Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Poate exfoliantul cu BHA să înrăutățească aspectul tenului?

//

Studiile arată că folosirea unui exfoliant cu acizi beta hidroxy ajută la obținerea unui ten curat, uniformizează textura pielii și curăță porii. Există însă persoane care folosesc pentru prima dată un exfoliant cu BHA și constată o fază inițială de exarcerbare a pustulelor. Afirmația clasică „se înrăutățește înainte de a se îmbunătăți” este adevărată atunci când e vorba de un produs cu BHA?

Poate folosirea unui exfoliant cu BHA să înrăutățească temporar condiția tenului?

Răspunsul este: poate… pentru unele persoane. Întrucât BHA este solubil în ulei, exfoliază atât la suprafața, cât și în interiorul porilor. Genul acesta de exfoliere poate declanșa eliberarea unor substanțe inflamatoare și sebuum care pot produce mai multe pustule.

Deoarece acidul salicilic ajută la regenerarea celulară la o rată mai accelerată, o formulă concentrată cu BHA poate aduce mai repede la suprafață pustulele care erau deja în curs de formare. Această situație se poate întâmpla în cazul anumitor persoane.

Pustulele care apar după începerea folosirii unui produs cu BHA ar fi apărut oricum sau ar fi rămas în profunzimea pielii, continuând să blocheze porul și să îi dea aspectul inflamat. Cu alte cuvinte, e chiar încurajator să vezi această schimbare, chiar dacă o porție proaspătă de pustule te poate alarma!

Ce e de făcut când exfoliantul cu BHA cauzează pustule

Recomandarea noastră? Oferă-i exfoliantului câteva săptămâni de folosire, o dată sau de două ori pe săptămână, înainte de a decide dacă ți se potrivește sau nu. Dacă ți se pare că e prea mult pentru pielea ta, folosește-l o dată pe săptămână în loc de două ori. Este foarte probabil ca pustulele noi să fie doar un episod temporar, iar în urma lui să obții pielea curată pe care ți-o dorești.

Alte posibile cauze ale unor episoade acneice când folosești un produs cu BHA

Ar fi incorect să nu menționăm faptul că pustulele pot fi determinate de mai mulți factori care nu au legătură cu BHA-ul în sine. De exemplu, perioada menstruală a unui femei poate coincide cu începerea folosirii unui produs nou de îngrijire. Există posibilitatea să atribui această întâmplare mai degrabă produsului nou (mai ales dacă e prima data când îl folosești) fără să realizezi că poate fi doar natura care își urmează cursul.

Acesta este un motiv în plus de a acorda o șansa produsului nou introdus în rutină înainte de a concluziona că el este cauza problemelor. De asemenea, este o idee bună să arunci o privire peste toate produsele din rutină. În multe cazuri, nu este vorba de un singur produs care produce reacția, ci o combinație de produse.

Astfel, dacă folosești mai multe produse tratament și le aplici în același timp, încearcă să le aplici diferit (de exemplu, aplică unul din produse dimineața și pe celalalt seara) sau schimbă produsele cu o variantă cu textură mai lejeră (de exemplu, de la cremă la loțiune sau gel), schimbări care pot face o mare diferență! Când pustulele sunt problema, e nevoie de experimentare pentru a găsi cea mai bună combinație de produse.

Cum să tratezi reacțiile cauzate de exfoliantul cu BHA

Dacă ai parte de efecte adverse în urma folosirii unui exfoliant BHA, oprește imediat utilizarea lui. Deși BHA este un antiinflamator natural, este posibil să te numeri printre aceia care au ghinionul să aibă sensibilitate la el. Acest lucru se întâmplă mai ales la persoanele alergice la aspirină, întrucât acidul salicilic este chimic similar aspirinei.