Transport gratuit, 15% reducere la cel mai scump full size din coș, 20% reducere la noutăți 2024, seturi ediții limitate și cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Uleiurile faciale conferă o piele mai sănătoasă?

/

Uleiurile, cel puţin cele din plante, nu sunt o noutate în lumea cosmetică – se regăsesc în produse precum creme, seruri sau chiar produse de machiaj.

Ce sunt uleiurile faciale?

Întâi să definim termenul de “ulei facial”. Orice ulei fără parfum din plante sau ulei sintetic poate fi folosit pe zona feţei sau a corpului. Uleiul facial, sau termenul mai puţin folosit ulei de faţă, sună mai bine decât simplul termen ”ulei” şi trebuie să recunoaşti că sună şi mai special!

De exemplu, o sticlă cu ulei de argan care se vinde scump în magazinele de cosmetice, nu este cu nimic mai specială decât sticla cu ulei de argan pe care o poţi lua de la magazinele naturiste la un preţ mult mai mic.

Sunt uleiurile faciale potrivite pentru tine?

Dacă ai tenul uscat şi simţi că produsul hidratant nu-şi face treaba aşa cum trebuie (în special în lunile mai reci), adăugarea unui picături de ulei din plante, fără parfum, poate fi ceea ce are nevoie tenul tău – şi orice ulei din plante, fără parfum, poate fi folosit şi în jurul ochilor. Important de notat este că persoanele cu ten gras sau mixt nu vor simţi că uleiurile le oferă hidratarea de care au nevoie. Cei cu ten mixt şi cu porţiuni foarte uscate ar putea beneficia de rezultate pe acele porţiuni foarte uscate, trucul este să nu ajungă uleiul şi pe porţiunile grase, lucru dificil pentru că uleiurile alunecă uşor.

Uleiurile din plante sau cele sintetice ajută la potenţarea hidratării pielii și fac treabă bună şi singure. Le lipsesc  însă antioxidanţii, ingredientele reparatoare şi ingredientele cell-communicating necesare pielii să arate şi să se simtă tânără, de aceea nu recomandăm înlocuirea produsului hidratant bine formulat cu un ulei.

E adevărat însă că toate uleiuri din plante conţin antioxidanţi, iar unele, de exemplu cel de şofran, conţine şi câţiva acizi graşi foarte buni, însă pielea are nevoie de mai mult decât poate oferi un ulei sau un amestec de uleiuri. Gândeşte-te la uleiuri ca la jucători de susţinere în rutina de îngrijire mai degrabă decât ca la pionii centrali.

Probleme precum pielea afectată de expunerea la soare şi ridurile, tenul predispus la rezocee şi cel cu tendințe acneea sunt probleme complexe, care au nevoie de o combinaţie de produse pentru a fi ameliorate.

Care sunt cele mai bune uleiuri faciale?

Toate uleiurile din plante, fără parfum, oferă hidratare pielii şi vor avea ceva beneficii antioxidante. În ciuda a ceea ce ai putea citi în reviste, pe bloguri sau pe forumurile de discuţii, nu există un ulei cotat ca fiind cel mai bun. De exemplu, mulţi “experţi” au anunţat uleiul de argan ca fiind plin de acizi graşi, când de fapt are mai puțini acizi graşi comparativ cu uleiul de cânepă, porumb sau ricin. Dar ulei de argan sună mai decât ulei de porumb, nu?

Să nu ne înţelegi greşit, uleiul de argan este un ingredient minunat pentru piele, dar mare parte din renumele lui are de-a face cu “povestea” spusă de nişte campanii inteligente de marketing, informaţii haioase sau poveşti ale unor supermodele.

Fie că optezi pentru uleiul din sâmburi de struguri, de cocos, de jojoba, de argan sau de migdale sau altele, toate au cam aceleaşi beneficii, ceea ce diferă este textura şi consistenţa. Vei observa, că din punct de vedere estetic, unele uleiuri ţi se vor potrivi mai bine, aşa că experimentează şi vezi ce-ţi place. În general, cu cât mai mare este concentraţia de acizi graşi (de exemplu uleiul de cocos) cu atât mai greu se va simţi uleiul pe piele. Uleiul din sâmburi de struguri este mai sărac în acizi graşi, aşa că se simte mult mai lejer decât uleiul de cocos. Dacă ai de gând să introduci în rutina ta un ulei facial, caută un produs care să combine mai multe uleiuri din plante în loc să te bazezi pe unul singur – Moisture Renewal Oil Booster e o alegere bună.

Uleiurile pe care să le eviţi

Dacă vrei să adaugi un ulei din plante rutinei tale, evită uleiurile esenţiale / parfumate (precum lavandă, eucalipt sau orice citric). Aceste uleiuri nu au aceleaşi proprietăţi ca cele fără parfum şi conţin componente cu un ridicat potenţial iritant. De exemplu, multe uleiuri de citrice pot deveni fototoxice când sunt expuse la lumina UV (pătează pielea). În mod suprinzător, mare parte din uleiurile faciale conţin atât uleiuri fără parfum, cât şi uleiuri parfumate, aşa că alege cu grijă şi optează pentru cele fără parfum.

Dacă nu este sigură ce uleiuri trebuie să eviţi, verifică dicţionarul nostru de ingrediente cosmetice pentru ajutor – dar lista de mai jos menţionează cele mai des întâlnite uleiuri parfumate care se găsesc în produse de tip ulei facial:

  • Lavender oil
  • Rose oil (Rosehip este ulei vegetal)
  • Rosemary oil
  • Neroli oil
  • Sandalwood oil
  • Peppermint oil
  • Lime oil
  • Lemon oil
  • Eucalyptus oil
  • Jasmine oil
  • Geranium oil
  • Orange oil
  • Orange blossom oil
  • Bitter orange oil
  • Grapefruit oil
  • Bergamot oil
  • Ylang ylang oil

Cel mai bun mod de a folosi uleiurile faciale

Dacă ai tenul uscat, adaugă o picătură-două de ulei din plante fără parfum la produsul tău hidratant sau serului pe care îl foloseşti şi astfel potenţezi efectul de hidratare şi ajuţi pielea. Nu adăuga ulei produselor cu protecție solară. Poţi, de asemenea, să aplici câteva picături direct pe piele (după cleanser, toner şi exfoliant) şi după acest pas să aplici crema hidratantă sau serul.

În plus, nu există cel mai bun mod de a aplica uleiurile faciale – pot fi folosite cu orice ser, tratament, exfoliant AHA/ BHA sau orice alt produs. Ceea ce nu vrei este să amesteci uleiul cu produsul hidratant cu factor de protecţie solară pe care îl aplici dimineaţa pentru că eficienţa factorului de protecţie o să scadă.

 

Așadar, un ulei facial poate fi un mod bun de a spori gradul de hidratare al cremei sau serului. Însă nu te baza pe un ulei facial să rezolve probleme complexe, precum ridurile, ten predispus la rozacee sau tendințe acneice – şi gândeşte-te bine în cazul în care tenul tău este gras, pentru că mai mult ulei nu îl va face mai fericit.