15-25% reducere la niacinamide și cadou mini SPF la alegere + Transport gratuit la oricare 3 mini SPF Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Pregătirea și recuperarea după intervenții cosmetice

/

Cum din ce în ce mai multe persoane apelează la proceduri cosmetice precum peeling-uri chimice, laser, fillere dermale și botox, nu este o surpriză faptul că mulți se întreabă dacă există pregătiri pe care trebuie să le facă înainte de aceste proceduri. Îți vom explica de asemenea cum ar trebui să ai grijă de pielea ta după procedura în sine. Sunt întrebări întemeiate și cu există etape de pregătire pe care le poți face cu câteva zile sau săptămâni în avans.

Sfaturi generale pentru pregătirea înainte de procedură

• Oprește medicamentele și suplimentele care sporesc șansele de învinețire, umflare și sângerare. Vorbește cu medicul curant pentru a stabili dacă acestea sunt medicamente care trebuie luate zilnic.

• Întreabă medicul dacă medicamentele sau suplimentele pe care le administrezi pot mări șansele de efecte secundare post-procedură. Fii sincer! Spune doctorului tot ce folosești, fie că este pe bază de rețetă sau nu.

• Cu o săptămână sau două înainte de procedură, oprește administrarea aspirinei, ibuprofenului, naproxenului. În această categorie intră și gingko biloba, St. John’s Wort, vitamina E, Omega 3 (uleiul de pește), ghimbirul și usturoiul. Toate acestea măresc șansele de învinețire și sângerare.

• Nu bea alcool cel puțin cu 24 de ore înainte de procedură și în funcție de ce procedură efectuezi, nici câteva zile după.

• Ia în considerare administrarea de extract de arnică. Arnica are proprietăți antiinflamatoare când este luată pe cale orală și te poate ajuta dacă începi să iei arnica cu până la 2 săptămâni înainte de procedură. Consultă-te cu medicul pentru doza recomandată și acceptul său.

Sperăm că este de la sine înțeles, dar pentru orice eventualitate: nu fuma și nu te bronza! Multe persoane fac aceste greșeli, deși există numeroase studii care arată că au efecte negative asupra pielii. Acestea contribuie la decolorații ale pielii, măresc șansele de cicatrici și întârzie vindecarea.

În ceea ce privește fumatul, un doctor cu experiență nu va executa proceduri invazive dacă un pacient continuă să fumeze – atât de serios este acest aspect. În plus, multe tratamente laser sau bazate pe lumină nu pot fi executate pe pielea bronzată. Dacă nu poți renunța complet la aceste vicii, cel puțin ia o pauză pentru câteva săptămâni înainte de programare.

Îngrijirea pielii înainte și după o procedură cosmetică

În general, când vine vorba de proceduri cosmetice, nu există pași speciali sau absoluți pe care trebuie să îi faci, ori produse necesare, în afară de o rutină de îngrijire bine pusă la punct. Deși nu există reguli în ceea ce privește îngrijirea pielii pre și post procedură, unii doctori au recomandări în legătură cu rutina de îngrijire și lucrurile care ar trebui schimbate. Urmează sfatul doctorului tău, și dacă ai nelămuriri, întreabă cu încredere.

Reconsideră folosirea medicamentelor locale. Cremele cu aplicare locală cu cortizon (cu sau fără eliberare pe rețetă) pot împiedica vindecarea, iar retinoizii (precum Retin A) pot exarcerba inflamația post procedură. Având în vedere aceste riscuri, doctorii recomandă să opriți folosirea acestor produse cu 1-2 săptămâni înainte de procedură.

Totuși, când vine vorba de retinoizi, mulți doctori sunt de aceeași părere ca și noi în cazul produselor cu retinol (precum cremele hidratante sau serumurile): întrucât retinoizii fortifică pielea, este bine să continui folosirea lor înainte de procedură și începând cu câteva zile după.

Indiferent de situație, spune doctorului tău toate medicamentele cu aplicare locală pe care le folosești și oferă-i o listă cu medicamentele orale pe care le iei, inclusiv suplimentele luate de la Plafar. Multe medicamente administrate pe cale orală pot interfera cu procedurile cosmetice, astfel încât este important să îi spui doctorului exact ce folosești.

Cum rămâne cu exfolianții?

Pentru tratamentele cu laser, Fraxel sau peeling-uri chimice, este bine să oprești sau să reduci aplicarea de exfolianți AHA sau BHA cu o săptămâna înainte de procedură. Nu este o etapă obligatorie, dar unii medici consideră că ajută.

