este un tip de piele, în timp ce pielea deshidratată (care poate apărea în cazul oricărui tip de piele) este o condiţie a pielii.
Chiar dacă pielea deshidratată poate fi cauzată de diferiţi factori, de cele mai multe ori este rezultatul produselor dure sau ale celor iritante. Pielea deshidratată poate să apară de asemenea dacă foloseşti prea multe produse puternice în acelaşi timp (sau prea des).
De exemplu, tenul tău poate să nu tolereze folosirea unei combinaţii de exfolianți AHA şi BHA, retinol şi tratament puternic cu vitamina C în fiecare zi, rezultatul fiind o piele deshidratată, dar cu exces de sebum produs de piele la suprafaţă. Acesta poate fi un răspuns personal al tenului şi e important să urmăreşti cum reacţionează pielea la anumite produse tratament şi să adaptezi folosirea lor în funcţie de ce observi.
Ingrediente iritante precum SD alcool sau alcool denaturat pot usca suprafaţa pielii şi o pot lăsa cu aspect deshidratat, dar în acelaşi timp pot și să o stimuleze să producă sebum, aşa că pielea este tot uleioasă şi pot să apară mai multe erupţii pe termen lung.
Acest lucru se întâmplă cel mai des celor care se confruntă cu tendințe acneice, pentru că folosesc produse dure care afectează bariera naturală a pielii şi o lasă roşie şi extrem de uscată. Știm că nu e vina ta – sunt o grămadă de produse extrem de dure pe piaţă recomandate pentru a ține erupțiile sub control, care lasă tenul într-o stare jalnică.
Cel mai important lucru pe care îl poţi face ca să ajuți pielea deshidratată este să îţi evaluezi rutina de îngrijire şi să încetezi să foloseşti produse dure şi iritante. Asta înseamnă:
– folosirea unui cleanser blând, dar eficient, care să nu usuce pielea
– evitarea scruburilor/ periilor pentru curăţare dure
– folosirea unui toner care să aducă beneficii în locul unuia pe baza de alcool care să usuce pielea
– evitarea produselor parfumate puternic (indiferent dacă parfumul este natural sau sintetic)
– folosirea cu atenție a tratamentelor bine formulare care conţin retinol sau alte ingrediente active puternice
După ce ai scos toţi iritanţii din rutină, poţi să evaluezi mai bine tipul de ten pe care îl ai şi să formezi noii pași de îngrijire care să îți ajute pielea.
Dar dacă ai piele deshidratată şi tendințe acneice? Lucrurile se complică puţin, dar nu-ţi face griji, ne-am gândit şi la asta. Citeşte articolul nostru privind această condiţie a tenului.
SC Evora Blue SRL - RO30746151
Str. Lacului, Nr. 8, Cam. C, Et. 1, Ghiroda, Timiș
0733 098 360
© Copyright 2025 Paula's Choice. Toate drepturile rezervate.
Paula's Choice și Cosmetics Cop sunt mărci înregistrate ale Paula's Choice LLC.
Toate prețurile afișate pe site sunt exprimate în LEI și includ TVA (Taxa pe valoarea adăugată)