Cadou un pachet full size de șervețele umede Gentle Cleansing Cloths Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Am nevoie de un toner?

/

Echipa Paula’s Choice este adesea întrebată despre tonere. De cele mai multe ori, femeile vor doar să știe ce face un toner, dacă trebuie să folosească unul, iar dacă trebuie, care sunt cele mai bune pentru tipul lor de piele? Află mai jos ce trebuie să ai în vedere când alegi un toner.

Cum funcţionează tonerele şi de ce ar trebui să folosiți unul

Ca urmare a informațiilor învechite, tonerele au devenit o categorie confuză de produse pentru îngrijirea pielii. Din cauza percepţiilor greşite, multe reviste de modă, dermatologi și chiar agenți de vânzări, sfătuiesc împotriva utilizării unui toner sau pur și simplu elimina opţiunea pentru tonere. Este dezamăgitor, pentru că un toner bine formulat poate oferi beneficii cu adevărat uimitoare pentru piele.

O dată ce ați înțeles cum funcționează tonerele și ştiţi ce ingrediente incluse în unele tonere pot dăuna pielii dumneavoastră și ce ingrediente sunt esențiale pentru obţinerea unei străluciri sănătoase, radiante, veți observa că aplicarea unui toner poate completa perfect rutina  de îngrijire a pielii!

Totul despre tonere

Tonerele trebuie utilizate după curățarea tenului. Cândva erau recomandate ca o modalitate de a restabili echilibrul pH-ului pielii după utilizarea unui săpun sau produs de curăţare, deoarece aceste tipuri de produse schimbau (mai precis ridicau) pH-ul natural al pielii la un nivel care nu este bun pentru piele. Cu toate acestea, cu loţiunile de curăţare solubile în apă existente în zilele noastre, pH-ul pielii nu se schimbă semnificativ, iar faptul că pH-ul pielii se reglează foarte bine singur, a făcut să dispară necesitatea tonerului de a ajusta pH-ului pielii.
Ceea ce știm acum este că, după curățare, pielea are nevoie de o serie de ingrediente care îi refac și repară suprafața. Pielea nu poate obține niciodată ‘prea mult’ din aceste ingrediente importante, care includ antioxidanți și substanțe pentru refacerea pielii, cum ar fi glicerina, acizi graşi şi ceramide. Tonerul potrivit poate da pielii o doză sănătoasă din ceea ce are nevoie pentru a arăta mai tânără, mai proaspătă şi mai fină, imediat după curățare și pe tot parcursul zilei.

Prin ce se deosebesc tonerele?

Nu este uşor să găsiţi tonifiantul perfect pentru pielea dumneavoastră, mai ales pentru că există atât de multe tonere cu o formulă nu tocmai bună. Practic, tonerele pot fi împărțite în trei tipuri generale:
Formule pe bază de alcool, care includ adesea ingrediente astringente, cum ar fi hamamelis virginiana (witch hazel). Tonerele cu alcool şi ingrediente astringente ar trebui să fie întotdeauna evitate, deoarece cauzează radicali liberi și iritații, ceea ce dăunează capacităţii pielii de a se repara și abilităţii sale de a produce colagen sănătos.
Formule pe bază de apă şi glicerina sau glicol, cu extracte aromate, cum ar fi apa de trandafiri sau citricele. Aceste tipuri de tonere de multe ori sunt etichetate ca revigorante sau purificatoare și sunt puțin mai mult decât apa de colonie pentru tenul dumneavoastră. Astfel de tonere prea parfumate sunt o cauză comună a reacțiilor care dăunează pielii.
Formule pe bază de apă îmbogăţite cu ingrediente benefice, cum ar fi substanțe pentru refacerea pielii, antioxidanți și ingrediente cell-communicating, cum ar fi niacinamide. Acestea sunt singurele tipuri de tonere pe care vi le recomandăm. Vă garantăm că fiecare toner de la Paula’s Choice se potrivește cu această descriere, dar vă recomandăm și alte tonere similare de la alte branduri pe beautypedia.com.

Pot să nu folosesc tonerul în rutina mea?