După procedură, sfatul nostru este să amâni folosirea exfolianților AHA sau BHA până în momentul în care pielea și-a revenit la textura și culoarea inițială. Asta poate însemna de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de complexitatea procedurii. Atât procedurile de laser cât și peeling-urile chimice pot face pielea extra sensibilă o perioadă.

După ce reîncepi să folosești exfoliantul AHA sau BHA, acordă atenție felului în care pielea răspunde și adaptează frecvența de utilizare. Oprește aplicările dacă pielea dă semne de iritație. Multe persoane experimentează și constată că aceste produse ajută la vindecare și la un rezultat final încurajator!

Îngrijirea pielii post procedură

Ai trecut printr-o procedură cosmetică. Și acum? Iată ce trebuie să știi când te recuperezi după o intervenție minoră sau majoră.

• Aplică gheață înfășurată într-un material textil. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face este să aplici pachete de gheață imediat după o injecție cu Botox sau cu fillere dermale, precum și după tratamente cu laser sau bazate pe lumină, precum Fraxel sau IPL. Aplică gheață intermitent pe parcursul zilei în care ai efectuat procedura.

În cazul altor intervenții cosmetice, precum peeling-uri chimice sau alte proceduri, de genul lifting-ului facial, urmează cu strictețe sfatul medicului. În general, cu cât este mai complicată intervenția, cu atât îngrijirea ulterioară mai complexă. Este o mare diferență între un tratament Botox și un lifting facial.

• Evită activitățile care cresc temperatura corpului. În funcție de procedura pe care ai efectuat-o, este posibil ca medicul să îți recomande să eviți ridicarea temperaturii corpului pentru câteva zile. Asta înseamnă fără exerciții fizice, fără yoga și fără băi fierbinți în cadă sau în saună, în plus, fără gătit îndelungat deasupra unui cuptor fierbinte.

• Dormi cu capul într-o poziție mai înaltă. După orice procedură cosmetică, poate fi de mare ajutor să dormi cu capul într-o poziție mai înaltă. Reduce umflarea și poate grăbi procesul de vindecare. Dacă ți se pare inconfortabil, încearcă să pui perne pe lateral, sub mâini, astfel încât brațele să se poate odihni mai bine având capul într-o poziție mai înaltă.

• După o procedură cu laser sau după un peeling, folosește o cremă hidratantă bogată, de tip balsam. Astfel de intervenții cosmetice lasă pielea uscată pentru câteva zile, așadar, dacă rutina ta de îngrijire nu include o cremă hidratantă bogată, ar trebui. Crema nu trebuie să fie onctuoasă sau ocluzivă ca Vaselina, dar trebuie să fie emolientă, plină de antioxidanți și ingrediente skin identical.

• Pe lângă o cremă hidratantă, ia în considerare folosirea unui serum pe bază de silicon. Ingredientele precum cyclopentasiloxane și dimethicone au abilitatea dovedită de a proteja și vindeca pielea, iar un serum pe bază de siliconi și îmbogățit cu antioxidanți și ingrediente reparatoare poate fi o adiție bună rutinei tale de îngrijire. O să vrei să îl folosești și după ce pielea ta s-a vindecat.

• Nu renunța la exfoliantul cu AHA sau BHA, însă oprește folosirea gomajului sau a periei Clarisonic. Gomajul pielii este o problemă deoarece poate cauza leziuni microscopice ce pot încetini procesul de vindecare, în special după un tratament cu laser sau peeling chimic. Mulți doctori sunt de părere că ar trebui să renunți și la exfolianții AHA sau BHA. Pe de altă parte, sunt doctori care sunt de aceeași părere cu noi: continuând să folosești exfoliantul cu AHA sau BHA, vei îndepărta mai ușor celulele moarte pe care aceste proceduri le cauzează, accelerând astfel vindecarea. Însă dacă doctorul tău te sfătuiește să renunți pentru moment la exfolianti, urmează-i sfatul.

Nu există îndoială că o rutină de îngrijire bine pusă la punct include o combinație de produse bine formulate, proceduri cosmetice corective și un stil de viață sănătos, un trio care te poate ajuta să arăți frumoasă și tânără mulți ani. Procedurile cosmetice corective nu sunt pentru toată lumea, însă dacă apelezi la ele, produsele folosite te pot ajuta să treci mai repede prin această experiență și cu rezultate satisfăcătoare.