Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Acneea şi ridurile

//

Erupţiile sau ridurile pot fi şi singure o problemă stresantă, însă când ai de-a face cu amândouă în acelaşi timp, poate fi frustrant şi confuz. Dacă vei urma lista noastră de produse de care ai nevoie pentru a lupta cu ridurile şi tendințele acneice în acelaşi timp, vei observa o piele mai curată, mai radioasă şi mai netedă în doar câteva zile – serios!

Strategia de luptă cu acneea şi ridurile

Când ai şi riduri şi acnee, alegerea unei rutine de îngrijire poate deveni dificilă deoarece ai de tratat două probleme diferite în acelaşi timp. Să foloseşti produse pentru erupții sau produse cu eticheta antirid? Cum să te lupţi cu acneea şi ridurile fără să-ţi faci tenul să fie mai uscat şi mai deshidratat, sau fără să arate gras şi să strălucească?

Răspunsul este mult mai uşor decât ţi-ai închipuit – dacă foloseşti produsele potrivite! Am punctat 5 produse esenţiale de care ai nevoie pentru a lupta în acelaşi timp cu ridurile şi acneea.

Pasul 1: un produs de curățare blând

Erupțiile nu au nevoie de cleansere sau săpunuri solide care să usuce pielea; acestea nu fac decât să agraveze problema. Cleansere “medicamentoase” nu ajută nici ele, întrucât ingredientul activ, chiar dacă este eficient, se clăteşte cu apă de pe ten.

Curăță tenul de două ori pe zi cu un cleanser blând, dar eficient, solubil în apă, care are ingrediente calmante, iar seara foloseşte în plus un demachiant ca să te asiguri că îndepărtezi toate produsele de machiaj (doar dacă folosești machiaj). Dacă n-ai mai încercat această metodă de dublă curățare până acum, vei rămâne uimită ce schimbare în bine vei observa la tenul tău!

Pasul 2: exfoliant BHA

Exfolierea cu un acid beta hydroxy (BHA sau acid salicilic) este cel mai eficient mod de a ameliora erupţiile şi a lupta cu semnele îmbătrânirii în acelaşi timp.

Acidul salicilic exfoliază la suprafaţa pielii, dar şi în interiorul porilor, acolo unde apar punctele albe sau negre. În plus reduce roşeaţa şi stimulează producţia de colagen pentru a avea o piele mai fermă, cu aspect mai tânăr. Pentru cele mai bune rezultate aplică cel puţin o dată pe zi, după curăţare (şi toner, dacă rutina ta conţine şi un toner bine formulat). În cazul în care tenul tău nu tolerează aplicări zilnice ajustează numărul de aplicări în funcție de toleranța tenului tău.

Notă: Pentru acnee mai încăpăţânată: după aplicarea unui exfoliant BHA, poţi trata erupţiile cu un produs fără clătire pe bază de benzoyl peroxide sau cialeza dica. Aceste ingrediente antibacteriene aplicate local omoară bacteria care cauzează erupţii roşii şi inflamate.

Pasul 3: ser tratament

Cele mai multe seruri tratament au texturi lejere, sunt bogate în ingrediente reparatoare și antioxidanți de care orice tip de ten are nevoie pentru a arăta mai tânăr şi mai sănătos.

Nu numai că ajută la ameliorarea semnelor de îmbătrânire, dar ajută pielea să se vindece şi să lupte cu inflamaţia (o componentă majoră când vine vorba de tendințe acneice). Pentru cele mai bune rezultate, aplică de două ori pe zi, inclusiv în jurul ochilor, după curăţare, toner şi exfoliant.

Ideal ar fi să alegi un produs cu retinol, care extrem de eficient în ameliorarea ridurilor, dar are și beneficii multiple în vindecarea acneei.

Pasul 4: produs hidratant lejer

În general, vei vrea să foloseşti fie un produs de tip loţiune lejeră, cu o formulă bogată în antioxidanţi şi ingrediente reparatoare. Pielea ta are nevoie de ingrediente benefice precum antioxidanţi, anti iritanţi, dar şi de ingrediente de netezire pentru a diminua aspectul ridurilor. Aplică seara după exfoliere şi serul tratament.

Pasul 5: Protecţie solară

Nici o rutină de îngrijire nu este completă fără protecţie solară zilnică, aplicată dimineața. Este esenţial să foloseşti un produs cu SPF 30 sau mai mare.

Prin prevenirea inflamaţiei ce apare în urma expunerii la soare, îţi întăreşti bariera naturală a pielii şi îi permiţi răspunsului autoimun al pielii să ajute la vindecarea mai rapidă a erupţiilor! Cei cu erupţii şi riduri au nevoie de un produs cu protecţie solară şi efect de matifiere, care calmează şi hidratează fără să înrăutăţească acneea.

Poţi să foloseşti şi un fond de ten şi o pudră compactă cu factor de protecţie, asigură-te că au SPF 25+. Ai grijă ca aplicarea produsului cu factor de protecţie să fie ultimul pas în rutina ta de îngrijire de dimineaţă, după care poți aplica doar produse de machiaj!

Pentru o rutină completă, adecvată nevoilor tale, nu uita să completezi formularul nostru pentru consultanță online gratuită:

Produse recomandate