Dacă tonerul este de bună calitate, Paula şi echipa sa recomandă să-l introduceţi ca un pas esențial în rutina de îngrjire a tenului, deoarece beneficiile pot fi simțite și văzute aproape instantaneu.

Pe de altă parte, nu folosiţi tonere care conţin ingrediente iritante, cum ar fi alcool, citrice, sau ingrediente prea parfumate, fie că sunt naturale sau sintetice. Iritarea dăunează procesului de vindecare a pielii și reduce producția de colagen – două lucruri pe care trebuie să le evitaţi dacă doriți ca pielea dumneavoastră să-și îmbunătăţească aspectul! Dacă tonerul  conţine ingrediente importante (cum sunt tonerele Paula’s Choice), atunci sărind peste acest pas ar însemna să vă privaţi pielea de mai multe ingrediente benefice de care are nevoie pentru a deveni mai sănătoasă și mai tânără! Un toner care conține ingrediente de ultima generaţie pentru a netezi, a catifela, a calm, și a repara pielea, este un plus minunat în rutina de îngrijire a pielii!

Loţiunile tonifiante și tenul gras sau predispus la acnee

Dacă aveți tenul gras sau predispus la acnee, trebuie să fiţi deosebit de atente atunci când cumpăraţi un toner. Aproape fără excepție, tonerele care pretind a fi în mod special pentru aceste tipuri de piele și probleme, nu vă vor ajuta. De ce sunt o problemă? Sunt o problemă deoarece majoritatea tonerelor pentru ten gras, predispus la acnee, conțin iritanţi (cum ar fi alcoolul, hamamelis virginiana sau mentol), care afectează procesul de vindecare al pielii, agravează acneea, și, surprinzător, stimulează producția de sebum la baza porilor. Utilizarea tonerului greșit pe pielea grasă şi predispusă la acnee, garantează creşterea cantităţii de sebum, apariţia roşeţei, petele post acnee se vor vindeca extrem de greu și este chiar posibil ca pielea să devină uscată și aspră la suprafaţă, cu exces de sebum. Tonerele cele mai bune pentru tenul gras sau predispus la acnee sunt cele ale căror ingrediente ajută la refacerea suprafeţei pielii, fac pielea mai fină, reduc porii dilataţi și conțin ingrediente cell-communicating care ajută la antrenarea porilor să se ocupe de excesul de sebum într-un mod mai eficient. Pentru unele tipuri de piele, în special în timpul verii sau unde clima este mai caldă, un toner de bună calitate poate fi singurul produs hidratant de care tenul dumneavoastră gras are nevoie!

Tonere pentru pielea uscată sau sensibilă

Persoanele cu pielea uscată sau sensibilă de obicei stau departe de tonere din cauza reputaţiei lor astringente, de uscare. La urma urmei, ultimul lucru de care are nevoie pielea uscată şi sensibilă sunt ingredientele iritante care o fac şi mai uscată sau mai roșie! Dar tonerul potrivit pentru pielea uscată sau sensibilă poate face diferența: veți vedea mai puţină roşeaţă şi descuamare, iar pielea dumneavoastră va arăta mai bine. Dacă sunteţi sceptice (și nu va învinovăţim pentru asta) daţi o şansă unui toner de calitate. Suntem convinşi că veți fi plăcut surprinsă de modul în care se îmbunătățește aspectul pielii dumneavoastră!

Tonere pentru ten mixt

Dacă tenul dumneavoastră este gras pe frunte, nas, bărbie și uscat spre normal pe obraji și zona maxilarului, atunci aveți ten clasic mixt. Utilizarea tonerului greșit pe ten mixt va accentua zonele uscate și va agrava zonele grase (acest lucru este de două ori mai adevărat în cazul în care aveţi şi pustule).

Care este soluția? Aveţi nevoie de un toner blând, fără alcool, cu ingrediente care ajută la normalizarea pielii, astfel încât veți observa că se va reduce excesul de sebum şi aspectul uscat. În cazul utilizării frecvente, ca parte a ritualului de îngrijire a pielii, veți vedea, de asemenea, porii dilataţi devenind mai mici.