15-25% reducere la niacinamide și cadou mini SPF la alegere + Transport gratuit la oricare 3 mini SPF Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Riduri: Ce funcţionează şi ce nu

/

Ridurile pe care le vedeți și vă dau bătăi de cap sunt rezultatul unor daune provocate de efectele nocive ale soarelui și de distrugerea inevitabilă a structurii naturale de sprijin a pielii.

Plan de reducere a ridurilor şi a efectelor solare dăunătoare

Planul de mai jos este conceput pentru a îmbunătăți aspectul general al tenului, prin furnizarea de ingrediente blânde, eficiente și de protecție care au un palmares dovedit în a ajuta aspectul pielii ridate să arate şi să se simtă mai bine. Furnizarea unor astfel de beneficii pielii zi de zi îi va îmbunătăți sănătatea și aspectul, producția de colagen va creşte şi va ajuta generarea de celule sănătoase ale pielii, ceea ce înseamnă că ridurile pot fi reduse foarte mult!

Baza pas cu pas a următorului plan este ceea ce pielea are nevoie pentru a se repara și a funcționa optim:

O protecție solară de ultimă generaţie, a cărei formulă depăşeşte protecția solară de bază

Prima și cea mai bună apărare împotriva ridurilor este utilizarea zilnică a unei protecții solare eficiente, bine formulate, cu SPF 30 sau mai mare. Aplicarea zilnică a unei protecții solare este esenţială pentru împiedicarea liniilor existente de a se aprofunda în fiecare an și reduce apariția unora noi. Ignorarea acestui principiu fundamental și concentrarea în schimb asupra produselor împotriva îmbătrânirii este o invitație deschisă pentru mai multe riduri, apariția zonelor hiper pigmentate pe piele și posibil, apariţia cancerului de piele.

Cel mai important este să cauți un produs cu SPF 30 sau mai mare care conține unul dintre aceste ingrediente listate ca active, pentru a asigura o protecție adecvată împotriva razelor UVA: avobenzone (de asemenea, cunoscut sub numele de Parsol 1789 sau butil methoxydibenzoylmethane), titanium dioxide sau zinc oxide. În afara Statelor Unite, Mexoryl SX și Tinosorb sunt ingrediente eficiente de protecție UVA. În plus, este extrem de benefic dacă protecția solară aleasă conţine şi antioxidanţi, anti iritanţi, ingrediente cell-communicating și ingrediente care imită structura și funcția pielii sănătoase. Multe studii de cercetare științifică arată nu numai cum antioxidanţii stimulează eficacitatea protecției solare, dar şi cum joacă un rol în atenuarea efectelor nocive ale soarelui prin reducerea radicalilor liberi şi inflamaţia pielii pe care expunerea la soare le generează.

O protecție solară de ultimă generaţie conține nu numai ingrediente eficiente de protecţie UVA, dar şi antioxidanţi şi alte ingrediente care ajuta pielea să arate şi să se simtă mai bine. Pe scurt, pentru un beneficiu maxim și de vindecare, protecția solară trebuie să ofere mai mult decât protecția de razele ultraviolete; ea trebuie să lucreze şi la nivelul celular pentru a preveni deteriorarea pielii.

Retin-A, Renova și Avita

Retin-A, Renova, Avita (medicamentul numit tretinoin) și Tazorac (numit tazarotene), prescrise de către medicul curant sau dermatolog sunt în continuare standardele de aur printre produsele de actualitate prescrise pentru îmbunătățirea aspectului pielii deteriorate de soare (ridată și decolorată). Tretinoin are capacitatea de a readuce producţia anormală a celulelor pielii înapoi la un anumit nivel de normalitate – gândește-te la el ca la un guru al ingredientelor cell-communicating. Rezultatul, în cele mai multe cazuri, este o îmbunătățire a producției de colagen a pielii, ceea ce face pielea mai fină și oferă o reducere modestă (dar vizibilă) a profunzimii și aspectului ridurilor; Tazarotene este considerat a lucra în mod similar cu tretinoin.

Un produs eficient AHA sau BHA

O consecință semnificativă a efectelor nocive provocate de soare este că stratul exterior al pielii devine îngroșat, decolorat, dur și neuniform colorat. Cel mai bun mod de a ajuta pielea să îndepărteze straturile anormal acumulate și nesănătoase de celule moarte este de a utiliza un produs bine formulat cu alpha hydroxy acid (AHA) sau beta hydroxy acid (BHA). O astfel de exfoliere nu numai că uniformizează culoarea pielii, dar va produce de asemenea şi o îmbunătățire semnificativă a texturii pielii. Un alt beneficiu este că exfolierea straturilor acumulate de celule moarte ale pielii ajută alte produse pe care le utilizezi, în special cremele hidratante, să poată intra în piele și să fie mult mai eficiente. Cele mai studiate formule cu  AHA sunt acizii glicolic sau lactic. Acidul salicilic este unica opțiune BHA. Pentru AHA, caută produsele care conțin cel puțin 5% AHA, dar, de preferință 8-10 %. În cazul în care procentul nu este listat pe etichetă, atunci ingredientul ar trebui să fie în partea de sus a listei de ingrediente. Pentru produsele BHA, concentraţii de 0,5% la 2% sunt disponibile.

