Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Produse pentru protecție solară cu SPF 30 sau mai mare

///

Atunci când suntem în vacanță sau petrecem o zi la piscină, ne expunem pentru o perioadă îndelungată la soare. Pentru a oferi pielii protecția necesară, alege produse cu SPF 30 sau mai mare, datorită concentrației bogate de ingrediente active.

De ce ar trebui să folosesc un produs protecție solară cu SPF 30?

Ar trebui să folosiți un produs cu SPF 30 atunci când sunteți expuși luminii solare pentru o perioadă mai lungă sau când sunteți expuși soarelui în mod obișnuit (cum ar fi vara sau dacă trăiți în zone însorite).

Dacă înot, cât de des trebuie să reaplic protecția solară?

Reaplicați după ce ați înotat, ați transpirat sau după ce ați făcut efort fizic susținut mai mult de 40 de minute. Ideal ar fi ca produsul folosit în aceste cazuri să fie Water Resistant (rezistent la apă).

Este SPF 30 un produs adecvat pentru copii?

De fiecare data când aplicați un produs pe pielea unui bebeluș sau copil ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră. Conform Academiei Americane a Pediatrilor (www.aap.org) metoda de protecție solară preferata pentru copii cu vârstă mai mică de 6 luni este: „Evitați expunerea la soare, îmbrăcați bebelușii cu pantaloni lungi, lejeri, bluze subțiri cu mâneci lungi și pălării cu cozoroc.” Sunt recomandările principale făcute de AAP pentru a preveni arsurile solare. Totuși, când nu este posibil să îmbrăcați bebelușul adecvat și când nu este posibil ca bebelușul să stea doar la umbră, părinții pot aplica o cantitate mică de protecție solară pe zone restrânse, cum ar fi fața sau mâinile.

De ce produsele cu SPF 30 se simt pe piele mai ‘grele’ decât cele cu SPF 15-20?

Produsele cu SPF 30 conțin o concentrație mai mare de ingrediente active pentru a asigura o protecție solară mai mare, de aceea este practic imposibil ca textura lor să fie lejeră.

De ce mă bronzez chiar dacă aplic protecție solară SPF 30?

Chiar și cea mai eficientă protecție solară (mai precis SPF 50) permite să ajungă pe piele 3% din radiațiile UV. Pentru unele persoane, în special pentru cele cu tenul mai închis la culoare (care de obicei se bronzează ușor) acest 3% poate fi suficient pentru a genera melanină (pigmentul natural al pielii). De aceea e foarte important să folosiți protecție solară împreună cu alte măsuri de protecție cum ar fi haine cu mâneci lungi, pălării, ochelari de soare. Ajută de asemenea evitarea expunerii la soare între 10 am și 2 pm. Aplicarea corectă a produsului e foarte importantă. O cantitate generoasă (1.25ml) aplicată cu cel puțin 20 de minute înainte de a ieși din casă, este esențială pentru a garanta protecție solară optimă. Și nu uitați, este important să reaplicati protecția solară după ce ați înotat, ați făcut efort fizic susținut sau în zilele lungi de vară pe care le petreceți în lumina soarelui. De asemenea țineți seama că bronzarea cu protecție solară nu este lipsită de efectele negative cauzate de soare. Este critic să fiți întotdeauna prevăzători când vine vorba de expunerea la soare.

Nu mă expun soarelui. Trebuie să folosesc protecție solară?

Da. Radiațiile de tip UVA trec prin fereastra de la birou/casă sau mașină. Trebuie să aplicați întotdeauna cel puțin SPF 20 care să conțină titanium dioxide, zinc oxide sau avobenzone ca ingrediente active.

SPF 20 îmi va oferi suficientă protecție solară?

Dacă nu petreceți o mare parte din zi expuși luminii solare, SPF 20 ar trebui să fie suficient ca protecție solară. În cazul în care locuiți într-o zonă însorită ar fi indicat să aplicati SPF 30 în loc de SPF 20.

Trebuie să folosesc o cremă hidratanta împreună cu protecția solară?

Nu, dar dacă aveți tenul uscat puteți aplica o cremă hidratantă înainte de a aplica protecția solară.

Cum procedez dacă trebuie să reaplic protecția solară, dar nu vreau să îmi stric machiajul?

Încercați să reîmprospătați protecția solară cu o pudră care să conțină protecție solară cu spectru larg.