Reduceri de la 15% la 30%, transport gratuit la 250 lei, cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

Cele mai bune produse anti-aging

/

Aspect imbătrânit? Vestea bună este că există o mulţime de ingrediente nemaipomenite pentru piele. Dar ca să iei cele mai bune decizii pentru pielea ta e bine să ştii ce au dovedit studiile despre ce este cu adevărat esenţial în îngrijirea pielii tale.

De ce are nevoie pielea pentru a lupta cu trecerea timpului?

Sunt puţine lucruri asupra cărora sunt de acord cei din lumea îngrijirii pielii, dar credem că, cu mici excepţii, toţi ar fi de acord cu:

  • Factorul de protecţie solară: este cel mai important în îngrijirea pielii, dar mai ales când vine vorba de îmbătrânire. Trebuie să fie un factor de protecţie solară care să apere pielea de tot spectrul solar şi să ofere protecţie 30 sau mai mare.

Ştim că factorul de protecţie solară nu pare la fel de tentant ca ultima cremă apărută, însă este cel mai important. Când este folosit corect, adică aplicat cu generozitate, 365 de zile pe an, indiferent de timpul pe care crezi că-l vei petrece afară (un minut este tot ce e nevoie pentru ca soarele să afecteze pielea), produsele cu factor de protecţie solară sunt cea mai bună apărare, împiedicând apariţia primelor semne de îmbătrânire.

  • Exfolianţii înlătură straturile de celule moarte de la suprafaţa pielii care o facă să pară mai ridată, ternă şi uscată. Această reînnoire a pielii duce la o piele cu un aspect mai neted, mai uniform, mai hidratat, mai radiant şi mai tânăr.

Atenție, nu vorbim despre scruburi! Ne referim la exfolianţi nu se limpezesc de pe piele şi care conţin AHA (alpha hydroxy acid) sau BHA (beta hydroxy acid). Ingredientele AHA (așa cum apar în lista INCI a fiecărui produs) sunt acidul glicolic şi lactic; singurul ingredient BHA este acidul salicilic. Încearcă produsele din gama noastră extinsă de exfolianţi AHA şi BHA.

  • Antioxidanţii protejează împotriva stresului cauzat de mediu, ajută la calmarea pielii şi joacă un rol important în minimizarea semnelor trecerii timpului. Există sute de antioxidanţi folosiţi în produsele de îngrijire, aşa că nu te opri doar la unul. Printre cei mai studiaţi antioxidanţi sunt ceaiul verde, vitamina C, vitamina E, soia, genistein, rodia şi resveratrolul – însă acestea sunt doar vârful icebergului! Pentru cele mai bune rezultate caută seruri care sunt îmbogăţite cu un mix de antioxidanţi.
  • Ingredientele skin-restoring pot hrăni pielea astfel încât să-şi recapete aspectul tânăr şi vibrant. Aceste ingrediente ajută de asemenea la îmbunătăţirea texturii şi tonului pielii şi netezesc aspectul ridurilor. Astfel de exemple sunt retinolul, niacinamidele, peptidele şi enisoneda.
  • Ingredientele skin-replenishing sunt acele substanţe naturale care se găsesc în piele şi care o ajută să-şi menţină integritatea. Aceste ingrediente fac pielea să se simtă mai netedă şi mai suplă, luptă cu uscăciunea şi, folosite zilnic, protejează pielea de factorii de mediu care duc la pierderea apei din epidermă şi la deshidratare. Astfel de ingrediente sunt glicerina, ceramidele, diverşi acizi graşi şi lipide (inclusiv cele care se găsesc în uleiurile din plante), acidul hialuronic şi colesterolul. Tonerele şi produsele hidratante de la Paula’s Choice includ un amestec sofisticat de astfel de ingrediente.

Studiile menţionează clar că toate aceste grupe de ingrediente sunt cele mai bune pentru îngrijirea pielii atunci când îţi faci griji în privinţa ridurilor şi altor semne de îmbătrânire. Aceste tipuri de ingrediente, mai ales când sunt combinate într-un singur produs, sunt cele de care ai nevoie, indiferent de numele de pe etichetă sau de categoria de produse.

Informații utile de reținut

Preţul nu este relevant. Sunt o mulţime de produse scumpe care nu oferă pielii aceste ingrediente minunate şi sunt şi o grămadă de produse cu preţuri accesibile care oferă pielii beneficii şi vice versa. Contează ingredientele, nu preţul produsului.

Nu ai nevoie neapărat de o cremă de ochi. Nu există studii care să arate că pielea din jurul ochilor are alte nevoi decât pielea de pe restul feţei. Sunt multe creme de ochi foarte bune pe piaţă, însă cele mai multe conţin ingrediente care le fac creme hidratante bune, indiferent de zona feţei pe care le foloseşti.

Dacă vrei să foloseşti totuşi o cremă de ochi, caută una care diferă de produsul hidratant pe care îl foloseşti pe ten; pentru zi trebuie să conţină factor mineral de protecţie solară şi pentru seară cea mai bună ar fi o cremă cu o textură de balsam pe care s-o foloseşti ca pe o mască, o aplici în strat gros şi o laşi să se absoarbă încet pe măsură ce dormi.

În final, nu există un “cel mai bun” ingredient…

… ci o mulţime de astfel de ingrediente. Toate ingredientele de mai sus – antioxidanţi, ingrediente skin-repleneshing şi ingrediente skin-restoring – sunt elementele de bază care contribuie la producerea unui produs de top. Şi sunt multe formule nemaipomenite în ambalaje stabile care includ aceste substanţe.

Chiar şi când există studii care arată că ingredientul poate fi eficient pentru piele, asta nu-l face mai bun sau mai esenţial decât alte sute de ingrediente – este doar o altă variantă, nu ceva ce trebuie neapărat să foloseşti.

Gândeşte-te la asta aşa cum te gândeşti la dieta ta. Chiar dacă broccoli sau strugurii pot fi nemaipomenite pentru sănătatea ta, dacă le consumi doar pe ele, starea ta de sănătate va avea de suferit în cele din urmă. Pielea este cel mai mare organ al corpului şi suprafaţa pielii are nevoie de mai multe ingrediente benefice pentru a se menţine netedă, elastică şi cu un aspect sănătos.

Produse recomandate