Diferența de concentrații între AHA și BHA nu este una calitativa. AHA nu sunt mai eficienţi sau mai buni decât BHA datorită creșterii concentrației necesare pentru unul față de celălalt. Mai degrabă, utilizarea zilnică a exfolianților de tip AHA este mai eficientă între 5% şi 10%, iar BHA între 1% până la 2%. Există multe exemple în îngrijirea pielii în care procentul unui ingredient nu demonstrează superioritatea.

Dacă te confrunți cu ridurile și pustule sau puncte negre, BHA este cea mai bună alegere, deoarece acidul salicilic poate contribui, de asemenea şi la micșorarea porilor. Indiferent dacă alegi un produs AHA sau BHA, este esențial ca pH-ul produsului să fie între 3 și 4. Acest interval este necesar pentru fiecare acid exfoliant. Poți găsi produse cu un pH mai mic decât 3, dar acestea tind să fie prea iritante pentru ten ceea ce le anulează beneficiile.

O cremă hidratantă de ultimă generaţie, bine-formulată

O cremă hidratantă de ultimă generaţie, bine-formulată (cu textură mai lichidă sau ser dacă ai ten normal spre gras sau predispus la acnee), poate parcurge drumul spre îmbunătăţirea texturii pielii, creşterea luminozității și crearea unei suprafeţe mai fine şi mai suple. Un gel, cremă, ser, sau loţiune care conţine antioxidanţi, ingrediente care imită structura pielii, ingrediente cell-communicating și anti iritanţi, poate genera colagen nou, crea celule ale pielii mai sănătoase și reduce deteriorarea celulară.

Asigură-te că ambalajul va păstra ingredientele sale benefice stabile o dată ce produsul este deschis. Asta înseamnă alegerea tuburilor opace sau sticlele cu aplicatoare pompă sau orificii mici de deschidere și evitarea ambalajului transparent sau borcane de orice fel. Deoarece cele mai multe companii de cosmetice (industria de cosmetice este mare) sunt deplin conștiente de dorința consumatorului de a preveni îmbătrânirea și de a opri evoluţia ridurilor, vei întâlni, în mod repetat, produse la fiecare stand de vânzare cu amănuntul, care promit să facă lifting pielii, să o facă mai fermă și să o tonifice, împreună cu diminuarea (sau reducerea dramatică) ridurilor cu ajutorul ingredientului miracol din acea săptămână. Nu crede aşa ceva, cel puțin nu în detrimentul utilizării unei protecții solare eficiente sau să nu iei în considerare opțiunile dovedite de mai sus pentru îmbunătăţirea aspectului pielii deteriorate (ridate) de soare. Aproape fără excepție, în cazul în care o reclamă anti-rid sună prea bine pentru a fi adevărată, probabil așa și este. Asta nu înseamnă că produsul în cauză nu merită a fi încercat, doar că nu este fântâna tinereţii pe care atât de mulți dintre noi o căutam.

Fii blândă cu tenul

Nu uita că loţiunile delicate de curățare și produsele care nu conţin ingrediente iritante joacă un rol important în a ajuta pielea să arate mai bine. Folosind o loţiune blândă de curăţare, solubilă în apă, reduci iritarea pielii și preveni deshidratarea. Loţiunile de curăţare nu vor reduce ridurile, dar curăţarea delicată a pielii și reducerea iritației și inflamației ajută procesul de vindecare ce derivă din utilizarea acestor produse, cum ar fi produsele de protecţie solară şi retinoizi.

Îngrijirea deosebită a pielii e tot ce contează

Îngrijirea pielii oferită de Paula’s Choice combină toate elementele descrise mai sus: loţiuni delicate de curățare, exfolianţi, creme hidratante şi tratamente care conţin antioxidanţi, ingrediente care imită structura pielii şi ingredient cell-communicating. Încercarea produselor este cheia pentru a găsi combinația potrivită de produse care vor funcționa pentru tenul tău. De exemplu, exfolierea cu 1% beta hydroxy acid poate să nu fie suficientă și atunci vei dori să încerci o concentrație de 2%. Pentru persoanele alergice la aspirină, BHA poate provoca o reacție alergică. În acest caz ar trebui să iei în considerare utilizarea un exfoliant pe bază de alpha hydroxy acid.

Surse: Journal of the American Academy of Dermatology, iunie 2005, paginile 937-958; Photodermatology, Photoimmunology, and Photomedicine, August 2004, paginile 200-204; şi Cutis, Septembrie 2003, paginile 11-15; Cutis, Februarie 2005, paginile 10-13; Mechanisms of Ageing and Development, iulie 2004, paginile 465-473; Women’s Health În Primary Care, iulie 2003, paginile 333-339; Journal of Dermatological Treatment, Aprilie 2004, paginile 88-93; Dermatology, ianuarie 1999; paginile 50-53; şi Journal of the American Academy of Dermatology, Aprilie 1997, paginile 589-593; Plastic and Reconstructive Surgery, Aprilie 2005, paginile 1156-1162; Dermatologic Surgery, Februarie 2005, paginile 149-154; şi Experimental Dermatology, Decembrie 2003, paginile 57-63.