15% reducere la boostere și măști + cadou mini mască hidratantă Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Află ce protecție îți oferă SPF-ul pe parcursul zilei

//

Protecție SPF: Cel mai important pas pentru o piele sănătoasă este aplicarea SPF-ului în fiecare dimineață, în strat generos. Pentru a obține protecția solară necesară trebuie să urmăm câțiva pași simpli:

  1. Alege un produs cu protecție solară SPF 30 sau mai mare cu o textură potrivită tipului tău de ten
  2. Aplică în fiecare dimineață o cantitate generoasă și uniformă, pe toate zonele de piele expuse la lumina solară – pe toată fața, în jurul ochilor, pe pleoape, pe buze, pe urechi, pe gât, decolteu, brațe, etc.
  3. Reaplică protecția solară

De cele mai multe ori primim întrebări despre cantitatea de SPF ce trebuie aplicată pe piele și despre cât de frecvent ar trebui să reaplicăm protecția solară.

Deși există o cantitate de SPF recomandată pentru a obține protecția solară specificată pe ambalajul produsului, 2 miligrame de SPF pentru fiecare centimetru pătrat de piele, cele mai multe persoane aplică o cantitate insuficientă și nu reaplică SPF-ul pe parcursul zilei.

Nu există un răspuns standard pentru cantitatea de SPF necesară pentru ten, pentru fiecare persoană cantitatea de SPF depinde de dimensiunea feței, de aceea este mai simplu să aplici protecția solară cu atenție și răbdare, în 2-3 straturi uniforme.

Indiferent de tipul de produs folosit, cremă, spray, stick, spumă, etc, aplică o cantitate generoasă și uniformă de protecție solară, în 2-3 straturi. Aplicarea protecție solare necesită timp și atenție, nu te grăbi să aplici protecția solară, dimpotrivă, acordă toată atenția pentru a acoperi toate zonele de piele.

Reaplicarea protecției solare depinde de cât de mult timp a fost expusă pielea la lumina solară și cât de mult a fost afectată protecția solară pe parcursul zilei. În general ar trebui să reaplicăm protecția solară o dată la 2-3 ore, dar frecvența de reaplicare a SPF-ului în zilele petrecute la serviciu diferă de zilele petrecute în vacanța de la mare sau de la munte.

La mare trebuie să reaplicăm protecția solară de fiecare dată după ce înotăm, în zilele în care petrecem foarte mult timp în aer liber trebuie să reaplicăm SPF o dată la 2-3 ore, îar dacă transpirăm și ne ștergem cu prosopul trebuie să reaplicăm protecția solară imediat.

Chiar dacă în timpul zilei la serviciu pielea este expusă doar la lumina solară de la ferestrele din încăpere și poate expusă foarte puțin timp la soare dacă ieșim afară, totuși trebuie să reaplicăm protecția solară cel puțin înainte de a pleca spre casă.

Pe parcursul zilei protecția solară de pe ten este afectată de perspirație, de atingerea feței cu mâna, de ștergerea pielii cu șervețele (de exemplu după fiecare masă), de măștile de protecție. Nu putem afla cât de mult ne protejează SPF-ul aplicat dimineața după 8 ore petrecute la serviciu, dar putem afla ce cantitate de protecție solară mai este pe piele.

Pentru a afla câtă protecție solară a rămas pe piele de la aplicarea de dimineață am facut un experiment cu ajutorul scannerului Observ 520. Una din imaginile generate de scanner este True UV, o imagine în care protecția solară aplicată pe piele are culoare albastră.

Comandă aici produse cu protecție solară

Protectie solara, protectie SPF

Img 1. Protecția solară este aplicată în cantitate generoasă, pe buze s-a folosit un balsam cu SPF, iar în imagine pielea are culoare albastră uniformă, fără zone de piele în care s-a omis aplicare SPF-ului.

Img 2. După 8 ore de la aplicarea protecției solare, într-o zi la birou, timp în care s-a purtat mască de protecție și ochelari de vedere, toate zonele de piele care nu au culoare albastră uniformă nu mai sunt protejate de soare.

Află ce protecție îți oferă SPF-ul pe parcursul zilei

Img 3. După programul de lucru s-a reaplicat protecția solară în strat generos și uniform, pe toată fața inclusiv pe buze, înainte de a expune pielea la lumina solară. Doar în zilele de iarnă când la ora plecării este deja întuneric nu este necesară reaplicarea protecției solare.

SPF, protectie solara

Img 4. Pentru că majoritatea persoanelor aplică o cantitate insuficientă de SPF și nu reaplică în timpul zilei, am făcut un test în care am aplicat un singur strat de protecție solară, în cantitate generoasă. Se observă multe zone de piele care sunt omise de obicei: vârful nasului, buzele, în jurul ochilor și se observă cât de neuniform a fost aplicat SPF-ul comparativ cu Img 1.

Img 5. După o zi la birou cu mască de protecție și ochelari de vedere, se observă cât de puține zone colorate albastru există pe piele. Dacă începem ziua cu protecție insuficientă și nu reaplicăm SPF pe parcursul zilei, la sfârșitul zilei pielea nu este protejată de soare.

SPF

Reaplicarea protecției solare este la fel de importantă ca aplicarea unei cantități generoase și uniforme de protecție solară în fiecare dimineață, indiferent de anotimp. Pentru a putea aplica și reaplica SPF-ul, alege un produs cu textură potrivită tipului tău de ten.