Transport gratuit, 15% reducere la cel mai scump full size din coș, 20% reducere la noutăți 2024, seturi ediții limitate și cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Să luminăm puţin cearcănele

/

După cercetări repetate şi discuţii cu experţi medicali, echipa de cercetare de la Paula’s Choice ştie că, deşi există lucruri pe care le poţi face pentru a îmbunătăţi aspectul cearcănelor, soluţia n-o vei găsi într-un produs specific care se laudă că face minuni sau care conţine vreun astfel de ingredient. Mai jos găsești un ghid cu cauzele şi tratamentele pentru această problemă atât de des întâlnită.

Care este cauza cearcănelor închise la culoare?

Cearcănele sunt cauzate de mai mulţi factori şi fiecare cauză trebuie tratată diferit. Din păcate, nu există produse cosmetice care să se adreseze tuturor cauzelor apariţiei cearcănelor. De aceea, produsele care pretind că îndepărtează cearcănele nu fac mare lucru. Printre numeroşii factori care pot cauza sau înrăutăţi cearcănele, includem:

  • expunerea la soare
  • vene şi capilare care se văd prin pielea subţire
  • iritaţiile
  • alergiile
  • moştenirea genetică care include piele mai închisă în jurul ochilor sau sub ochi
  • umbre naturale ca rezultat al ochilor adânciţi sau pielii lăsate
  • piele uscată în jurul ochilor

Cum pot îmbunătăţi aspectul cearcănelor?

Chiar dacă soluţiile de mai jos merită încercate, nu uitaţi că pentru anumiţi oameni, este imposibil să scape de cearcăne. În acele cazuri sunt de mare ajutor un corector şi un iluminator bun, şi să nu uităm de îmbunătăţirile pe care le vei vedea dacă ai grijă de pielea ta corect, în fiecare zi.

  • Foloseşte un produs hidratant cu formulă uşoară şi cu protecţie solară (SPF30 sau mai mare) pe zona de sub ochi în fiecare zi. Dacă nu foloseşti protecţia solară, nu ai cum să lupţi împotriva ridurilor sau producţiei prea mare de melanină care ar putea agrava cearcănele. Acesta este un pas important pe care n-ar trebui să-l ignori!
  • Foloseşte în jurul ochilor un produs cu protecţie solară ce are ca ingrediente active zinc oxide şi/sau titanium dioxide. Pentru unele persoane, produsele cu protecţie solară ce au alte ingrediente active decât cele două menţionate pot produce iritaţii în jurul ochilor şi asta înrăutăţeşte cearcănele.
  • Întotdeauna poartă ochelari de soare când eşti afară. Expunerea la soare creşte producţia de melanină (pigmentul natural al pielii) şi va face ca cearcănele să arate şi mai pronunțate. Ochelarii de soare cu protecţie UV400 sau mai mare şi folosirea unui produs cu protecţie solară bine formulat reprezintă combinaţia ideală pentru reducerea apariției cearcănelor, ridurilor şi a pielii lăsate! Este valabil şi pentru cei cu ochii închişi la culoare, care de obicei nu sunt afectaţi de razele solare.
  • Ia în calcul folosirea unui antihistaminic. Dacă ai alergii, ele pot fi cauza cearcănelor şi a ochilor umflaţi. Discută cu medicul tău despre posibilele remedii.
  • Foloseşte un produs mai emolient seara. Pe timpul zilei, un produs foarte emolient aplicat sub ochi poate face ca anticearcănul şi fondul de ten să se strângă în liniile fine şi să facă pielea să pară îmbătrânită.
  • Consideră folosirea de două ori pe zi a unui tratament de albire a tenului. Un produs cu efect de iluminare a tenului bine formulat poate ajuta la estomparea cearcănelor, dar şi a umbrelor din jurul ochilor. Merită încercate produsele care conţin niacinamide şi vitamina C.
  • Cumpără inteligent. Aminteşte-ţi, pentru mulţi dintre noi, crema folosită pe zona ochilor nu trebuie neapărat să fie etichetată drept “cremă pentru ochi”. Nu există studii care să arate că zona ochilor are nevoie de ingrediente speciale de care restul tenului nu are nevoie. Ingredientele extraordinare care luptă cu pielea uscată, cu ridurile, cu petele şi daunele cauzate de mediu pe faţă sunt potrivite şi pentru zona ochilor. În plus, majoritatea cremelor de ochi sunt ambalate în borcane, care permit contactul cu aerul, ceea ce face ca ingrediente precum antioxidanţii să-şi piară proprietăţile.
  • Găseşte un anticearcăn bun. Un anticearcăn cu finish mat (mai degrabă decât unul care este prea cremos sau uleios) este cel mai potrivit pentru că rezistă mai mult pe piele şi nu se strânge în liniile fine. Culoarea anticearcănului trebuie să fie destul de deschisă cât să acopere cearcănele într-un mod convingător, dar nu atât de deschisă încât să dea impresia că ai o mască albă în jurul ochilor. După anticearcăn, poţi să aplici un strat subţire de iluminator, care să reflecte lumina.
  • Păstrează aşteptările realiste. Produsele tradiţionale de estompare a petelor nu au efect asupra cearcănelor decât dacă au fost provocate de expunerea la soare. Dacă soarele este vinovatul, atunci alege un produs bine formulat cu vitamina C sau un produs care are hydroquinona ca ingredient activ.
  • Variante medicale. Poţi să discuţi cu un specialist despre injecţiile dermice (cum ar fi Radiesse), laser, tratamente de albire, tratamente cu radio frecvenţă sau peelinguri chimice pentru estomparea cearcănelor şi reducerea ridurilor. Un specialist care lucrează cu mai multe tipuri de tratamente cu laser îţi va putea spune care este cel mai indicat pentru cearcăne şi culoarea tenului tău.