Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Ce sunt filamentele seboreice

/

Dacă ai căutat pe Internet informaţii despre punctele negre sunt şanse mari să fi dat şi peste termenul “filamente seboreice” şi probabil te-ai întrebat dacă sunt diferenţe între ele. Filamentele seboreice sunt adeseori confundate cu punctele negre pentru că apar în aceeaşi regiune a feţei (nas, obraji, bărbie), dar sunt termeni diferiţi. De ce?

Cum să faci diferența dintre un filament seboreic și un punct negru

Uită-te cu atenţie pe vârful nasului. Vezi nişte puncte mici care seamănă cu punctele negre? Dacă sunt închise la culoare, atunci probabil chiar te uiţi la nişte puncte negre, însă dacă sunt mai deschise, de culoarea pielii sau chiar au ton gri sau gălbui, atunci te uiţi la nişte filamente seboreice.

O altă diferenţă este că atunci când sunt extrase punctele negre arată ca o ‘rădăcină’, în timp ce filamentele seboreice arată ca un sebum mai vâscos. Dar cum ajung acolo?

Cum se formează filamentele seboreice?

Filamentele seboreice apar natural şi canalizează fluxul sebumului în interiorul porului. Este o parte naturală a structurii foliculului (porului) pielii şi toată lumea le are. Dar, dacă tenul tău este gras sau porii sunt măriţi şi sunt predispuşi să se blocheze, le vei observa cu mai mare uşurinţă. Un filament seboreic devine vizibil când interiorul porului se umple cu sebum.

Un filament seboreic se poate sau nu transforma într-un punct negru – factorul critic determinant este dacă sebumul din interiorul porului este sau nu expus oxigenului (astfel oxidând într-un punct negru). Deci, cum poţi reduce formarea filamentelor seboreice şi cum poţi, dacă se formează, să le minimizezi aspectul?

Cum să tratezi filamentele seboreice?

Adevărul este că nu poţi să faci să dispară cu adevărat filamentele seboreice. Chiar şi când sunt extrase, se formează din nou în 30 de zile (sau chiar mai puţin în cazul celor cu ten foarte gras). În realitate nu sunt un lucru rău şi probabil că doar tu şi oglinda ta le puteţi observa.

Dar, dacă filamentele seboreice te deranjează şi vrei să le reduci aspectul, foloseşte regulat un exfoliant BHA. Este solubil în lipide (ulei) şi poate dizolva sebumul şi alte substanţe din interiorul porilor. Deoarece un exfoliant BHA ajută la normalizarea secreţiei acestor substanţe, va reduce de asemenea probabilitatea ca un filament seboreic să se transforme în punct negru. Nu este ceva garantat, însă e cel mai sigur mod de a inclina balanţa în favoarea ta.

De asemenea, folosirea ocazională a unei măşti bine formulate pe bază de argilă poate ajuta datorită acţiunii de extragere şi de absorbire a sebumului pe care le are argila. Iar o rutină bună de îngrijire a pielii care începe cu un cleanser solubil în apă este o idee bună, indiferent dacă ai sau nu filamente seboreice.

Produse recomandate